Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, v11 napisał:

Dobrze piszesz początak budowy oligarchi w europie

A nie "Wiosna Ludów"?:lol:

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

wczoraj płaciłem za boczek 46 ,90 zł . 

Też w podobnej cenie kupuję, bo z pobliskiej małej masarni a i smak i wygląd ma na prawdziwy boczek. A ten tańszy, to ......

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Po 2 miesiącach rządów tuska są już ofiary - rolnicy i kierowcy . Pierwsi otrzymują za zboże po 600 zł a drudzy będą płacić za paliwo po 7 zł . Jakoś nie widzę tych uśmiechniętych w sklepach coraz drożej , wczoraj płaciłem za boczek 46 ,90 zł . 

Po co żresz boczek - są robaki kotlety sojowe a tyś się uparł na boczek 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Po 2 miesiącach rządów tuska są już ofiary - rolnicy i kierowcy . Pierwsi otrzymują za zboże po 600 zł a drudzy będą płacić za paliwo po 7 zł . Jakoś nie widzę tych uśmiechniętych w sklepach coraz drożej , wczoraj płaciłem za boczek 46 ,90 zł . 

To skutki ciągłych zaniedbań. Nie tylko ostatnich dwóch miesięcy.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Bodajże po wyborach pisałem po entuzjastycznym przyjmowaniu wyników wyborów na tym forum przez niektórych, że chłop wyjdzie szybciej na drogi niż mu się nawet wydaje, a teraz wielki lament, trzeba było pomyśleć przed wyborami że tak będzie, na co liczyliście? kwik wielki żeby zabrali wszelaki socjal, to co teraz chcecie? PiSiory święte nie byli, można było mieć dużo zastrzeżeń, pewnego gnoju sami narobili, ale przynajmniej jako tako stawiali się unii, ci nie zrobią nic.

gdyby pis wygrał też teraz były by strajki bo te teraz to szersze zjawisko - ogólnounijne i to że akurat wasale obecnej kliki brukselskiej wygrały to nawet trochę Brukseli wytrąca argumenty których w przypadku wygranej... kogokolwiek innego w Polsce Bruksela miała by dużo więcej aby głównie Polskę wskazywać za spiritus movens już teraz ogólnounijnej zadymy

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

A co takiego zrobił Tusk że tak się zesrało?

Wygrał wybory a powinien Kaczyński😄 To jest tak naprawdę największy problem lekko ponad połowy strajkujących. gdyby wygrał kaczor dalej by w domach siedzieli.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Wygrał wybory a powinien Kaczyński😄 To jest tak naprawdę największy problem lekko ponad połowy strajkujących. gdyby wygrał kaczor dalej by w domach siedzieli.

Sugerujesz że po za granicami strajkują przez to że Tusk wygrał?

Brałeś dziś leki?😆

Opublikowano (edytowane)

@12Pafnucy

W Każdym kraj[u sa inne powody. Francuzi to nawet strajkowali przeciwko importowi żywności z Pl. Zniszczyli Hiszpańskie owoce Niemcy strajkować zaczęli bo im zabrali dodatki do paliwa czy tam zmniejszyli. A u nas rolnicy siedzieli sobie w domach cąły grudzień nie pomagali tym na granicy co strajkowali bez względu na rząd czekali na koalicję pis psl a jak nie wyszło to dopiero się ruszyli. Zresztą tu widać co niektórzy piszą, że to wina Tuska, ze zboże po 600 zł. Nie czytasz forum? W zasadzie wszyscy przeciwnicy obecnego rządu już o to oskarżają obecny rząd bo przecież to nie pis. A za pisu było super.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Też by strajkowali ale z inspiracji Tuska i wrogów narodu🤣

• Haha 1
Opublikowano

Zrozum.

Poprostu się przepełniła czara goryczy....

Tu nie chodzi o Tuska czy Kaczyńskiego.

Po prostu jest źle w rolnictwie i nie zanosi się na poprawę.

Nie każdy może z dnia na dzień przestać być rolnikiem.

3 minuty temu, hubertuss napisał:

W Każdym kraj[u sa inne powody

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Przecież widać co tu zwolennicy pisu teraz piszą. To wszystko wina rządu i Tuska pis był cacy.

Weź większą dawkę....😆

Opublikowano (edytowane)

Wiem, ze nie każdy może przestać ale gdzie oni wszyscy byli nie widzieli co się dzieje czy nie wypadało strajkować? Czy rolnik musi po d*pie dostać fest by zacząć myśleć czy nie może myśleć za wczasu? Jak nie bezie myślał za wczasu to zawsze tak będzie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

ale z inspiracji Tuska i wrogów narodu🤣

A wtedy PiS Minister Rolnictwa zameldowałaby w Brukseli że oszalała opozycja podjudziła nierozgarniętych rolników, zaś praworządna policja spałowała wszystkich jak leci.:lol:

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

@12Pafnucy

W Każdym kraj[u sa inne powody. Francuzi to nawet strajkowali przeciwko importowi żywności z Pl. Zniszczyli Hiszpańskie owoce Niemcy strajkować zaczęli bo im zabrali dodatki do paliwa czy tam zmniejszyli. A u nas rolnicy siedzieli sobie w domach cąły grudzień nie pomagali tym na granicy co strajkowali bez względu na rząd czekali na koalicję pis psl a jak nie wyszło to dopiero się ruszyli. Zresztą tu widać co niektórzy piszą, że to wina Tuska, ze zboże po 600 zł. Nie czytasz forum? W zasadzie wszyscy przeciwnicy obecnego rządu już o to oskarżają obecny rząd bo przecież to nie pis. A za pisu było super.

Mogę udowodnić w sądzie że za pisu pszenica była za 1500 zł i co a od objęcia rządu przez tfuska leci co dzień niżej (dobrze że za pisu podpisałem umowę na QQ) i zbij moje argumenty 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, mirro napisał:

OK. obaliłem PiS z radością.:lol:

no ja też, tylko teraz widzę że wylazłem spod rynny na tuż przed kiedy zaczął lać deszcz

no niby lepiej ale duþa i tak zmoczona

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v