Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Janki od jakiś 3 lat się omija i S8 dojeżdzasz do samego lotniska więc chyba nie jesteś na bieżąco.  Od trasy S7 Radom/Kraków wpadasz prosto w lotnisko. Od wschodniej strony z S2 i S17 dojeżdżasz bardzo sprawnie. Z każdej strony dojazd  jest obecnie bardzo sprawny i bez problemu,  więc takie argumenty są już nieaktualne. A Warszawę i okolice znam doskonale od studiów a i obecnie bywam tam średnio raz w miesiącu i czasami po kilka dni zostaje. 

tak ostatnio chyba 2018 jak się zmieniło to to ok .Ale żeby lot do Los Angeles trwał z Polski  24 h wkurwiające wpierw się pier**lisz z Okęcia odprawy boarding 3 h  do Hamburga znowu odprawy  boarding 3 h plus oczekiwanie 2-5 h  jak dotrzesz to zanim dojdziesz do siebie mija 2 dni bo jeszcze zmiana czasu a z powrotem było 27 godzin -paranoja 

Opublikowano (edytowane)

Przecież na cpk tez byś musiał dojechać i wątpię by z PL był samolot prosto do LA. Jednak Polacy nie latają masowo do LA. A najlepsze jest to, ze jak oglądam vlogi ludzi z CA czy USA to w zasadzie nikt nie lata LOT em do Polski. Choć z CA z Toronto czy Montrealu jest bezpośredni samolot to samo Chicago i New York. To oni lecą z przesiadką w DE czy FR. Jak znajomi latali do Tajlandii to też nie chętnie LOT em bo Lufthansa jest lesza jak mówią. Serwis lepszy wszystkiego więcej dają itd.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tak szczerze żarcie w żadnej lini lotniczej mi nie leży może to wpływ odgrzewania uj wie .A tak nawiasem po 14 godzinach lotu jak 500 pasażerów już dostaje pierdolca i zaczyna łazić to są jajca wszyscy na raz do kibla -jakiś obłęd 

Opublikowano (edytowane)

A w stanach na lotniskach co 3 min samolot że to się nie ro***erdoli aż dziwne jak autobusy na pętli w kolejce  to fakt że okęcie to taki ugór 

Edytowane przez v11
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, v11 napisał:

Tak szczerze żarcie w żadnej lini lotniczej mi nie leży może to wpływ odgrzewania uj wie .A tak nawiasem po 14 godzinach lotu jak 500 pasażerów już dostaje pierdolca i zaczyna łazić to są jajca wszyscy na raz do kibla -jakiś obłęd 

Podróżowanie nawet samolotami jest meczące. Dlatego najnowsze badania pokazują że coraz więcej podróżnych chce latać point to point nie żadne molochy przesiadki podróże pociągiem do kraju.

We wrześniu byłem na Heathrow bajzel niesamowity. Kumplowi bagaż zgubili w Frankfurcie nad menem. ludzie stali czekali na walizki a ich tam nie było. Jakiś inny koleś poszedł na inny taśmociąg i swoja znalazł. Bagażowi wyjmowali wszystko mogłeś brać co chcesz i iść. Znajomy z którym mieliśmy się spotkać siedział godzinę w samolocie na Luton bo nie było komu ich wypuścić.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Przecież na cpk tez byś musiał dojechać i wątpię by z PL był samolot prosto do LA. Jednak Polacy nie latają masowo do LA. A najlepsze jest to, ze jak oglądam vlogi ludzi z CA czy USA to w zasadzie nikt nie lata LOT em do Polski. Choć z CA z Toronto czy Montrealu jest bezpośredni samolot to samo Chicago i New York. To oni lecą z przesiadką w DE czy FR. Jak znajomi latali do Tajlandii to też nie chętnie LOT em bo Lufthansa jest lesza jak mówią. Serwis lepszy wszystkiego więcej dają itd.

Tu jest właśnie temat który mnie najbardziej nurtuje. Połozenie CPK jest takie że praktycznie nie daje zysku na dalekich trasach. Lecąc z Europy na wschód głównymi portami przesiadkowymi jest Stambuł, Dubaj i Moskwa. Nikt z europy nie bedzie sie przesiadał w Baranowie bo lotnisk pod nosem maja dosyć. Ktoś lecący ze stanów np do Indii będzie miał przesiadkę w europie i tu jest pytanie w czym lepszy będzie transfer przez Baranów od Frankfurtu, Londynu czy Amsterdamu? Przesiadka 1-1,5 godziny później jaką robi różnicę?  W czym jest ta wartość dodana ? Czym przekonamy pasażerów żeby kontynuowali  lot od nas a nie poprzez zachodnie lotniska? 

Opublikowano (edytowane)

CPK musiało by pozyskać jakąś potężną linie operującą na całym świecie a te mają już swoje lotniska. Emirates Quatar czy coś takiego. LOT jest zbyt mały by dać zajęcie takiemu lotnisku. Może tylko kooperować dowożąc tam pasażerów. Ale tu też jest problem po co pasażer z o wiele bardziej ludniejszych Niemiec i bogatszy ma lecieć gdzieś do Azji przez CPK jak może od siebie bezpośrednio. To samo tyczy się Francuza Anglika czy Holendra itd.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

CPK musiało by pozyskać jakąś potężną linie operującą na całym świecie a te mają już swoje lotniska. Emirates Quatar czy coś takiego. LOT jest zbyt mały by dać zajęcie takiemu lotnisku. Może tylko kooperować dowożąc tam pasażerów. Ale tu też jest problem po co pasażer z o wiele bardziej ludniejszych Niemiec i bogatszy ma lecieć gdzieś do Azji przez CPK jak może od siebie bezpośrednio. To samo tyczy się Francuza Anglika czy Holendra itd.

To miało być z założenia lotnisko dla Polski, UA i krajów Bałtyckich

Opublikowano

ja tylko 7 paczkow zjadlem..

sie troche wyspalem ,dom posprzatalem,pranie wywiesilem..

9 godzin temu, Ulman napisał:

Końcówka Breżniewa 

ciekawe z kim sie caluje jak on ?? 

9 godzin temu, mirro napisał:

Ale medali nosi mniej.:lol:

brezniew walczyl w II wojnie swiatowej..pare tych medali mu sie nalezalo

7 godzin temu, v11 napisał:

Jakiś czas też myślałem po co to cpk do momentu gdy się dowiedziałem jaki jest podział opłat celnych i gdzie one zostają - to samo tyczy portów morskich - niektóre państwa żyją z tego  

a jaki jest ?? nie ida do wspolneo unijnego worka ?? kiedy to sie zmienilo ??

2 godziny temu, v11 napisał:

A w stanach na lotniskach co 3 min samolot że to się nie ro***erdoli aż dziwne jak autobusy na pętli w kolejce  to fakt że okęcie to taki ugór 

to tak jak  w krakowie.. bo w warszawie to co 2..

gdy sobiej jezdze po polach to obserwuje ladujace samoloty ..

14 minut temu, jahooo napisał:

w ilu tych miejsc byles bo ja chyba we wszystkich 🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

To miało być z założenia lotnisko dla Polski, UA i krajów Bałtyckich

Iiiiii Białorusi. Tylko nikt im tego nie powiedział.:lol:

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v