Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

I tu pozwolę sobie wkleić jakże kpiarską reklamę na ów czasy

Uśmiać się można🤣

o Jeeeezzu!
to jest tak tępe że to musiała robić jakaś niemiecka agencja reklamowa
innego wytłumaczenia nie znajduję

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wzrosła pensja minimalna, od niej pewnie jest jakoś uzależniona emerytura podstawowa, od której zależy wielkość składek w ZUS i KRUS. Czyli rząd Zjednoczonej Prawicy podnosząc pensję minimalną podniósł składki w KRUS, proste ?? Obecny rząd aby naliczył nowe składki zgodnie z ustawą, nic więcej ...

a zmianę też w automacie sie zmieniły ? 

osoby pobierające świadczenia dla opiekunów – znika obowiązek zaprzestania prowadzenia gospodarstwa rolnego lub pracy w gospodarstwie rolnym w związku ze sprawowaniem opieki.

Jeżeli rolnik, małżonek lub domownik objęty jest tym ubezpieczeniem na wniosek wyłącznie w zakresie ograniczonym, należna składka stanowi 1/3 pełnej składki, tj. 20 zł miesięcznie.

Zmiany dla osób pobierających świadczenia dla opiekunów

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

bo u nas głośno rada nadzorcza powiększona o parę osób 250k dodatkowy koszt dla jsw ma przyjść prezes z doradcami ok 500k  

Głośno czyli ludzie gadają czy są jakieś źródła oficjalne? Poprzedni prezes z doradcami robił za darmo?

6 minut temu, Roman176 napisał:

aha ok jaka władza taki lud  

propo krus 15% w górę  

Za PISu krus nie był podnoszony? 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Głośno czyli ludzie gadają czy są jakieś źródła oficjalne? Poprzedni prezes z doradcami robił za darmo?

po co doradca gościowi co zna ten biznes  ... może poczytaj czy prezes miał doradców  po co rozszerzyli radę nadzorczą o kolejne osoby ?    

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Co jeszcze w górę?

KRUS to normalka że wzrasta.

Za panowania prezesa też podnoszono

Też dla dobra kraju i bogactwa Państwa .

ON powinno kosztować 8 ,15 zł .

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Katarzynę Bilińską, Artura Kisielewskiego, Arkadiusza Mężyka, Pawła Rostowskiego, Krzysztofa SzlagaKrzysztofa Wronę  Michał Rospędek  Robert Kudelski, Arkadiusz Wypych i Paweł Nieradzik.

10 osób do radny nadzorczej   za pisu i od zawsze były 4  pensja oczywiście większa z 50k na 80 k  czyli za rada ok 800k  dobre czasy idą 

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

szuka usprawiedliwienia na weekend; eksperyment naukowy
inni nazywają - "jak to tak bez okazji/powodu?" ;)

Czemu prubuje swe ...zachcianki na innych przelać?😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v