Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trump się wqrwia że u jankesów nie kupuje bo ruski o europejską drożyznę nie stoi i ma może ciut tandetniejsze ale dziesięć razy tańsze od chinoli czy kima dzonga una
Trump gra pod własną publikę bo nawet jak na Niego zdaje sobie sprawę że silnie zbrojna Europa dla jankesów nie mniejszym problemem jak Chiny a na pewno większym niż rosja i tu by dużo trzeba ale dwie wojny jankesi już mieli z germańcami a z kacapami ?
na potrzeby własnej kampanii Trump udaje głupszego niż jest choć to się wydawało wręcz niemożliwe no ale "przerósł sam siebie" :P

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego mówię, oby Trump nie wygrał bo czeka nas sało, kartoszki i cebula ...

Jeżeli Polska nie będzie wiarygodnym sojusznikiem, raz z USA raz z niemiaszkami i francuzikami, jak to teraz ma miejsce, to tak może skończyć.

Opublikowano (edytowane)

A to za poprzedniej władzy była wiarygodnym sojusznikiem ?? Chociaż 3 albo 4 krotne przepłacanie za ich stary złom mogło się amerykańcom podobać xD Wypiaskowali i pomalowali stare Abramsy a potem je sprzedali Płaszczakowi za miliony monet, fajny biznes ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy lepsze, za to nie rozumiem zupełnie przepłacania za stary sprzęt który ktoś nam wypchnął za grubą kasę ... Bo Abramsów nie dostaliśmy nowych tylko stare kadłuby po renowacji ... Zresztą, ile tego przyjechało, 12 czy 24 sztuki, to co to jest, średnio jeden na 20km granicy z obwodem Kaliningradzkim i Białorusią xD Więcej ołtarzy mobilnych byśmy mieli xD 

Opublikowano (edytowane)

Po co kupujesz samochód stary czy ciągnik, ale dobrej marki który się nie psuje i nie za małe pieniądze? kup nowe psujące się padło.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Desperado napisał:

jakoś Abramsy sprawdzają się na polu walki bardzo dobrze.

Jak jest ich odpowiednia ilość ... Pojedyńczy czołg na polu walki jest bardzo łatwym celem do zniszczenia. Zresztą, czołgi to już historia pola walki co pokazuje Ukraina, są tam mało znaczącą bronią, dobry dron bojowy z łatwością unieszkodliwia taki sprzęt ...

3 minuty temu, Desperado napisał:

Po co kupujesz samochód stary ale dobrej marki który się nie psuje? kup nowe psujące się padło.

Poszedłem pośrednio, mam nie stary ( 5 letni ) samochód z niewyżyłowanym silnikiem ( 2l benzyna o mocy 150KM) ... Bez turbiny ten silnik by osiągnął tą moc bez problemu.

Z starymi samochodami też nie jest tak wesoło jak ktoś wcześniej o niego nie dbał, silnik będzie zdrowy, ale progi, podłoga, tylna belka będą koloru rudego ... Kolumna z przodu może wyjść przez maskę ...

Opublikowano (edytowane)

Czołg nie, człowiek nie, to kto teraz będzie walczył? jeszcze się może doczekasz boś młody, okopów w błocie z kałachem i tęsknotą żeby pojawił się czołg i za jego pancerzem się wydostać z tego bagna żeby Ci ptaszka nie odstrzelili.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

A co jest wart czołg za kupę kasy jak można go dronem bojowym zniszczyć czy Javelinem ??

2 minuty temu, Desperado napisał:

okopów w błocie z kałachem i tęsknotą żeby pojawił się czołg i za jego pancerzem się wydostać z tego bagna..

Czołg to broń ofensywna a nie defensywna, szykujemy się do ataku na Rosję ?

Czołgi są coraz bardziej bezużyteczne na obecnym polu walki ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Lepsze mówisz żeby łuki były na drony? :P

Śmiej się śmiej, we Francji też w 1940r myśleli że żelbetowe fortyfikacje ich obronią, wszyscy wiemy jak się to skończyło, trzeba mysleć jak może wyglądać następna wojna a nie szykować się do wojny która już była ...

Era czołgów się kończy, jak skończyła się era zbroi dla rycerzy gdy wymyślono broń palną ... Zbroja kosztowała kilka wsi a mógł ją przebić byle chłopek z muszkietem ...

Opublikowano (edytowane)

Taaa, w 39r też mieliśmy dalekich sojuszników, bardzo nam pomogli xD Na koniec nas jeszcze oddali w łapy Stalina w podziękowaniu za naszą pomoc ...

Potęga Stanów jest coraz mniejsza, jeszcze trochę i Chińczyk ruszy na Tajwan i pokaże upadek USA ...

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Jeżeli Polska nie będzie wiarygodnym sojusznikiem, raz z USA raz z niemiaszkami i francuzikami, jak to teraz ma miejsce, to tak może skończyć.

ukraińska wojna pokazuje "wiarygodność" jankesów a coraz więcej wskazuje że pokaże jeszcze bardziej

tak że jedyne co czasem można to wybrać sobie zaborców a i to jest zbytek łaskawości losu i aby się ponad zaborcy nie dogadali jak było już parę razy ostatnio w trzydziestym dziewiątym to może z raz by spróbował inaczej.
najczęściej w życiu mamy wybory tylko między większym a mniejszym złem i może rzeczywiście niebawem będzie pora xujni podziękować ale na razie to jeszcze nie ta pora
co zgadzam się że za bardzo okazujemy uległość no ale jak dotąd  w xujniani Niemcy a tym bardziej Francja nie dały nam powodów do aż militarnej wrogości a gospodarcza jest nawet pożadana tylko trzeba walczyć aby była sprawiedliwie rozłożona. Niem cy i tak zaczną się zbroić niezależnie czy Polska będzie w unii czy nie a wschód może właśnie rozgrywajmy z najbliższymi sąsiadami a nie przeciwko im wszystkim bo wyjdzie jak "tamtym razem"

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Oni wszyscy gadają, a później jest co innego, paliwo miało być po 5 zł a jest po 7 prawie.

A to prawda.

Powinny być jakieś kary za kłamstwa.

Np. obiecał nie zrobił, a te pół roku ancla

Opublikowano

Najlepiej żeby kłamczuch już nigdy nie był do niczego wybrany.

2 minuty temu, dysydent napisał:

ukraińska wojna pokazuje "wiarygodność" jankesów a coraz więcej wskazuje że pokaże jeszcze bardziej

A Ty byś pomagał w nieskończoność jakby twoja pomoc była rozkradana i szła nie tam gdzie powinna?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał:

A Ty byś pomagał w nieskończoność jakby twoja pomoc była rozkradana i szła nie tam gdzie powinna?

A bo tak się kończy dawanie kasy do ręki zamiast pomocy materialnej ... 500+ też miało być na dzieci, większość szła rzeczywiście na dzieci ale część była przepijana i przepalana ...

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A to prawda.

Powinny być jakieś kary za kłamstwa.

Np. obiecał nie zrobił, a te pół roku ancla

ja to bym jeszcze roboty przymusowe z tego ancla nakazał aby dokończył co obiecał oczywiście już pod nowym panem i tylko co brudniejsze pośledniejsze roboty

problem tylko jak uwierzymy jak nam kto wierzbowe gruszki obieca to wtedy sam nie wiem kogo do tego ancla :P

13 minut temu, Desperado napisał:

.....

a nie odnosisz wrażenia że to było bardziej szczucie z uwięzią niż pomoc?

chyba nie muszę przykładów podawać bo za długo by wyszło.

przecież na samym początku najazdu ruskiej dziczy w zasadzie główny i najpoważniejszy gwarant integralności terytorialnej Ukrainy wprost proponował Zelenskiemu ewakuację z Kijowa.
jankesi zapewne do dziś sobie jeszcze nie zdali sprawy ile stracili na jakiejkolwiek wiarygodności gdziekolwiek a że w wojennej zawierusze ładu nie ma tylko żywioł i szabrownicy to nawet taki półmózg jak statystyczny j... w sumie to Oni tam w USA regularnej wojny międzypaństwowej nigdy nie mieli no ale nawet na ichnich filmach widać że to doskonale wiedzą.

teraz chyba nawet i do nich dociera że bez czynnej interwencji choćby w budowie lotniczej przewagi Ukrainy uratować się nie da
myśmy to wiedzieli od samego początku ukry z resztą też i o co pierwsze wręcz żebrali?
ja też bym taką pomoc kradł bo tylko eksterminacją narodu się skończy im dłużej będzie tak reglamentowana.

Przecież kacapy dopiero teraz poważniej militarnie podchodzą do tej wojny a wcześniej liczyli że jednak ten Zelenki z "podwózki" skorzysta a reszta się podda bez walki.
dopiero w tym roku zobaczymy co naprawdę warta ukraińska armia bo wreszcie ruski się ogarnął i poważniej się za robotę zabiera

te brukselskie głupki tego nie widzą? bo sami Ukraińcy już wiedzą że w prawdziwej wojnie z rosją nie mają szans, zwłaszcza z takimi "sojusznikami" czy gwarantami

Opublikowano
38 minut temu, Desperado napisał:

Po co kupujesz samochód stary czy ciągnik, ale dobrej marki który się nie psuje i nie za małe pieniądze? kup nowe psujące się padło.

Owszem, były koncepcje żeby Europę i okolice wydrenować z batalionów Leopardów Dwójek, co właśnie niektóre kraje chciały sprzedawać. Miało to ręce i nogi, tylko PiSowcy po..ujali się z Niemcami i sprawa stanęła na ostrzu noża z dokumentacją i częściami. W zasadzie teraz mielibyśmy maszyny na dwie nowe dywizje, co Pis nagle zaczął tworzyć, a sprzetu do nich jak na lekarstwo. Ujednoliciłoby to nam proces szkolenia załóg, tak tych etatowych, jak i jakichkolwiek rezerw. A tak Mamy wielki bajzel, wielkie gówno w postaci nie zgranych pododdziałów i kawał palącego się knota w dupsku.

Opublikowano
26 minut temu, dysydent napisał:

problem tylko jak uwierzymy jak nam kto wierzbowe gruszki obieca to wtedy sam nie wiem kogo do tego ancla :P

No jak ciągle mi mówiono że Mikołaj istnieje, to ja winien że uwierzyłem?

By nie te same buty co wuja, to dalej bym czekał na prezenty...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No jak ciągle mi mówiono że Mikołaj istnieje, to ja winien że uwierzyłem?

A ja tam wierzę w Mikołaja, nowe rękawice mi na motór przyniósł xD Tej samej firmy co mam tylko z krótkim mankietem, lekkie i przewiewne xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Shima Spark 2.0. Ale to zależy jakie masz palce, pod moją rękę akurat Shimy fajnie leżą. To jak z kaskiem, mogą być fajnie, ale jeżeli nie pasuje ci pod palce to nic z tego ...

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Shima Spark 2.0.

I są przewiewne?

Kurna...szkoda mi tyle na rękawice.

Poszukam coś tańszego na lato.

Najgorsze to robactwo....jak coś większe, to po golej łapie....bleee...

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

I są przewiewne?

Kurna...szkoda mi tyle na rękawice.

Powiem Ci jak się zrobi cieplej ;) Bo na razie to ostro mi w nich ręce zmarzły, 2km zrobiłem przy +10 i wróciłem po stare do domu, bo w tych mi ręce zamarzły, to są raczej na jakieś +20 i więcej rękawice.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v