Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Widzę dużą różnicę dla nas jako społeczeństwa , wpuszczenie kogoś do kraju, kto w 10h sp***doli z niego, a wepchnięcie na siłę socjalbiorcôw, którzy też chętnie uciekną,  ale wówczas to my zapłacimy kary.

No i jeszcze o ile ci wpuszczeni to nie terroryści i fanatycy religijni  to pewno akurat bardziej zaradni od bydła pchanego wagonami, i z nich Europa może mieć jakiś pożytek.

Po pierwsze nie wiemy czy wjedzie z PL po 10 h. Jak pokazuje widok z ulicy wielu zostaje. Niemcy od jakiegoś czasu pilnują granicy w 10 h nie uciekniesz tak łatwo.

To czy ci wpuszczeni to nie terroryści i kto to jest nie wiemy bo nikt nie weryfikował tylko sprzedawał wizy. A pożytek z nich taki sam jak z każdych innych jeden chce pracować drugi nie. Przykładem ci z lasu. Wywalani z PL jechali do Mińska i kupowali wizę. Czyli z bydła robili się nagle pożytecznymi ludźmi w myśl waszej propagandy. Niestety twoje pisanie to takie trochę zaklinanie rzeczywistości a ci ludzie to jedno i to samo. Czy przypłynęli czy przyszli przez las czy kupili wizę czy nie to jedno i to samo jak wszędzie dobrzy i źli pracowici i lenie. Tylko wy z pisu dorabiacie do tego ideologię, że jak coś pis to dobrze a jak inni to źle choć to jedno i to samo.

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Nazywam to jak chcę, nie o to chodzi, nie lubię jak się ze mnie durnia robi, straszy uchodźcami a w międzyczasie wystawia 300.000 wiz dla kozojebców ... Bo lepsza najgorsza prawda niż najlepsze kłamstwo ...

Nazywaj jak chcesz, tylko później się nie dziw że będzie krążyć info o polskich gettach.

Napieprzałeś na Pietrzaka, a sam gorszą robotę robisz

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nazywaj jak chcesz, tylko później się nie dziw że będzie krążyć info o polskich gettach.

Napieprzałeś na Pietrzaka, a sam gorszą robotę robisz

Tylko ja nie mówię tego w mediach publicznych ... Tak samo Pietrzak, jak sobie gada to w domu czy na jakimś niszowym forum to niech to sobie robi...

A tu masz definicję getta wg SJP PWN https://sjp.pwn.pl/sjp/getto;2461474 To osiedle Obajtka idealnie wpisuje się w pkt 1 i 3 definicji ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kozojebca to kozojebca, genów nie oszukasz ... Ich się nie rozróżnia na dobrych sprowadzanych przez PiS i złych sprowadzanych przez PO, każdy jest taki sam ...

Czyli nie widząc różnicy jesteś za albo nawet przeciw.

Radując się z relokacji pięknie usprawiedliwiłeś pis.

Ganiąc postępek pis, fałszywie napisałeś bo popierasz decyzję po.

No to tak trochę zwarcie w przewodach łapiesz.

Przyjdzie wiosna, nie będzie kondensatu z pary wodnej to i właściwą kontrolkę zapalisz🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Przyjdzie wiosna, nie będzie kondensatu z pary wodnej to i właściwą kontrolkę zapalisz🤣

Kontrolkę mam taką, że nie popieram sprowadzania uchodźców na rympał ... A to robił PiS, i zanosi się że będzie robić PO ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ja nie mówię tego w mediach publicznych ... Tak samo Pietrzak, jak sobie gada to w domu czy na jakimś niszowym forum to niech to sobie robi...

A tu masz definicję getta wg SJP PWN https://sjp.pwn.pl/sjp/getto;2461474 To osiedle Obajtka idealnie wpisuje się w pkt 1 i 3 definicji ...

A gdzie się wypowiadasz?

Na papierze toaletowym wizję spisujesz?

Różnica taka że masz zasięg mniejszy i rozpoznawalność.

A definicję sobie wsadź na pole truskawkowe, bo tak jak wy w wypowiedzi Pietrzaka chcieliście wyczytać to co odczytaliście, a nie autor miał na myśli tak i w Twojej czy mojej wypowiedzi ktoś zrozumie wszystko po swojemu, w sposób jaki przyniesie mu to korzyść

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Kontrolkę mam taką, że nie popieram sprowadzania uchodźców na rympał ... A to robił PiS, i zanosi się że będzie robić PO ...

No już bardziej jasny przekaz. Przymrozek osusza. Najgorsza odwilż🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

No już bardziej jasny przekaz. Przymrozek osusza. Najgorsza odwilż🤭

Po prostu mam swoje zdanie, nie popieram sprowadzania uchodźców, ale dla wielu jestem tutaj bezgranicznym miłośnikiem Tuska ... 

Powiem Ci lepiej, na I kadencję na Andrzeja głosowałem,  teraz tego żałuję ... Wg programów politycznych mi najbliżej do PSL, i to najczęściej przy tej liście stawiam krzyżyk ... A że sami nie mają władzy i muszą z kimś współpracować ... Mogli i z PiSem gdyby PiS cały czas nie lał na nich ciepłym moczem ...

Tak jak i teraz PSL mówi o aborcji, przywrócić stary kompromis który zniszczył PiS z Godek-Płodek, a następnie zrobić referendum, niech obywatele sami zdecydują czego chcą ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Powiem Ci lepiej, na I kadencję na Andrzeja głosowałem,  teraz tego żałuję ...

O trza taką grupę na FB założyć. Pewnie by spora była.:lol:

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

Tylko wy z pisu dorabiacie do tego ideologię, że jak coś pis to dobrze a jak inni to źle choć to jedno i to samo.

Zamień pis na po i masz to samo.

Mistrzu!!!

Opublikowano (edytowane)

Nigdy bym nie pomyślał że Agrest to pisowski wyznawca ...kura jakie te ludzie zakłamane są 🤔...ciężko im tera sie pogodzić z przegrana  i kwiczą 😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ludzie musza sobie jakoś tłumaczyć, że pis sprowadził ponad 250 tys uchodźców do PL a straszy ich platformą. Że po ewentualnie może kiedyś sprowadzi. Wyborca pisu został po raz kolejny zrobiony w wała. CI co straszyli sami sprowadzili i teraz taki wyborca musi to jakoś ze swego umysłu wypierać, Że ten co sprowadził lepszy od tego co może kiedyś sprowadzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Zamień pis na po i masz to samo.

Mistrzu!!!

To dlaczego PiS jest lepszy niż PO ??

Morawiecki wcisnął nam Fit For 55 za kilka srebrników z Unii, a potem jak wrócił do kraju to tłumaczył, że na nic się nie zgodził, czy to normalne ?? Po co tak naród okłamywać, może idioci wierzący w TVP to chwycili, ale komuś normalnemu od razu zapaliła się lampka ...

Jakby sąsiad pryskał rzepak Proteusem, a potem wciskał Ci ekologiczny olej rzepakowy własnej produkcji xD 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Pis robi w wała swoich na każdym kroku.  Na pieniądze za praworządność też Morawiecki z Orbanem tłumaczył o 6 rano, ze się nie zgodzili a o 9 było już wiadomo, ze się zgodzili. Po to im właśnie było potrzebne tvp. Fit for 55 kasa za praworządność przyjmowanie uchodźców poprzez sprzedaż wiz. A potem ciemnemu ludowi jak wyborców pis nazwał Kurski pokazywało się to wszystko na odwrót.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Ludzie musza sobie jakoś tłumaczyć, że pis sprowadził ponad 250 tys uchodźców do PL a straszy ich platformą. Że po ewentualnie może kiedyś sprowadzi. Wyborca pisu został po raz kolejny zrobiony w wała. CI co straszyli sami sprowadzili i teraz taki wyborca musi to jakoś ze swego umysłu wypierać, Że ten co sprowadził lepszy od tego co może kiedyś sprowadzi.

Kolego kiedy wy zrozumiecie ze ładują was w tylek z jednej i drugiej strony a wy się kłócicie kto bardziej 🤣

• Thanks 2
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v