Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Większości obwiniają ludzi nie tych co trzeba za daną sytuację w rolnictwie .

Głównym złem  jest  ten typ , Frans Timmermans - to jego wymysł by rolnictwo włączyć do zielonego ładu , wolnego handlu z Ameryką Łacińską .

Kraje zachodnie sami sobie są winni danej sytuacji , sami zgotowali sobie ten los .

Myślisz że Bruksela dla kogo  prawa uchwala...?

Opublikowano

Tylko to co uchwalono i nie dawno Rudy podpisał , Polska jako sama nie będzie mogła zadecydować  o zamknięciu granicy . Ograniczeniu napływu produktów do Polski , jedynie może to uczynić Bruksela . Teraz natura 2000 tysiące zakaz używania środków ochrony . Obecny Parlament w Brukseli do końca swej kadencji przegłosuje wszystko co ma zaplanowane i nikt tego już nie zmieni .

Ursula von der Leyen - nie ugnie się przed niczym .

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

to chociaz piwnice pokaz jaka masz ..solidna ,poniemiecka ??

Sto razy mocniejsza niż ta w której mieszkałeś, czym wy się szczycicie? tym że musieliście nowe budować? toż nie mieliście już innego wyjścia, bo do tej pory te wasze chałupki myszy dawno by zjadły.  xD Ty jesteś normalnym tylko dopłatowcem, bez twojej pensji i małżonki giniesz z tym co ty produkujesz, czyli prawie nic, reszta szuwarki pod dopłaty.

Opublikowano

Zobaczymy co czas pokaże,do 2030 to się może nawet wszystko ro***erdolić....

Tak teraz szybką zmiany idą że może się bardzo wiele wydarzyć....

5 minut temu, galan99 napisał:

Nie zmieni  w Brukseli są  ustalenia na lata do roku 2030 zapisane do realizacji .

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, jacus napisał:

nawet  pamiec szwankuje. bo chyba to co opisywales bylo prawda ??

pytałeś -w tym roku więc podsumowałem .A chłopie wyluzuj nie staraj  i robić sobie pod górkę bo momentami tracisz wątek -po co ? jak cię to bawi to ok 

Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

Sto razy mocniejsza niż ta w której mieszkałeś, czym wy się szczycicie? tym że musieliście nowe budować? toż nie mieliście już innego wyjścia, bo do tej pory te wasze chałupki myszy dawno by zjadły.  xD Ty jesteś normalnym tylko dopłatowcem, bez twojej pensji i małżonki giniesz z tym co ty produkujesz, czyli prawie nic, reszta szuwarki pod dopłaty.

a remontowales juz cos ?? czy dalej boisz sie ze niemcy wroca i nic nie robisz 

zjezdzilem troche pomorze zachodnie-to dopiero od paru lat cos robia i to tylko blizej morza-dalej to bieda jak na wschodzie..gdzieniegdze to nawet nowe domy buduja .

na pomorzu wschodni to pewnie nie lepiej wyglada.

dziwnie to wyglada-jak niemiec zostali w 45 to dalej tak stoi-nic nie robione, tylko jakies szopy i garaze dostawione.

ru a ty cos juz remontowales czy boisz sie niemca ??? 

chlopie dopiero luty sie zaczyna -jeszcze dasz do wiwatu 🤣

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

czy boisz sie niemca ??? 

Nie muszę się bać bo man pochodzenie a mieszkam na swoim własnym z zerem dzierżaw .Kolego zaczynasz się gubić i szamoczesz się jak na łańcuchu a nie lubię dowalać więc to uszanuj i daj spokój   

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Kraje zachodnie sami sobie są winni danej sytuacji , sami zgotowali sobie ten los .

Ale te na zachód od Polski, czy te na zachód od Białorusi?:lanie:

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, mirro napisał:

Akurat w tym dziale to raczej same proroctwa, niż czysta durnota przeważają. I to im durniejsze te proroctwa, tym szybciej się spełniają.

dobrze że ma praktycznie zerowy zasięg bo by stany zbiorczej paniki wywoływał częściej niż zbiorowych ekstaz bo coraz więcej tu defetyzmu niż nadziei. :P

z drugiej strony proroctwa wiarygodne się nie sprawdzają bo im więcej uwierzy to zapobiegnie, tylko przeciwko tym niewiarygodnym nikt nie czyni środków zaradczych no bo po co wszak w nie nie wierzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

Nie muszę się bać bo man pochodzenie a mieszkam na swoim własnym z zerem dzierżaw .Kolego zaczynasz się gubić i szamoczesz się jak na łańcuchu a nie lubię dowalać więc to uszanuj i daj spokój   

miliony twoich rodakow tez 45 mieszkala na swoim..

zreszta zeby zostac w polsce to trzeba bylo sie niezle przed ub wyspowiadac...jesli przodkowie nie mieli papierow to by nie zostali u siebie..

dowalac to mozesz romanowi-moze wasi dziadkowie razem w jednym oddziale walczyli 🤣

a wy  macie jakies pamiatki rodzinne sprzed 45 ?? 

Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-giertych-zawiadamia-prokurature-ws-pegasusa-premier-wsrod-po,nId,7315107

""Dzisiaj składam zawiadomienie w sprawie podsłuchiwania mnie programem Pegasus. Wnoszę o uznanie za pokrzywdzonych wszystkich moich klientów (szczególnie polityków), których obsługiwałem prawnie w czasie, gdy stosowano wobec mnie tę broń cybernetyczną" - przekazał Roman Giertych"

zatem mamy tu wykorzystanie stanowiska państwowego do celów prywatnie zawodowych bo przecież był/jest papugą najemną komercyjnie tych politycznych siojtków i jak to jest? w porządnych i naprawdę wartościowych i przydatnych profesjach za takie wiązanie prywaty z funkcją publiczną został by zlinczowany gdy u szuj prawników nawet nie wiem czy ktoś to w ogóle zauważył

no i jeszcze jedna ciekawostka

"Poseł PiS Michał Wójcik złożył poprawkę, by komisja rozszerzyła działania o zbadanie także lat 2007-2023, jednak została ona odrzucona"

no bo by niepotrzebnie odświeżono fakt że oferma Bartuś Sienkiewicz dał się w durny sposób podsłuchać i to jak był szefem służb - ogólnie ujmując - kontrwywiadowczych xD

ot takie łajzy doszły obecnie w Polsce do władzy nno może nie ubliżając Giertychowi bo Ten to tylko prawnicza kanalia i nawet nazbyt niebezpiecznie skuteczny oszołom ideologiczny i tu by się najbardziej komisja przydała ale naukowa by dociec - jakim cudem większość z nas przejmuje stronę nieudaczników a tych którzy owo nieudacznictwo udowodnili chce karać?
a czy tylko jeden "pegasus" jest do inwigilacji używany? skoro te łajzy dały się podsłuchać w sumie jawnym narzędziem bo wręcz publicznie reklamowanym no i za publiczne czyli też jawne zakupionym to na ile więcej jest nawet w tej chwili narzędzi o których żadne komisje nie wiedzą które to narzędzia wręcz online mogą transmitować najtajniejsze obrady tch komisji bo akurat jakiś smartfon czy włączony laptop gdzieś tam sobie po cichutku działa (nawet wyłączony tylko z nieodpiętym zasilaniem czy baterią ;)  ):D
że już o innych sposobach nie napiszę bo nikt ich wszystkich naraz nie zna:ph34r:

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

"Pełna wysokość uposażenia poselskiego wynosi obecnie 12826,64 zł brutto, a dieta parlamentarna 4008,33 zł brutto. Oprócz tego posłom przysługują dodatki: przewodniczącemu komisji 20 proc. pensji, wiceprzewodniczącemu 15 proc. a przewodniczącemu podkomisji sejmowej 10 proc."

https://www.money.pl/gospodarka/poslowie-dorabiaja-w-komisjach-na-jakie-pieniadze-moga-liczyc-6874296313666272a.html.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, v11 napisał:

tak rozum- bo polaczki mają nasrane od setek lat 

jeśli Polska istnieje to znaczy że nie wszystkie "polaczki" bo nie takie proste między ruską dziczą a germańskim tępym chamstwem zorganizowanym utrzymać cokolwiek swojego.
No ale jak takie "perły" będą aspirować do ważniejszych person od zamorskich prezydentów
https://tvn24.pl/polska/radoslaw-sikorski-szef-msz-wzywam-kongres-stanow-zjednoczonych-do-uchwalenia-pakietu-pomocy-dla-ukrainy-7758393

to samym ogólnoplanetarnym śmiechem swój kraj wykończą
a kim ty jesteś pajacyku że możesz kogokolwiek wzywać? ciebie nawet większość polskich ziomków poważnie nie traktuje; zwłaszcza od teraz, no bo po takiej pajacadzie to ... no ręce opadają
A robił wrażenie poważniejszego :(

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Woziłeś to do siebie ? niesłusznie przepraszam może pojechałem za daleko ale  podaj jeden przykład normalnych decyzji w tym kraju bez względu na poglądy  -nie czuje się Niemcem wręcz przeciwnie ale ale prowokowany odpisuje to co inni myślą od lat .Polska zawsze próbowała się wyręczać innymi i zawsze obracało się  przeciw - sprowadzenie Krzyżaków było początkiem a skargi w Brukseli na razie teraźniejszością o rozbiorach liberum veto itd nawet nie wspominam -który naród w Europie tak robi ? Który naród wybiera takich rzadzących ? który naród tak niszczy swoich obywateli ? odpowiedz a później mnie potępiaj 

Edytowane przez v11
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, v11 napisał:

Woziłeś to do siebie ?

a gdzie tam, nawet mi to przez myśl...
po prostu pasowało mi to do tego o tym pajacu Sikorskim
cholera do dziś nie myślałem że to aż taki pajac i nie - nie cieszy mnie to wcale; bo to nasz pajac

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ten kraj to nie problem rządzących tp problem naiwności społeczeństwa które jest durne ogłupione i po raz kolejny głosując pajacuje .Małe dziecko jak mu powiemy uważaj jest gorące parzy się raz a Polacy co włażą kolejny raz w to samo gówno oczekując cudów -cudów nie ma w ekonomii .A czego spodziewałeś się po rządach przeszłych i obecnych nie są warci splunięcia a co dopiero skreślenia w wyborach - wariaci wybierają wariatów już pisałem to musi upaść  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v