Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Roman176 napisał:

daj przykłady bo bredzisz

Liczysz na nazwiska a tu idzie chlopie o owczy pęd niezadowolonej związkowej masy do zmian podyktowany przez tzw liderów a to tak naprawdę lobbyści. Sam jesteś przykładem choć pewności nie mam pewności czy byłeś w autobusie ku wsparciu protestujących rolników to na kanwie wydarzeń ze ślepej ochrony kościołów zaryzykuję taką myśl.

Byli już dwa ale mają wysoko postawionych kolegów. Ja liczę w pierwszej kolejności na wyrok w konkretnej sprawie bo urzędniczej odpowiedzialności niema.

Opublikowano
30 minut temu, Roman176 napisał:

w ustawie ryzyko można minimalizować 

1. zapobieganie zagrożeniom,

Można zapobiegać zagrożeniom ale pod warunkiem że sie je zidentyfikuje. A tak to se można tworzyć tysiace porad takich jak te.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, DTaras napisał:

Liczysz na nazwiska a tu idzie chlopie o owczy pęd niezadowolonej związkowej masy do zmian podyktowany przez tzw liderów a to tak naprawdę lobbyści. Sam jesteś przykładem choć pewności nie mam pewności czy byłeś w autobusie ku wsparciu protestujących rolników to na kanwie wydarzeń ze ślepej ochrony kościołów zaryzykuję taką myśl.

nie nie byłem na żadnym proteście i nie pojadę ... jak ty uważasz ze lobbyści .. jak można  nazwać człowiek co naobiecywał  gruszki na wierzbie itp a dzisiaj po wyborach obrażają rolników i wmawiają ze zielony ład jest potrzeby i ani kroku w wstecz mogę rzucić ci filmik  ... 

jest inna zasada Świnna co najgłośniej krzyczy najgłośniej spada  wiem ze jesteś zwolennikiem partii PO  

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „polsat polsatnews news ZOSTATNIEJ CHWILI PREMIER SŁOWACJI ROBERT FICO ZOSTAŁ POSTRZELONY FOT. FOT.PAP PAP”

Opublikowano

Fico postrzelony , trzeba wzmocnić ochronę osobistą byłego premiera Jarosława Kaczyńskiego . Widząc co środowiska TVN czy GW propagują czyli mowę nienawiści , hejt i nawoływanie do zabicia JK powinien wystąpić o większą ochronę .

23 godziny temu, hubertuss napisał:

Po co ma się spotykać z kolesiami którzy kilka tygodni temu założyli swoją organizację .

A po np. jak człowiek z człowiekiem z tym że Tusk to zdrajca i mało w nim człowieczeństwa .

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Mariusz , ale dodaj że popierany przez PiS...ten Orban.

A co złego w tym że PIS popiera Orbana , nie trzyma z UE , Ukraińców nie lubi , goni LGBT i uchodźców tak jak większość Polaków .

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Fico to stary komuch ale ostatnio program na rządzenie miał dobry i wygrał , podobnie działał lub chciał działać jak Orban na Węgrzech .

i mocno go unia atakowała nawoływali do karania Słowacji ...  na Polsacie było 

Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał:

Płot tani nie był. Okna z aluminium robią i jest ok. Już ci ktoś na poprzedniej stronie wyjaśnił dlaczego z aluminium. Jak byś był mądrzejszy to byś sam się domyślił. Na początku drożej ale potem spokój na lata. Ale ty niestety nie myślisz i dlatego się ośmieszasz. Płot jest z aluminium i przyjmij to w końcu do wiadomości.

Długie na 4 m szczeble pionowe da się rozsunąć zwykłym lewarkiem do samochodu osobowego bo kretyni z pisu nie pomyśleli by choćby metr czy półtora nad ziemią dać jakąś poprzeczkę usztywniającą. Przecież już pokazywali jak go próbowali gołymi brzeszczotami ciąć i cieli ale ty wtedy szczujnie tylko oglądałeś. 

Podaj żródło z którego wynika że konstrukcja jest aluminiowa. Fakty poprosze.....

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, binek napisał:

Fakty poprosze.....

Może być zdjęciem przedstawiającym 3 osoby i tekst „SERCEM PISANE/ PIWO KEBAB SĄSIAD”

16 minut temu, binek napisał:

Podaj żródło z którego wynika że konstrukcja jest aluminiowa. Fakty poprosze.....

naczytał się pewnie soki z buraka albo wyborczej   wszystkie źródła podają ze konstrukcji stalowej

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Fico to stary komuch ale ostatnio program na rządzenie miał dobry i wygrał , podobnie działał lub chciał działać jak Orban na Węgrzech .

Fico od lat ostro gnie pałę. Zabójstwo dziennikarza za poprzednich jego rządów dotąd nie zostało wyjaśnione teraz znowu kombinuje jak zdusić wolne media i pcha Słowację w ręce Putina. Oczywiście nie upoważnia to nikogo do strzelania do niego. Ale ten koleś co strzelał nawet mówił o mediach. Jak to mówią kto sieje wiatr zbiera burzę. Nigdy nie wiesz czy nie znajdzie się jakiś czubek któremu puszczą hamulce. W przypadku Fico skrajny populizm szczucie na ludzi walka z mediami i pchanie kraju w ręce Putina przyniosło smutne żniwo.

25 minut temu, binek napisał:

Po co ci fakty ciebie już zaprogramowali, ze to ze stali. 

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Fico od lat ostro gnie pałę. Zabójstwo dziennikarza za poprzednich jego rządów dotąd nie zostało wyjaśnione teraz znowu kombinuje jak zdusić wolne media i pcha Słowację w ręce Putina. Oczywiście nie upoważnia to nikogo do strzelania do niego. Ale ten koleś co strzelał nawet mówił o mediach. Jak to mówią kto sieje wiatr zbiera burzę. Nigdy nie wiesz czy nie znajdzie się jakiś czubek któremu puszczą hamulce. 

Czechy Węgry Litwa Łotwa i teraz Słowacja pozbyły się niemieckich mediów żeby nie kłamali i nie wychowywali takich jak ty  

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Czyli jak zwykle wyszedłeś na gołodupca który nie umie podeprzeć swoich dyrdymałów żadnymi faktami 🤣

Edytowane przez binek
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

Czechy Węgry Litwa Łotwa i teraz Słowacja pozbyły się niemieckich mediów

To niech spróbują pozbyć się amerykańskich, Wtedy pokarzą że są mocni,:tongue10:

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A co złego w tym że PIS popiera Orbana , nie trzyma z UE ,

Iiiiii z PiSem też nie trzymał, choć PiSowcom wydawało się że właśnie trzymał.:lol:

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

To, że żyjesz w świecie złudzeń to nie moja wina. 

Teraz będziesz sam żył złudzeniami .

Brutalna prawda jest taka, że rynkiem żywności rządzą międzynarodowe sieci handlowe. To od nich zależy, kto sprzedaje i za ile, a więc pośrednio również kto produkuje. A polityka sieci handlowych jest taka sama, jak innych międzynarodowych koncernów – gdy produkcja w danym kraju staje się za droga, przenosi się zakłady do innego, tańszego państwa.

To wcale nie jest absurd – gospodarstw nie da się przenieść, ale produkcję żywności owszem. Jeśli ktoś jeszcze myśli, że Polska została przyjęta do Unii Europejskiej, bo Zachód zrozumiał, że nam się to po prostu należy, to jest skończenie naiwny. Polska była tania i skłonna do pracy 24 na dobę za śmiesznie małe pieniądze

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, binek napisał:

Taaa w TVŁenie mówili że pozłacany był, teraz POmyleńcy będą wycinać i sprzedawać po kawałku 🤣

Przecież to było nawet w necie widać jak koleś brzeszczotem ciał. Ciąłeś kiedyś aluminium a stal rozumiesz różnicę. Widać, że nie. Ty żyjesz tylko programem pisu. Pis powiedział, ze nie to nie. Rozegniesz stalowe profile o takiej grubości lewarkiem samochodowym? Chłopie myśl trochę sam tu nie trzeba nic nikomu mówić jak ktoś ma trochę oleju we łbie to wystarczy, ze popatrzy jak koleś tnie brzeszczotem i widać co tnie po tym jak mu idzie.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Teraz będziesz sam żył złudzeniami .

Brutalna prawda jest taka, że rynkiem żywności rządzą międzynarodowe sieci handlowe. To od nich zależy, kto sprzedaje i za ile, a więc pośrednio również kto produkuje. A polityka sieci handlowych jest taka sama, jak innych międzynarodowych koncernów – gdy produkcja w danym kraju staje się za droga, przenosi się zakłady do innego, tańszego państwa.

To wcale nie jest absurd – gospodarstw nie da się przenieść, ale produkcję żywności owszem. Jeśli ktoś jeszcze myśli, że Polska została przyjęta do Unii Europejskiej, bo Zachód zrozumiał, że nam się to po prostu należy, to jest skończenie naiwny. Polska była tania i skłonna do pracy 24 na dobę za śmiesznie małe pieniądze

Nie wiem skąd skopiowałeś, ale to prawda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v