Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oczywiście ze niezgodne, bo oczerniają i napiętnowują publicznie firmy które nie popełniły żadnego przestępstwa. Założę się że za jakiś czas zaczną się sprawy sadowe o poniesione straty wizerunkowe i finansowe 

Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, Desperado napisał:

a teraz jeden zwala na drugiego.

Więc wszystkich należy napierdalać dwumetrową bambusową pałą,

Aleee skoro wszyscy głosowali za to część liberalna okazała zrozumienie części lewicowej i to jakoś łączy z ich światopoglądem to jak zrozumieć część w masce prawicowych oporasów?

mirro napisał:

3 minuty temu, Desperado napisał:

ale ci mówili przed wyborami że wiedzą co trzeba zrobić,

A tamci przed wyborami nie wiedzieli a zaraz po wyborach stwierdzili że będą tak zapierdzielać dla dobra Kraju, że sami aż sie boją.

Ciekawostką jest to iż tamci ogłosili wszem i wobec złodziejski proceder poprzedników, wmówili szaremu człeku, że jest suwerenem, wystrugali hasło: "wystarczy nie kraść" i nie znaleźli nic aby z rozpędu przyzwyczaić ogół do otrzymania doli z jakże zaszczytnych profitów władzy. Skończyło się na tym, że działa straciła na wartości i cały misterny plan w pizdu. Zatem przejście z wystarczy nie kraść do kradniemy ale się dzielimy nie zabanglało. Niestety potencjalne opcje ewolucji tej machiny nie napawają optymizmem, że już chyba zostaje oczyszczenie wizjami @Galan a.

Ulman napisał:

oczywiście ze niezgodne, bo oczerniają i napiętnowują publicznie firmy które nie popełniły żadnego przestępstwa. Założę się że za jakiś czas zaczną się sprawy sadowe o poniesione straty wizerunkowe i finansowe 

Kufa - oczernianie, skoro to prawda, nie wchodzi w grę ale napiętnowanie i owszem. Poza tym - co racja to racja.

PRZMAS19821982 napisał:

Właśnie na to wygląda że tak jest...

Wcale, że bo nie. Jeszcze nie spróbowałem ukraińskiej. Samo Maroko...

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Łeeee Tobie to pewnie teraz staje. jak tylko przechodzisz koło swojego nowego traktora?:lol:

nie a szkoda ze to tak nie działa bardziej pysk się cieszy ...  a tam jest spokój 

Opublikowano
Agrest napisał:

Ej nie trafiłeś.

Tylko schylił się po działkę którą diler w umówionym miejscu pod autem mu zostawił🤭

Głupiś. Poprzecinał sobie elastyki od przednich hamulców. Będzie komisja...

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

dzbanie to ja jestem konsument i mam prawo wiedzieć  w prawie takie jest   widziałeś kiedyś rodzynki z chin podawane jako tureckie ? albo polska oliwa z oliwek ?  musi być wszystko podane nie było wytoczyć proces 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

To już było skutkiem zażycia tego o czym pisałem. Ty zobaczyłeś skutek, gdzie ja widziałem pierwej przyczynę

Więc nie taki ja głupi🤣

Opublikowano
56 minut temu, Ulman napisał:

który przepis prawa naruszyli? dokształć się co znaczy oczernianie :D jeżeli ktoś robi coś, co wg, niego przynosi mu straty wizerunkowe, to niech tego nie robi a nie ma później pretensje do kogoś, że ten o tym informuje, tak jakby złodziej miał pretensje za nazywanie go złodziejem :D :D 

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

dzbanie to ja jestem konsument i mam prawo wiedzieć  w prawie takie jest   widziałeś kiedyś rodzynki z chin podawane jako tureckie ? albo polska oliwa z oliwek ?  musi być wszystko podane nie było wytoczyć proces 

ukraińskie zboża z kontyngentów cała Polska wpieprzała od dziesięcioleci i nikomu to nie przeszkadzało. Młyny czy paszarnie sprowadzają od dawna zboża z Czech , Wegier , Rumunii i każdy ma to gdzieś.  Sól potasową i fosforyty dla grupy azoty żeby zrobić NPK od Ruskich i z Białorusi tak samo jak saletrzak z Węgier i mocznik również od Ruskich. 

Konsument jest najzwyczajniej w świecie głupi tak jak większość co już nie raz przerabialiśmy w dyskusjach co oznacza że produkt jest polski.

Opublikowano
jacus napisał:

wiecie co jest najgorsze ?? ze na ta lajze glosowalo ponad 10 tys ludzi... moze to przesada ich tak nazywac,to wyborcy pis-u byli..

Jako, że to w mojej okolicy mejza mazał po chodnikach pod szkołami i kościołami że Tuska pogoni to mimo, że dałem głos nieważny - przepraszam.

Agrest napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał:

To już było skutkiem zażycia tego o czym pisałem. Ty zobaczyłeś skutek, gdzie ja widziałem pierwej przyczynę

Więc nie taki ja głupi🤣

Aaaa a. Jak tak to spoko. Ja głupie prącie...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, nie napisał:

który przepis prawa naruszyli? dokształć się co znaczy oczernianie :D jeżeli ktoś robi coś, co wg, niego przynosi mu straty wizerunkowe, to niech tego nie robi a nie ma później pretensje do kogoś, że ten o tym informuje, tak jakby złodziej miał pretensje za nazywanie go złodziejem :D :D 

Nie ma żadnego paragrafu na to ze ktoś w opinii ciemnego ludu postąpił nie etycznie. 

A jak to się stało że ta twoja sekta tak długo broniła się przed publikacja tej listy tłumacząc się dokładnie tym co napisałem? Dopiero jakaś tymczasowa minister która wiedziała że idzie do odstrzału cos w obieg puściła. 

Jako lewicowiec ludowy wierzysz tzw. srawiedliwość społeczną która jest uznaniowym osądem proletariatu a nie prawdziwą sprawiedliwością. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

ukraińskie zboża z kontyngentów cała Polska wpieprzała od dziesięcioleci i nikomu to nie przeszkadzało

sprawdź ile go przyjechało  przed wojnom

Młyny czy paszarnie sprowadzają od dawna zboża z Czech , Wegier , Rumunii i każdy ma to gdzieś

tam nikt nie narzekał na jakość bo robią tak samo jak my 

Sól potasową i fosforyty dla grupy azoty żeby zrobić NPK od Ruskich i z Białorusi tak samo jak saletrzak z Węgier i mocznik również od Ruskich. 

nie porównuj surowców  do pożywki  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Roman176 napisał:

Ale wiesz, że aby nie wjechało wschodnie w cenie takiej jaka jest to musiałbyś zamknąć granicę nawet ze Szwecją?

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

tam nikt nie narzekał na jakość bo robią tak samo jak my 

A co ma za znaczenie ile wjechało? Miałeś gdziekolwiek oznaczenia że cos jest z upaińskich zbóż? 

Jaką jakość? Twierdzisz że PISowski rząd kłamał mówiąc ze jakość jest w pełni kontrolowana na granicach? 

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Nie ma żadnego paragrafu na to ze ktoś w opinii ciemnego ludu postąpił nie etycznie. 

A jak to się stało że ta twoja sekta tak długo broniła się przed publikacja tej listy tłumacząc się dokładnie tym co napisałem? Dopiero jakaś tymczasowa minister która wiedziała że idzie do odstrzału cos w obieg puściła. 

Jako lewicowiec ludowy wierzysz tzw. srawiedliwość społeczną która jest uznaniowym osądem proletariatu a nie prawdziwą sprawiedliwością. 

dobrze, że wiesz kim jestem i w co wierzę,

wygrywające liczby w lotto, też znasz? :D 

Opublikowano

na co argumentów? na twoje fantasmagorie o łamaniu prawa, o oczernianiu, o tym w co ja wierzę? weź już lepiej idź spać bo z każdym postem pogrążasz się co raz bardziej :D albo włącz debatę o mieszkaniach na kanale zero, mentzen zwiera się ze śpiewakiem,

Opublikowano

oczywiście że łamanie prawa - to najzwyklejsze pomawianie osób i firm które nie złamały prawa i do tego szczucie na nich ludzi żeby zdjąć z siebie odpowiedzialność. Każdy kto ma minimum inteligencji rozumie w co sie gra. Pech jest taki że dotyczy to znaczącej mniejszości która tego głupiej większości nijak nie wytłumaczy

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ale wiesz, że aby nie wjechało wschodnie w cenie takiej jaka jest to musiałbyś zamknąć granicę nawet ze Szwecją?

unia na woje zniosła cło 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A co ma za znaczenie ile wjechało? Miałeś gdziekolwiek oznaczenia że cos jest z upaińskich zbóż? 

Jaką jakość? Twierdzisz że PISowski rząd kłamał mówiąc ze jakość jest w pełni kontrolowana na granicach? 

ulman przedtem było cło wszystko szło statkami  .. dopiero jakoś pare lat temu na granicy stawiali silosy 

Opublikowano
W TVN-owskim talent show "Mam talent" wystąpił zespół taneczny złożony z młodych Ukrainek ubranych w stroje o bardzo twarzowym zestawieniu kolorystycznym. W normalnych warunkach takie zestawienie kolorów 🔴⚫ jest zupełnie neutralne, ale gdy do tego zestawu dodamy narodowość, cóż...
Hałwa Ukrainie!
Może być zdjęciem przedstawiającym 8 osób i ludzie tańczą

banderowcy w tvn 
1 minutę temu, Ulman napisał:

o czym ty piszesz? 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-ue/europoslowie-zgodzili-sie-na-zawieszenie-cel-na-zboza-z-ukrainy-zniesiono-je-10-lat-temu-2445416

jej handlu w 2021 r. Ukraina jest 15. największym partnerem handlowym UE, odpowiadającym za około 1,2 proc. całkowitego handlu UE.

Tu jednak warto przypomnieć, że przywrócenie cła na zboża z Ukrainy to dobre hasło, ale nie pomoże polskim rolnikom. Dlaczego? Bo cła przywozowe na większość towarów rolnych przywożonych z Ukrainy do UE zmniejszono do zera na mocy porozumienia UE-Ukraina z 2014 roku, więc ich przywrócenie nic nie da. Na przykład import kukurydzy ze wszystkich krajów trzecich (nie tylko z Ukrainy) był i jest objęty zerową stawką celną. Tak więc ewentualne przywrócenie kontyngentu taryfowego na kukurydzę w imporcie z Ukrainy wymagałoby w pierwszej kolejności podniesienia stawki w imporcie spoza UE.

Opublikowano

że cła od dawna nie ma to kazdy wie. O co ci chodzi z tymi statkami i silosami? Tylko jak możesz to wyjaśnij w kilku zdaniach i nie wrzucaj tu pierdół nie na temat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v