Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to płać też i bd miał ochotników pracowników w czym problem ? 

Przed chwilą, racyl napisał:

po 16 to juz nie masz tragedii

u ciebie może tak u nas najcieplejszy region polski brama morawska o 18 do można żyć  

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

Chyba dobrze płacę, bo już mam umówioną brygadę na ten rok, aby wypełnić papieru do PUP i wysłać na Ukrainę.

Opublikowano

Sam masz jakiś problem.

Zapytam wprost.

Uważasz że ukraińskie produkty powinny zalewać nasz rynek bez żadnych ograniczeń?

1 minutę temu, Roman176 napisał:

Opublikowano

"Nazywam się Hermann Tertsch, jestem eurodeputowanym z ramienia partii VOX i chciałbym z tego miejsca w Brukseli potępić absolutnie zawrotny proces niszczenia instytucji i praw, jakiego dopuszcza się nowy polski rząd, sformowany przez specyficzną koalicję, zlepek typu „Frankenstein”, skupiającą polski odpowiednik Partii Ludowej oraz socjalistów i komunistów na czele z premierem Donaldem Tuskiem – powiedział Hermann Tertsch, hiszpański europoseł i polityk VOX."

https://www.tysol.pl/a116709-hiszpanski-europosel-nie-przebiera-w-slowach-rzad-tuska-to-zlepek-typu-frankenstein

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Bo prądu w Polsce nie będzie jak węgla zabraknie . I mus dopłacać nawet w 100 % .

galanku masz czas napisz mu co się stało na giełdzie jak były mrozy chyba były to w Norwegii jaka astronomiczna cena węgla 

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Przecie granica otwarta , po co wysyłać .

Dzisiaj otwarta, jutro może być zamknięta, papiery zrobić to i tak jakieś drobne, 20zł czy 30zł od osoby, to co to jest ...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Roman możesz jasno odpowiedzieć na zadane pytanie?

https://www.pap.pl/aktualnosci/rekordowy-mroz-w-norwegii-najzimniej-jest-w-oslo

Świat co raz to więcej węgla potrzebuje .

W Norwegii przedłużono wydobycie węgla kamiennego .

W Polsce będą świeczki , tylko czy będą dostępne .

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dzisiaj otwarta, jutro może być zamknięta, papiery zrobić to i tak jakieś drobne, 20zł czy 30zł od osoby, to co to jest ...

Tam poczta działa nie w gruzach .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Sam masz jakiś problem.

Zapytam wprost.

Uważasz że ukraińskie produkty powinny zalewać nasz rynek bez żadnych ograniczeń?

dobrze wiesz ze nie i twoi koledzy  o nas górnikach uważają to samo przyjeżdżają  i sprzedają  z basów truskawki przyjeżdżają o 5  .. jak wychodzę już po 12 to czasami sprzedane jest wszystko .. handlarze też chcieli nas oszukać grecką ale ona jest taka wodnista ... wasi dają spróbować  

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Tam poczta działa nie w gruzach .

Tam gdzie ja wysyłam normalnie działa poczta, w zeszłym roku list wysłałem w poniedziałek, w czwartek był na miejscu w UA.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Roman możesz jasno odpowiedzieć na zadane pytanie?

to samo jabłka u mnie jest kopalnia Marcel gość  przywożą pyszne jabłka ogórki gruszki   soki takich foliach przyjeżdża taką większą ciężarówką jadę o 19 i kupuje do dzieci .. pod kopalnie sobie podjeżdża żadna ochrona   go nie wyrzuca ani dyrektor za darmo parkuje sobie .. u mnie to samo ochrona mu miejsca pilnuje ciekawe czy za owoce ...   wiec wiesz jak plujesz na górnika to pomyśl ze on cie spiera a nie market   

12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ukraińcy robią po 9-10h dziennie na tym słońcu i nie płaczą ...

tak robią ze wybrali Niemca  

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

to samo jabłka u mnie jest kopalnia Marcel gość  przywożą pyszne jabłka ogórki gruszki   soki takich foliach przyjeżdża taką większą ciężarówką jadę o 19 i kupuje do dzieci .. pod kopalnie sobie podjeżdża żadna ochrona   go nie wyrzuca ani dyrektor za darmo parkuje sobie .. u mnie to samo ochrona mu miejsca pilnuje ciekawe czy za owoce ...   wiec wiesz jak plujesz na górnika to pomyśl ze on cie spiera a nie market   

To może i nie raz jadłeś moje truskawki nawet nie wiedząc, sporo się towaru na Śląsk sprzedaje ;) 

• Like 1
Opublikowano

Będzie zadyma za mało kasy daje Rudy .

Nauczyciele walczą o więcej, środowisko jest oburzone. Co zrobi rząd?

ZNP negocjuje z rządem podwyżki dla nauczycieli. Mimo że Donald Tusk oferuje najwyższe podwyżki, jakie kiedykolwiek dostali nauczyciele, to środowisko i tak jest oburzone i podzielone.

120 tys. nauczycieli. Zgodnie z projektem MEN po podwyżkach mieliby zarabiać zaledwie 149 zł więcej niż nauczyciel świeżo po studiach, dopiero rozpoczynający pracę w szkole.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To może i nie raz jadłeś moje truskawki nawet nie wiedząc, sporo się towaru na Śląsk sprzedaje ;) 

pewnie tak kupuje co 2 dzień 2/3 kg  na weekend biorę 10 kg i mrożę na zimę na koktajle kompoty itp  

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie pluję.

Pisałem tak żeby cię zdenerwować.

nasze związki tak samo wami się interesują .. gdybyście wy byli bardziej zjednoczeni to wiejską byśmy roznieśli w powietrze 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Komisja Krajowa WZZ "Sierpień 80' 8 godz. × Fb BANUJE ΚΟΝΤΟ ZA PROTESTY ROLNIKÓW PRAWDĘ Ο ZIELONEJ ENERGII NIE WSPOMINAJĄC AUT ELEKTRYCZNYCH $#&%! S#&%! S#&%! $#&%! $#&%! $#&%! $#&%!”

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, mapa i tekst

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Chyba to było przed tym zanim oswoili zwierzęta i zaczęli pola uprawiać 

A no właśnie. Ale to sprzedawalny temat i pelikany łykają 

ostatnie hordy ze wschodu  to byli tatarzy i turcy ..niewiele wczesniej wegrzy zdobyli swoje ziemie. 

59 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

"Nazywam się Hermann Tertsch, jestem eurodeputowanym z ramienia partii VOX i chciałbym z tego miejsca w Brukseli potępić absolutnie zawrotny proces niszczenia instytucji i praw, jakiego dopuszcza się nowy polski rząd, sformowany przez specyficzną koalicję, zlepek typu „Frankenstein”, skupiającą polski odpowiednik Partii Ludowej oraz socjalistów i komunistów na czele z premierem Donaldem Tuskiem – powiedział Hermann Tertsch, hiszpański europoseł i polityk VOX."

https://www.tysol.pl/a116709-hiszpanski-europosel-nie-przebiera-w-slowach-rzad-tuska-to-zlepek-typu-frankenstein

ten hiszpan to jakos dziwnie sie nazywa ??

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, nie napisał:

słuchajcie krzyśka :D 

Stanoooooski, Stanoooooski xD

Nawet nie wiem co ten facet tam mówi, i nie zamierzam sprawdzać, bo tyle mnie interesuje jego zdanie co tego kotlownianego mędrca po 3 Harnasiach od @Rolnik1973 ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v