Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Tak firmy sprowadzały zwłaszcza tych na Białorusi co to wypychani przez polską SG z lasu jechali do Mińska i kupowali wizy w polskim konsulacie.

CZy ty ich legitymowałeś tam w lesie po białoruskiej stronie i w konsulacie w Mińsku, że twierdzisz że to te same osoby, czy miały autentyczne dokumenty?ilu tych wypchanych pojechało do Mińska i kupiło wizy, ile płacili za wizę i komu?Dowody leszczyku dawaj, niezbite dowody , leszczyku a nie zasłyszane w tefałenach pierdy.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Bardzo dobrze świadczy , nie można się przejmować całym światem .

Nie. Źle.

Już byli tacy co inne rasy uważali za bydło czy też podludzi.

Jest z pewnością większy żal gdy ginie ktoś bliski, ale nie można być obojętnym na nieszczęścia innych, bo daleko jest coś.

Opublikowano (edytowane)

To co robią Amerykany , Angole jakoś nie mają skrupułów .

Ruski tez się nie przejmuje że giną ludzie .

Tylko krzyczą żeby nie pomagać już , Ukrainie świat jest obojętny że giną ludzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

To co robią Amerykany , Angole jakoś nie mają skrupułów .

bo najlepsze wojny jeśli już konieczne to te najdalej od własnego domu jak się da

tylko się uczyć

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No i?

Czy wszyscy?

Ile jest tu , żeby nie pomagać , Ukrainie .

Jak Ukra padnie , to kto da gwarancję że nam też na dach, nie spadną ruskie rakiety ?.

Opublikowano (edytowane)

jedyni którzy mogą dać takie gwarancje to same ruskie
tylko ich słowo gów.o warte zatem nikt

inna sprawa że oni też za ową niewiarygodność zapłacą bo nikt im już na planecie nie wierzy i mają przes..ane zanim kiedyś w końcu i ich ktoś nie rozpiży

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wrogowi za co ?. 

Jak szkop mordował to jeszcze żałować że zginą jakiś niemeic . To samo robił rus 17 września nie litował się .

Jak nie ty , to on ciebie , nie ma litości . 

Wojak nie może mieć sumienia , bo słabe morale .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Walka, to walka. Pewnie w obronie nie miał bym żadnych skrupułów .

Jednak patrząc z boku nie cieszy mnie jak ktoś cierpi.

Zresztą wcześniej pisałeś o tym że daleko to nie ważne. Teraz o czymś innym.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
26 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

No u ciebie jak ci zwruca kasę za akcyzę 

Mogli by jeszcze tą opłatę emisyjną darować i paliwową. Po odjęciu vatu, akcyzy i tych dwóch oplat była by fajna cena 

28 minut temu, dysydent napisał:

powiedz to tym na wschodzie Ukrainy
obydwu stronom
tylko se stań po za zasięgiem celnego strzału bo inaczej (tylko takiej) odpowiedzi nie usłyszysz

Ja bardziej chciałem pokazać co się dzieje u nas w kraju a nie strategie wojenne tworzyć 

28 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...ale giną 

Ale nie u nas chyba 

27 minut temu, mirro napisał:

A to musiałbym tę nową se poczytać tak na spokojnie. Tak z marszu porównać nie da się. Powiem tyle, z tego co rozmawiałem z kumplami z WCR, to problemy ze stawiennictwem są co raz większe, zapchanie dziur w stanach osobowych co raz trudniejsze ( bo i etaty choćby WOT ludzi zabierają, a że jednak trochę ćwiczeń wypadło ostatnimi laty, to i ból głowy mobilizatorów mocniejszy. Reszta to kwity,

Poczytasz, porównasz i zawołasz mnie tu żeby mi udzielić odpowiedzi. Ok?

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

inna sprawa że oni też za ową niewiarygodność zapłacą bo nikt im już na planecie nie wierzy i mają przes..ane zanim kiedyś w końcu i ich ktoś nie rozpiży

Jedynie Chiny to mogą poczynić , bo ich Przyjaźń to sztuczna jest .

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Dlatego jestem , by ukrainie pomagać , lać rusa.

Tylko Ukraina nie chce lać Rusa, ostatnia kontrofensywa to jedna wielka porażka, obecnie kopią okopy, stawiają zasieki, betonowe klocki przeciwczołgowe. Ewidentnie szykują się wyłącznie do obrony ... Chłopak co u mnie kiedyś pracował obecnie siedzi pod Charkowem, dzwoniliśmy tam do nich w okolicy świąt to nastroje na froncie są wyłącznie obronne, nikt nie myśli poważnie o odzyskaniu tego co rus już zabrał ... Nastroje są takie żeby jakoś obronić to co zostało.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja bardziej chciałem pokazać co się dzieje u nas w kraju a nie strategie wojenne tworzyć 

no u nas w kraju właśnie nikt nie wierzy że rozlew krwi jest też opcją możliwą i se hasają polityczne durnie na społecznych nastrojach jak by to martwa trampolina była tylko do odbijania się który wyżej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie. Źle.

Już byli tacy co inne rasy uważali za bydło czy też podludzi.

Jest z pewnością większy żal gdy ginie ktoś bliski, ale nie można być obojętnym na nieszczęścia innych, bo daleko jest coś.

Nadal są i to nie pojedyncze jednostki tylko cały ogol pewnej narodowości 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Wojak nie może mieć sumienia , bo słabe morale .

No tutaj można walnąć spory elaborat a wnioski nie spodobałyby się a nawet okrzyknięto by mnie potworem. Ale tak z grubsza to chodzi o to aby "wojna Cię nie określała". To pułapka i trudno się z niej wyplątać. Generalnie ludzie mają sumienie ale u części zostaje zastąpiona szkoleniem, albo doświadczeniem. 

A morale, to trochę inna bajka.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał:

bo najlepsze wojny jeśli już konieczne to te najdalej od własnego domu jak się da

tylko się uczyć

W stylu amerykańskim znaczy 

15 minut temu, galan99 napisał:

Ile jest tu , żeby nie pomagać , Ukrainie .

Jak Ukra padnie , to kto da gwarancję że nam też na dach, nie spadną ruskie rakiety ?.

No ja jestem żeby nie pomagać 

15 minut temu, dysydent napisał:

Jeśli się zakolegują z Chinami to kto będzie brykał?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

W stylu amerykańskim znaczy 

Tak, ma to jeszcze jeden plus, Rus bombarduje Ukrainę to zły Rus, Amerykanin bombardując Jemen to dobry Amerykanin ... Amerykanie zawsze prowadzą pokojowe wojny ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v