Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@12Pafnucy no jak to czego, 2 miesięcy rządów Tuska xD

Za cztery lata też będą pier**lić że oni są dopiero co i nic nie dało się naprawić w tak krótkim czasie.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie pleć pan...

Rolnictwo jest stale i systematycznie niszczone od lat i nadal

Zawsze było niszczone i będzie, tylko zależy który rząd niszczy mniej.

Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Co było dobre?

Jakiś przykład?

Za największy sukces tamtej ekipy uważam niewyszczepienie  na siłę społeczeństwa tym czymś, bo ta ekipa pewnie nie miała by skrupułów sądząc po dawnych jej wypowiedziach.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Otwarcie granic pomogło.

PiS na to pozwolił. 

Gdyby nie rolnicy to nadal ludzie by nie wiedzieli że z technicznego zboża super mąka wychodzi...

Gdzie my mamy służby?

Owszem pozwolił, tego nie neguję, ale teraz na pewno granicę by zamknęli po takich protestach i nie pytali się Brukseli czy łaskawie pozwoli.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Co było dobre?

Jakiś przykład?

Premier Donald Tusk podczas kampanii obiecał obniżenie składki zdrowotnej dla przedsiębiorców i osób samozatrudnionych. Teraz okazało się, że takich zmian nie będzie. Powodem ma być brak pieniędzy w budżecie. Biznes apeluje: zmiany są potrzebne i to nie powierzchowne.

obniżenie składki zdrowotnej dla przedsiębiorców i osób samozatrudnionych.

Skoro nie obniży to jest dobre .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Owszem pozwolił, tego nie neguję, ale teraz na pewno granicę by zamknęli po takich protestach i nie pytali się Brukseli czy łaskawie pozwoli.

Tego to akurat nie wiesz...ja tez nie...

W skrócie to jest do de.. , a wygląda na to że będzie jeszcze gorzej. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tiaaaa.

Zajebiaszczycsukces....dzięki temu ludziom żyje się dostatnio....😆 

...cza iść coś robić, bo tu dziwnych rzeczy się dowiedzieć idzie . 

Ale się żyje, co Ci dałby dostatek półtora metra pod ziemią?

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Tego to akurat nie wiesz...ja tez nie...

W skrócie to jest do de.. , a wygląda na to że będzie jeszcze gorzej. 

No za tych raczej na pewno będzie gorzej, bo bez Brukseli nie zrobią sami nic.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

Ale się żyje

A czy ja zmarłem, czy cóś?

Efekty wymierne mnie interesują, a nie domysły, wróżby, czy inne takie...co by było gdyby...

Czy PiS czy PO to leją na rolników ciepłym moczem.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A czy ja zmarłem, czy cóś?

Czemu bierzesz wszystko do siebie, Tobie może i wielu innym nic nie być, ale dla wielu źle to się skończyło i jeszcze skończy, u nas znów zdrowa kobita po 50-tce fik i po niej.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ulman napisał:

A gdzie to ruskie zboże napływa?

Do Polski .

Całej Europy i zalewa inne kraje co Europa sprzedawała .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Czemu bierzesz wszystko do siebie, Tobie może i wielu innym nic nie być, ale dla wielu źle to się skończyło i jeszcze skończy, u nas znów zdrowa kobita po 50-tce fik i po niej.

A do kogo mam brać jak ze mną piszesz.

Najważniejsze że kiedyś ludzie nie umierali.. wszyscy żyli długo i szczęśliwie.

No nic...

Cza coś POpracować.

Narka Szonuś...

Opublikowano

u was tez pada ??

14 godzin temu, hubertuss napisał:

Solidarność siedziała cicho 8 lat nawet jak pis ruski węgiel sprowadzał górnicy siedzieli cicho a teraz wyłażą z nor.

promocje na caly asortyment na kopalniach..

ile miliardow trzeba bedzie znowu dolozyc ? 

na przetargu ekogorszek-niewiadomego pochodzenia- kupili po 841 zl netto..300 ton na razie..

11 godzin temu, witejus napisał:

jabadabadu!!!

to po tej wodce za 10 z biedronki czy lidla ??

10 godzin temu, nie napisał:

Postępowanie w sprawie przeprowadzenia audytu w zakresie weryfikacji i oceny harmonogramów Spółki Centralny Port Komunikacyjny dla części lotniskowej oraz kolejowej (w zakresie linii kolejowych tzw. „Y”) zostało unieważnione.

takich debili u władzy to jeszcze nie mieliśmy

nie badz skromny - sasina nikt nie przebije..oni przetarg uniewaznili a sasin by miliony wyplacil..

9 godzin temu, nie napisał:

Staruszek zapisuje się na lekcję łaciny.
- W tym wieku? - pyta zdziwiony lektor. - Po co?
- Chcę w niebie rozmawiać ze świętymi w ich języku.
- A jeśli pójdzie pan do piekła?
- Rosyjski i niemiecki już znam.

------------------------

mój net z orange ustanowił kolejny rekord prędkości: 0,5Mb/s 💪 jest moc, jeszcze nigdy nie przekroczył 10, przy cenie 60zł/msc

to zaloz sobie swiatlowod..co za problem,podpisujes umowe i za pare dni masz -przed chwila sprawdzilem na spee-test.

pobieranie-54,4 ,wysylanie 49,6 opoznienie 12 ms... za 35 zl ..

a jest jeden problem 🤣  polska wschodnia.....

8 lat tak o was dbali,inwestowali.. troszczyli sie o was , a jak to realnie wyglada ?? 

my przynajmniej jestesmy szczerzy...

32 minuty temu, tracker napisał:

Rząd Zjednoczonej Prawicy zablokował granice na napływ zbóż z Ukrainy , obecny zarząd próbuje lawirować aby do wyborów ...

kiedy to byo ?? jakos sobie nie przypominam ..

Opublikowano (edytowane)

Koń był przywiązany do pala, ale przyszedł diabeł i go rozwiązał. Wystraszony ogier zaczął uciekać przez pola chłopa rujnując jego żniwa. Właściciel ziemi się wściekł, wziął strzelbę i zabił uciekające zwierze. Wtedy właściciel konia też się zdenerwował, wziął strzelbę i pomścił zabite zwierze strzelając do chłopa. Żona postrzelonego chłopa to zobaczyła i zabiła właściciela konia. Potem syn właściciela konia dokonał mordu na chłopa żonie. Mężczyźni ze wsi słysząc o tragedii zabili mordercę i spalili jego dom rodzinny...

Ludzie pytali diabła: dlaczego to wszystko zrobiłeś? Diabeł odpowiedział: Nie zrobiłem nic takiego, po prostu oswobodziłem konia.

MORAŁ

Diabeł robi proste i niewinne rzeczy, a resztę robimy sami. On wie, że zło tkwi w naszych sercach. Dlatego musimy myśleć zanim zaczniemy działać - często pochopnie.

Pamiętaj słowo ma moc sprawczą. Myśl zanim zaczniesz działać i pomyśl zanim użyjesz słów, których nie da się cofnąć.

JAK TO DOBRZE ŻE TUSK WRÓCIŁ , Polakom żyje się dostatnio zaś innym w Europie już tak dobrze się nie powodzi .

Troszkę Rosja popsuła  rynek zbożem zapchała ale od nadmiaru   głowa nie boli .

Polska zieloną wyspą na mapie europejskiego pesymizmu. Pozytywne odczyty dla gospodarki .

Polscy konsumenci są w optymistycznych nastrojach jako jedni z nielicznych w Europie

Edytowane przez galan99
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Otwarcie granic pomogło.

PiS na to pozwolił. 

Gdyby nie rolnicy to nadal ludzie by nie wiedzieli że z technicznego zboża super mąka wychodzi...

Gdzie my mamy służby?

Zawsze było albo paszowe albo spożywcze albo odpad. Kto przyjął do świadomości i stosowania jakieś techniczne?

Desperado napisał:

14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Co było dobre?

Jakiś przykład?

Za największy sukces tamtej ekipy uważam niewyszczepienie  na siłę społeczeństwa tym czymś, bo ta ekipa pewnie nie miała by skrupułów sądząc po dawnych jej wypowiedziach.

Ten tego... Jak wokół była sraka w 2010 bodaj roku to nawet nie kupiono szczepionek - widać taka to nasza świecka tradycja a nie sfera mądrosci czy jej braku...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v