Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jahooo napisał:

Dla mnie motocykl to środek do przemieszczania się, a frajda jest z tego, że się nim sprawnie jedzie i ma dobre przyśpieszenie. Sama jazda z zawrotnymi prędkościami mnie nie rajcuje, po to są ograniczenia, żeby ich przestrzegać. Normy hałąsu też. Jak ktos sobie chce podrasować krótki interesik głośnym wydechem czy jazdą na trzeciego z prędkością znacznie przekraczającą jakieś normy - to niech śmiga po torze. Sugeruję też udać się na szkolenie z techniki jazdy, tylko zapewne wielu  z rajderów pseudohonor nie pozwoliłby dotrwac do końca, gdyby instruktor wypunktował, czego nie umiecie. Ja swoją szkołę dostałem w latach 90-tych w klubie krosowym i mam świadomość, czego nie potrafię albo czego trzeba unikać.

świat idzie naprzód. Moje pierwsze 230 było gwiazdą 500 sec a pierwsze 260 bejcą chyba to było e28 albo już e34 ale fachowo grzebaną. Motocykle były później. Dziś już bym nie dał rady tak się układać...

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

debilu owsiak pewnie nie zapłacił ile jest cena rynkowa tylko dla niego była specjalna cenna 

Nie uciekaj z tematem na manowce bo to ile zapłacił nie ma obecnie znaczenia. Pomijam już fakt ze takich samochodów sie nie kupuje.

Powiedz czemu kłamiesz porównując różne samochody próbując dowieść że nie kłamałeś gdy pisałeś że to auto za 700 k pln gdy każdy może przeczytać że to było ok 500k pln.

Tak w sumie to kłamiesz podwójnie - najpierw nie wiadomo po co a teraz by to kłamstwo uzasadnić. Jak to robisz na trzeźwo to jest to jakaś patologia. 

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

to jest jeden z powodów popędzenia pisiorów bo oni nawet jeśli mogli to nie chcieli a najmądrzejsze to państwo co robi własne interesy z kim chce to wtedy ma z czego finansować obce wojny; może a nie tylko chce

to dla mnie jest taki jak głupi naród jest Owsiakiem propagandowany ja płace tyś składki zdrowotnej ...   a on mi ma kupić respirator ? ile ja pastwo kosztuje ? byłem 2 razy u lekarza rodzinnego w roku to wszystko .. dentysta prywatnie klinika ... specjalne ubezpieczenie mam w pzu co mogę na koszt ich chodzić po wszystkich specjalistach do 5 dni oczekiwania   ....   o co w tym kraju chodzi ? w Czechach jaskrę w klinice do tygodnia mogę zoperować ... a zresztą szkoda gadać 

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

ttps://wiadomosci.wp.pl/milioner-z-tvp-traci-prace-w-miesiac-pozegnal-sie-z-trzema-posadami-ktore-dostal-dzieki-pis-6990041435143136a

a teraz biedę trzepią w tvpPO

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A jak nie na trzeźwo?🤔

Jak mu się po pijaku modele poj...ły to idzie to  kłamstwo jakoś  wytłumaczyć. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, mirro napisał:

Yyyyyyy a może nasz dumne Azoty nagonkę robią? Przecież to uderza w ich żywotne interesy, oraz ten główny czyli łupienie polskiego rolnika. :lol:

PiS zafundował im monopol na łupienie a przyroda swoje.

PiS kto wie czy nie położył Azoty bo odciął gaz od kacapów swoim cwaniakowaniem do czego przecież nie musiało dojść tak drastycznie a na gazie z zachodu czy LNG to se można zupki chińskiej ugotować a nie nawozy azotowe bo i za małe dostawy i ceny za wysokie. Ruskim teraz i pól ceny tego co na giełdach by wystarczyło co ani im siły nie daje ani te sankcje przesadne zaszkodziły.
Oj to dłuższy temat ale wcale pisowska polityka wiele nie zmieniła w obrazie wojny na Ukrainie czy pozycji rosji w świecie a Polsce przynosi i długo jeszcze będzie przynościć wymierne straty biznesowe. i jeszcze teraz dojdzie odreagowanie z zachodu gdzie też pisowcy sporo nas..ali i riposta będzie o emocje wyższa niż by być mogła bez tego cwaniakowania ....
no zobaczymy jak Słowacja i Węgry będą gospodarczo wyglądać za rok dwa a jak Polska bo teraz rzeczywiście będziemy mieli nadreprezentację szkopskich interesów w Polsce a pewnie jeszcze francuskich co by odkupić winy pognania czy tych caracali czy nawet nie dopuszczenia rheinmetalu do przetargów zakupów uzbrojenia przez Polskę
oj zaboli zaboli cwaniakowanie bo jednak to nie na cwaniakowaniu Polska wyniosła się z pokomunistycznego syfu i tak samo negatywnie zaskoczyła i kacapów i zachód Europy a u tych na których pisowcy stawiali zaczyna się ten teksański bajzel
jeszcze qwa te hanuki w polskich instytucjach państwowych też kto zaczął?
dużo złego te poeby sobą przynieśli i wiele już nieodwracalnie

no ja na nich nigdy nie głosowałem i są na to stosowne dowody/deklaracje w analogicznych rocznikach tego forum

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Nie uciekaj z tematem na manowce bo to ile zapłacił nie ma obecnie znaczenia. Pomijam już fakt ze takich samochodów sie nie kupuje.

Powiedz czemu kłamiesz porównując różne samochody próbując dowieść że nie kłamałeś gdy pisałeś że to auto za 700 k pln gdy każdy może przeczytać że to było ok 500k pln.

Tak w sumie to kłamiesz podwójnie - najpierw nie wiadomo po co a teraz by to kłamstwo uzasadnić. Jak to robisz na trzeźwo to jest to jakaś patologia. 

masz racje najlepiej wyposażona wersja to HSE .. każdy może przeczytać a skąd wiadomo ? dodatków ma go przerobiony na terenówkę specjalne wloty powietrza i osłony 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, Roman176 napisał:

bardzo dobry argument 

No ani to terenówka ani do miasta

Yyyy to w terenie jak na taki kloc sobie jednak radzi nawet jak go znorasz po progi w błocie. Mnie od tego jednak jakoś odrzuca.

Opublikowano (edytowane)

jak chcesz auto typowe do terenu to wiesz na pewno nie to ale na pole zajechać  idealne ... autem takim drogim bym się nie tłuk w terenie szczególnie tak naszpikowanego elektronikom 

już nie wspomnę ze ostatnio testowali duster z q5/7   i taniocha wygrała w terenie 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Roman176 napisał:

to dla mnie jest taki jak głupi naród jest Owsiakiem propagandowany ja płace tyś składki zdrowotnej ...   a on mi ma kupić respirator ? ile ja pastwo kosztuje ? byłem 2 razy u lekarza rodzinnego w roku to wszystko .. dentysta prywatnie klinika ... specjalne ubezpieczenie mam w pzu co mogę na koszt ich chodzić po wszystkich specjalistach do 5 dni oczekiwania   ....   o co w tym kraju chodzi ? w Czechach jaskrę w klinice do tygodnia mogę zoperować ... a zresztą szkoda gadać 

a czy ktoś Ci każe Owsiakowi coś dawać?
ja nigdy nie dałem i nie dam ale nie jestem przeciw; a niech tam sobie zbierają, Oni mi za niezapłacony ZUS nawet jak nie ma zysków komornika nie przyślą
w sumie dla tego głównie i Oni nic ode mnie nie dostaną bo mnie przed tym komornikiem nie obronią ale to już inny temat i może nie na dzisiaj i jedyne co napiszę to szacunek i dla Owsiaka że potrafił z jakiejś narkomańskiej, lewacko burdelnej i podobnej mentowni uszczknąć sporo zamiast miało pójść na prochy czy choćby te motory bombaje bo to mniej więcej ta sama "estetyka" ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

ja nigdy nie dałem i nie dam ale nie jestem przeciw; a niech tam sobie zbierają,

ale ja nie pisze ze on jest winny ... on bawi sie naszymi nieudolnymi rządami 

Przed chwilą, dysydent napisał:

ja nigdy nie dałem i nie dam

a ja dałem  bo nie wiem czy nie bd miał Pilicy na stare lata .. może w tym j**anym kraju w końcu bd przyczepiać płuca ... najłatwiejszy organ do transplantacji  do tego płuca można pobrać 5 dni po śmierci 

Opublikowano (edytowane)

nie bawi się rządami bo akurat nieatakowany nikogo też nie atakuje
On potrafi zagospodarować i takie szumowiny których żaden rząd nigdy nie zagospodaruje i to zagospodarować nie ku jakimś politycznym przewrotom
no ma swoją społeczną niszę i jeśli zniszczymy Jego to pojawi się ktoś inny najpewniej gorszy bo ta nisza była od zawsze to i do zawsze pozostanie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Roman176 napisał:

jak chcesz auto typowe do terenu to wiesz na pewno nie to ale na pole zajechać  idealne ... autem takim drogim bym się nie tłuk w terenie szczególnie tak naszpikowanego elektronikom 

już nie wspomnę ze ostatnio testowali duster z q5/7   i taniocha wygrała w terenie 

Bo lekka... z defenderów jakby kto miał Bowlera to bym się chętnie pier...olnął na jakim małym kółku.

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

masz racje najlepiej wyposażona wersja to HSE .. każdy może przeczytać a skąd wiadomo ? dodatków ma go przerobiony na terenówkę specjalne wloty powietrza i osłony 

No ale co z tego? Porównujesz Defender 110 2.0 diesel z zapewne z 2021 roku do Defendera 130 3.0 diesel z 2023 żeby udowodnić że niby owsiak ma auto za 700 tys gdy w artykule który podałem jak byk napisali że to auto za pół bańki. Po co ty tak patologicznie kłamiesz? 

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Bo lekka... z defenderów jakby kto miał Bowlera to bym się chętnie pier...olnął na jakim małym kółku.

Bowler Defender Challenge Car to rajdowe wcielenie nowego ...

tym ?

Przed chwilą, Ulman napisał:

No ale co z tego? Porównujesz Defender 110 2.0 diesel z zapewne z 2021 roku do Defendera 130 3.0 diesel z 2023 żeby udowodnić że niby owsiak ma auto za 700 tys gdy w artykule który podałem jak byk napisali że to auto za pół bańki. Po co ty tak patologicznie kłamiesz? 

wczoraj pisali ze raz w d*pę to nie pedał ? i co ty na to próbujesz .. ?

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

nie bawi się rządami bo akurat nieatakowany nikogo też nie atakuje
On potrafi zagospodarować i takie szumowiny których żaden rząd nigdy nie zagospodaruje i to zagospodarować nie ku jakimś politycznym przewrotom
no ma swoją społeczną niszę i jeśli zniszczymy Jego to pojawi się ktoś inny najpewniej gorszy bo ta nisza była od zawsze to i do zawsze pozostanie

mylisz się 

Narodowa służba zdrowia jest np. w Wielkiej Brytanii, Włoszech, Szwecji. Dostęp do niej mają wszyscy obywatele. Bez względu na zasobność portfela. Są pewne dodatkowe świadczenia, przywileje, specjalne możliwości dla określonych grup obywateli. Na ogół to są grupy szczególnie istotne z punktu widzenia polityki zdrowotnej państwa.

Czyli? 

Na przykład, jeśli polityka zdrowotna jest nastawiona na choroby układu krążenia, to osoby chorujące na serce będą miały dodatkowe uprawnienia. Grupą szczególnie uprawnioną są np. kobiety w ciąży. 

A jak wygląda finansowanie świadczeń zdrowotnych?

Są opłacane z budżetu państwa. 

Nie ma składki zdrowotnej? 

To jest system oparty o układ podatkowy. Podatki mają oczywiście różną strukturę, są zorganizowane w różny sposób, ale generalnie jest tak, że świadczenia opieki zdrowotnej są finansowane z budżetu państwa. 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Ty głupi czy pijany?

a ty myślący czy idiota ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

a ty myślący czy idiota ? 

Myślący i dlatego się nie rozumiemy🤣

No to jak ? Wiesz już czemu kłamałeś o tych Defenderach?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v