Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ale ta mapa nie przedstawia złóź, więc po  co ją wstawiłeś? 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko mapka nie pokazuje tych złóż, a poziom suszy xD 

no i ch..., zepsułeś zabawę 😕

Edytowane przez Ulman
  • Haha 2
Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

wiem co to za mapa ale nie wiem po co ten szaleniec to przylepił do tekstu o zasobach naturalnych.

A ty kuźwa następny bałwan tak jak Galan🤣 Piszesz że

58 minut temu, Ulman napisał:

Ta mapa to pokazuje te zasoby ropy i gazu czy co?

... nie ty kretyn galan jest porównaniu do ciebie oczytany 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Roman176 napisał:

rok temu było gdy mało lata siedziała na huśtawce i cyck cyk na smartfonie a stara kosiła a młoda krzyczała ze jej przeszkadza 

a możesz to zactować bo twoje interpretacje są niewiele warte

Z tymi mapami toś taki sam głupek jak galan - najpierw piszesz że suszy mniej gdy mapa z data sierpień 2019 a teraz nawet nie rozumiesz że wciągam tego neurotyka w dyskusję żeby zobaczyć kiedy i czy w ogóle się zreflektuje jaka głupotę zrobił. Najwyraźniej ciebie tez łatwo wypuścić 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

2 godziny temu, mirro napisał:

Chińskie jaja, to pewnie plastikowe?:lol:

jakas afera znimi byla-do polski je sprowadzili i okazalo sie rzeczywiscie nic  zjajami nie maja wspolnegp.

gdy po zatrutym mleku dla niemowlat pare tysiecy umarlo -to paru biznesmenow prze plutonem stanelo.

kazdy kto pisze o tych zasobach jest swierem..to chyba nie przypadek ?

Opublikowano

Siła gospodarcza Polski przykuwa ostatnio coraz większą uwagę za granicą, o czym świadczą artykuły opublikowane w prasie europejskiej: „Polska będzie bogatsza od Wielkiej Brytanii do 2030 r. – nadszedł czas, abyśmy to zauważyli” (The Telegraph, 7 maja 2023 r. ),

„Gwałtowny wzrost Polski nie zostanie powstrzymany – wzrost PKB na mieszkańca pokazuje prawdziwy sukces gospodarczy w Europie” (The Telegraph, 14 października 2023 

„Jak Polska walczy o kradzież niemieckiej korony jako przemysłowego serca Europy” (The Telegraph, 14 października 2023 r. ).

"Gdy potęga G7 traci moc, jej wschodni sąsiad rośnie w siłę” (The Telegraph, 9 października 2023 r.

„Polska zmieniła się nie do poznania i znalazła się w czołówce Europy” (The Guardian, 25 kwietnia 2023 r. );

"Polska wśród najszybciej rozwijających się krajów” (Deutsche Welle, 19 maja 2023 r. );

„Prawdziwa gwiazda wzrostu w Europie – w ciągu ostatnich 30 lat polska gospodarka nadrobiła zaległości bez niczyjej uwagi. Pod względem dobrobytu nasz sąsiad coraz bardziej zbliża się do Niemiec” (Die Welt, 19 października 2023 r. )

„Boom gospodarczy w Polsce: czy niemiecka gospodarka zostanie wyprzedzona do 2040 r. ” (Telepolis, 18 lipca 2023 r. ),

„Polski cud gospodarczy: jak stała się jedną z europejskich lokomotyw eksportowych” (elEconomista. es, 30 czerwca 2023 r. );

„ Polska rzuca wyzwanie niemieckiemu przywództwu” (Eura) Włochy, 13 marca 2023 r.

tak nie może być i dlatego przysłali tuska, a kretyni na niego i jego pacynki zagłosowali

Opublikowano

Był jeszcze tytuł ze szwedzkiego tygodnika ekonomicznego " Polska na razie nie chce być bogatsza od Niemiec"

Generalnie to z tekstu wynikało że Kaczyński polecił zeby się nie rozwijać za szybko bo liczył na reparacje a wiadomo ze bogatym by nie chcieli dać. Autorem był bodajże Svenson Kutaafson

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Na ten temat wypowiedzieli się Chorwaccy posłowie Ćiulić Dupić i Pier**lić i mają pewne informacje od Hujowicia 

Edytowane przez v11
  • Haha 1
Opublikowano

Michał Kołodziejczak wyjaśnia dlaczego policja użyła siły wobec protestujących w środę w Warszawie rolników:

"Kiedy Karol Macedoński miał taki problem, że miał dużo mniej wojska niż druga strona, zaprezentował musztrę swojej armii. Druga strona tak przestraszyła się dobrze zorganizowanej musztry, że po prostu się wycofała".

głąb kołodziejczak :D 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

"Kiedy Karol Macedoński miał taki problem, że miał dużo mniej wojska niż druga strona, zaprezentował musztrę swojej armii. Druga strona tak przestraszyła się dobrze zorganizowanej musztry, że po prostu się wycofała".

A jak Ministrem Obrony w Polsce był Pan Radosław Sikorski ( oby Allach miał go w opiece), to u nas funkcjonowało takie powiedzenie. "Musztrą i W-Fem  wygramy z NRFem":lol:

Opublikowano (edytowane)

Pan Sikorski  to bardzo dobry minister i negocjator.

W swej poddańczej postawie nie szczędził słów. Powiedział że będziemy wydawać więcej na NATO, ba nawet dwa razy więcej niż wydajemy. I to wszystko przed jakimi kolwiek negocjacjami.

Amerykanie lubiom to. Cenniki dostosują do szczodrych obietnic.

W końcó ta sam Pan na Chobielinie

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

To była chyba transakcja wiązana z panią ambasador Apelbaum czy jak tam się ją  pisze.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Pan Sikorski  to bardzo dobry minister i negocjator.

W swej poddańczej postawie nie szczędził słów. Powiedział że będziemy wydawać więcej na NATO, ba nawet dwa razy więcej niż wydajemy. I to wszystko przed jakimi kolwiek negocjacjami.

Amerykanie lubiom to. Cenniki dostosują do szczodrych obietnic.

W końcó ta sam Pan na Chobielinie

A co to za nowość? Błaszczak z resztą pisowskich  histeryków mówi dokładnie to samo od kilku ładnych lat. O ile dobrze pamiętam to pisowski lud bardzo popierał  dozbrajanie armii za dowolne pieniadze i to nawet bez żadnego przetargu a teraz im Sikorski zawadza? 

Opublikowano

Nie wiem czy im.

Mi zawadzał i zawadza bez względu z kim rządził. 

Za robienie łaski amerykanom miałem I mam ogromny żal do pisowców, choć słowo   żal tu nie jest na miejscu

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@AgrestTo jeszcze gorzej brzmi, znaczy że PiS nie miał nic do powiedzenia w naszym kraju, tylko rządziły nam USA, tak jak Tuskiem rządzi UE ...

Teraz to odkryłeś?🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A i minister obrony musiał być dobry

Bez komentarza. Ale uwaliło mu się że W_F ma być na topie. Tylko że zamiast jebac pułkowników pasibrzuchów, to po ryju dostawały pododdziały i ZSW.  Tamtych i tak kumple instruktorzy W_F przepuszczali. Jak se pozrywałem ścięgna, to miałem jazdę, bo nie mogli zrozumieć że nie dość iż żołnierzowi życie uratowałem, to jeszce wypadałoby się wyleczyć.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Teraz to odkryłeś?🤣

No nie, tylko ty to potwierdziłeś ;) Znaczy podobnie myślimy ... W 2015 poprzedni nam mówili jak to pięknie państwo się zmieni, jak będzie wspaniale i kolorowo, że będzie Johny Walker z kranu leciał, i teraz inni znowu złapali nas na tą śpiewkę a będzie ciągle to samo ...

@mirro to przecież żart z tym dobrym ministrem xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-dotkliwa-strata-ukrainskiej-armii-media-rosjanie-zniszczyli-,nId,7381457

"Rosjanie pomylili sprzęt. Zamiast S-300 zniszczyli amerykańskie Patrioty "- dziwna ta wojna taka nie zastraszna :) , ciekawe czy przeprosza amerykanów że zniszczyli ich sprzęt :) . To jest właśnie dowód że wojna jest zaplanowana co do szczegółów i jak sie plan odchyli to nie dobra tak mówić :) . Od początku każdy zauważył że nikt nie bombarduje lini kolejowych dostarczajacych broń i wywożących zboża :) , żadne lotniska nie zbombardowano . Ale za to wysadzono tame w Nowej Kachowce gdzie jeszcze zachowali sie mali indywidualni rolnicy :) . Żaden oligarcha nie ucierpiał :) / Raport Irlandzkiego sejmu jasno mówi ze na wojnę sa wzywani mali posiadacze ziemscy i lokowani w oddziałach w których przeżywalność jest niska - ta cała wojna to oczyszczanie przedpola dla oligarchii , 

Edytowane przez marks50
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v