Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

ale taka prawda gdybyś zusa miał opłacać i reszta to amba fatima 

a skąd ty to możesz wiedzieć skoro liczyć nie potrafisz? 

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Chyba nie, bo to ze trzy węzły od niego w stronę Rzeszowa.

To tylko bardziej uprawdopodabnia takie zajście. Lepiej na obczyźnie jak u swoich.

Opublikowano
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@racyl jesteś ?? xD 

Większym ciągnikiem z ładowaczem czołowym odepchniesz większość samochodów, chyba że to elektrościerwo jakieś ekopajaca z Warszaffki to może być problem, one ciężkie są przez te akumulatory xD 

Czasem zaglądam

Opublikowano

Nie powielałbyś tych fejków, minimalna emerytuea akurat jest w tej chwili taka sama dla wszystkich, a obciążenia ktoś sobie z palca wyssał dla rolników plus podzielił cały budżet WPR przez ilosć rolników

Ciekawe, czy dla przedsiębiorców właczyli do dofinansowań wszelkie "tarcze"

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Nie powielałbyś tych fejków, minimalna emerytuea akurat jest w tej chwili taka sama dla wszystkich, a obciążenia ktoś sobie z palca wyssał dla rolników plus podzielił cały budżet WPR przez ilosć rolników

Ciekawe, czy dla przedsiębiorców właczyli do dofinansowań wszelkie "tarcze"

Jednemu nikt nie zaprzeczy - przedsiębiorca zawsze bankrutuje w ciszy  a rolnicy ciągle powtarzają w kółko to samo i dalej ciągną ten wózek nie wiadomo z czego finansowany skoro jest im tak źle

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, racyl napisał:

Jednemu nikt nie zaprzeczy - przedsiębiorca zawsze bankrutuje w ciszy  a rolnicy ciągle powtarzają w kółko to samo i dalej ciągną ten wózek nie wiadomo z czego finansowany skoro jest im tak źle

o jo joj nie potrafią prowadzić biznesu więc bankrutują i tyle 

6 minut temu, racyl napisał:

Jak tak im dobrze to trzeba sie było uczyć i nie siać pszenicy, pszenżytka na zmianę z rzepakiem

zapomniałeś kotku o kukurydzy a co powiesz na to że taki gbur jak ja w jednym sezonie zarabia tyle ile dogorywajacy przedsiębiorca ma za całe życie ja  też protestuje -  bo uważam że tak nie powinno być -tyle że nie ogłaszam moich postulatów na banerach ja protestuje w ciszy 

Edytowane przez v11
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To nie trzeba krzyczeć i blokować drogi że nie ma zysków.

Brać pole w dzierżawę i zbierać 3-4 ton i szukać zysków po opłaceniu dzierżawy 😄

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

Powiedz to rolnikom że nie umieją prowadzić gospodarstw bo ciągle krzyczą że nie mają zysków

Chłopie rolnik żyje miłością do ziemi i przyrody pieniądze to drugorzędna sprawa a kto zabrania przedsiębiorcy świadczyć usługi rolnikowi np firma usuwajaca obornik -wcale nie musi bankrutować może zmienić profil działalności 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jak dzierżawa tania...

no nie wiem czy taka tania, w mojej okolicy to zaraz są chętni i ogłoszenia o chęci przygarnięcia kolejnych

2 tys z ha to nie zejdzie

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

To nie trzeba krzyczeć i blokować drogi że nie ma zysków.

Brać pole w dzierżawę i zbierać 3-4 ton i szukać zysków po opłaceniu dzierżawy 😄

Pochłanianie CO2 na tej dzierżawie uratuje nasz świat i klimat i do tego pochłaniania potrzebne jest dofinansowanie 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Chłopie rolnik żyje miłością do ziemi i przyrody pieniądze to drugorzędna sprawa a kto zabrania przedsiębiorcy świadczyć usługi rolnikowi np firma usuwajaca obornik -wcale nie musi bankrutować może zmienić profil działalności 

Jak miłością do ziemi żyje to po co wychodzi na ulicę ? 😄Pierdolenie kotka za pomocą młotka

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Pochłanianie CO2 na tej dzierżawie uratuje nasz świat i klimat i do tego pochłaniania potrzebne jest dofinansowanie 

Jeszcze nawet nie było mowy o Co2 ects itp a ludzie na kiepskich ziemiach ścigali się o to kto więcej będzie obrabiał i dostanie więcej sprzętu na dofinansowanie

Opublikowano

Propagujemy w ten sposób nasz wkład w walkę z ociepleniem klimatu -ale to robimy dyskretnie 

2 minuty temu, racyl napisał:

Jak miłością do ziemi żyje to po co wychodzi na ulicę ? 😄Pierdolenie kotka za pomocą młotka

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Bo bycie chłopem pańszczyźnianym przestało być modne.

Przyzwyczajenie do luksusów i wygodnego życia . Może Ty akurat nie bo masz mało pola i nowego sprzętu ale większość tak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v