Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

On nie kłąmie ty nie masz nic do napisania merytorycznie jak zwykle.

Wobec tego co kupiło Aramco od Orlenu? Masz odwagę by odpisać czy się będziesz jak zwykle wymigiwał głupotami?

już ci pisałem, ale widzę, że z tej podniety tuskiem masz zamroczenie umysłowe

aramco kupiło część rafinerii gdańskiej

ja nie jestem tchórzem tak jak ty :D 

i co z tymi przeszczepami? :D 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

już ci pisałem, ale widzę, że z tej podniety tuskiem masz zamroczenie umysłowe

aramco kupiło część rafinerii gdańskiej

ja nie jestem tchórzem tak jak ty :D 

i co z tymi przeszczepami? :D 

Widać po tobie, że się nie udało - przeszczepić rozumu. Rafineria Gdańska to co to było? Orlen sprzedał Armaco 30 % udziałów w Lotos ie którego wchłonął. Aramco może teraz te udziały sprzedać komu chce w tym ruskim. Udziały zostały sprzedane za pół darmo. 

Obajtek w Orlenie przez kilka lat zarobił około 10 mln zł. Dorobił się ponad 40 posiadłości i to nie kawalerki czy altany działkowe bynajmniej. Udziały Lotosu sprzedał za pół darmo. Takie to są rachunki po rządach "ekspertów" z pisu. Na wiele posunięć tego pseudo menadżera nie przychylnie patrzyła pisowska ABW. Która nawet próbowała blokować niektóre ruchy Obajtka ale z rządu dopychano to kolanem przykładem są te małe reaktory SMR. Zobaczymy co z tego być ciekawie. wyjdzie ale może być ciekawie.

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

Orlen sprzedał Armaco 30 % udziałów w Lotos ie którego wchłonął.

:D niech ci będzie, nawet 100% :D  

Opublikowano

Jak nie wiesz to po co żeś pisał że

2 godziny temu, Roman176 napisał:

to jest audyt szukania brudów ... ale ze coś było dobrze zarządzane sie nie dowiesz  

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁

Niech dopier🔨alają wsrszawiakam

Niech zobaczą swój kochany P0 jepany zarząd P0

Ty się lepiej zacznij martwić ile za prąd od 1 lipca zapłacisz, bo panele miały produkować a się wyłączają i będzie problemik xD 

Opublikowano (edytowane)

P0 zmienia się w transformator że i będzie robić. 

2 km dalej na całej ulicy cały czas wyłączone były w ten dzień

Niemcy bide klepią a tu niemiecki wysłannik w P0lsce zrobi to samo z nami. 

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/liczby-nie-klamia-niemcy-wypadaja-z-pierwszej-ligi-swiatowych-gospodarek/hxz11rc?utm_source=stories-d.apexnews.com_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano (edytowane)

Ukraińcy piszą do Donalda Tuska. Chcą pilnych zmian w Polsce .

"Nieprzewidywalnych efektów" braku prędkich zmian w prawie obawiają się Ukraińcy. Chcą w Polsce legalnie mieszkać i pracować, ale tkwią w gigantycznych kolejkach w urzędach. Gdyby musieli wyjechać, niemały problem miałyby nasze firmy, bo nagle stracą masę pracowników. Do premiera Donalda Tuska wysłano więc specjalny list z apelem o działanie. "Nastroje wśród Ukraińców przebywających w Polsce są jeszcze bardziej niepewne" - napisali jego autorzy.
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-ukraincy-pisza-do-donalda-tuska-chca-pilnych-zmian-w-polsce,nId,7306125

Donald Tusk, zadeklarował, iż uczyni swoje państwo "najbardziej wiarygodnym" sojusznikiem Ukrainy — pisze o wizycie polskiego premiera "Financial Times". Podkreślono, że deklaracja ta ma miejsce w kontekście trudności zachodnich sojuszników z zatwierdzeniem dalszej pomocy finansowej i wojskowej dla Ukrainy, prawie dwa lata po pełnoskalowej inwazji Rosji.

wskazuje, że Tusk, podczas wizyty w Kijowie  podkreślił znaczenie budowania zaufania do Polski jako stabilnego sojusznika Ukrainy. Zaznaczył, że nie ma nic ważniejszego niż wsparcie dla Ukrainy w jej wysiłkach wojennych przeciwko rosyjskiemu atakowi.

Donald Tusk i Wołodymyr Zełenski.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v