Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Organizatorem protestu była zachodniopomorska nszz ri, ta sama, która robiła ustawki z heniem i telepatusem. To czym niby miało się skończyć? Jak wprowadzano wszelkiej maści niekorzystne rozwiązania, to gdzie byli? Izby to samo. Same stare dziady, pisowskie środowisko pokroju serafina i wiktora, co myślą tylko gdzie tu flaszkę zrobić, trochę szumu na pokaz w mediach.

wąsik i kamiński też już polecieli do pałacu nadrobić zaległości wysokoprocentowe. Ciekawe jak to wytrzymają organizmy "po głodówce".

Organizatorów było wielu. Protesty zaszufladkowano w mediach jako protest Kołodziejczaka. Protest w słusznej sprawie zawsze ma sens. Co mnie obchodzą jacyś pisowcy … specjalnie grzane są takie tematy

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, dzarjan8111 napisał:

Organizatorów było wielu. Protesty zaszufladkowano w mediach jako protest Kołodziejczaka. Protest w słusznej sprawie zawsze ma sens. Co mnie obchodzą jacyś pisowcy … specjalnie grzane są takie tematy

Ale to PiSowcy pokornie podpisali to całe badziewie które przyszło z UE ... Słyszałeś żeby cokolwiek protestowali przeciwko temu zielonemu ładowi, ale w UE a nie w TVP INFO ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

a masz jakiś patent na bojowe koparki i walce drogowe? jeśli mają to polscy robotnicy budować to jeszcze i toitoi-je

W Stołpiu w Agrimarze stał taki Fendt co przypadkowo frezem do mieszania betonu bombę trachnął gdzieś na S19. Operator przeżył bo całe uderzenie przejął frez i jego pokrywa. Może tam trza pytać?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacek1296 napisał:

Organizatorem protestu była zachodniopomorska nszz ri, ta sama, która robiła ustawki z heniem i telepatusem. To czym niby miało się skończyć? Jak wprowadzano wszelkiej maści niekorzystne rozwiązania, to gdzie byli? Izby to samo. Same stare dziady, pisowskie środowisko pokroju serafina i wiktora, co myślą tylko gdzie tu flaszkę zrobić, trochę szumu na pokaz w mediach.

wąsik i kamiński też już polecieli do pałacu nadrobić zaległości wysokoprocentowe. Ciekawe jak to wytrzymają organizmy "po głodówce".

Należy dodać że te zmiany zachwalał i negocjował  sam Wojciechowski pisowski nominat ...toć to miało być szansą dla polskiego rolnika i cuda wianki ....czego te chłopy Tera kwiczo 🤔

"""""""Mniejsze gospodarstwa rodzinne mogą być bardziej elastyczne, łatwiej mogą się przestawiać, łatwiej reagować na sygnały z rynku, stąd to dość powszechne zrozumienie w całej Unii Europejskiej, że musimy więcej uwagi tym gospodarstwom poświęcić zamiast programów dostępnych dla niewielkiego kręgu beneficjentów - powiedział Wojciechowski.

Jego zdaniem obecne kierunki unijnej wspólnej polityki rolnej, które wynikają między innymi z Zielonego Ładu, są bardzo korzystne dla polskiego rolnictwa....Toć on 200% z siebie dał aby to wprowadzić .🤣

Kraje o takiej strukturze rolnictwa jak Polska mogą ze wspólnej polityki rolnej bardzo wiele skorzystać - podkreślił.

Zdaniem Wojciechowskiego polscy rolnicy nie powinni się obawiać Zielonego Ładu w rolnictwie.

Do rolników chcę wysłać sygnał aby nie obawiać się Zielonego Ładu w rolnictwie. Wymagania ekologiczne, są dobrowolne, nikt nie będzie zmuszany do tego żeby uczestniczyć w ekoschematach (praktykach agrotechnicznych sprzyjających ochronie środowiska i klimatu - PAP). Nikt nie będzie do tego zmuszany. Rolnicy dobrowolnie będą w tych programach uczestniczyć jeśli będą widzieli sens - podkreślił.

Polska na szczęście jest w takiej sytuacji, że wysokie wymagania ekologiczne będą stosunkowo łatwe do osiągnięcia - stwierdził komisarz.""""

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
www.topagrar.pl

Cześć,

nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że w Grupie Azoty pracuje aktualnie tylko jeden zakład w Puławach, w pozostałych produkcja została wstrzymana, ceny nawozów rosną 

Czy tańsze importowane nawozy zaleją polski rynek?

tusiu podziękował wam za strajk 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko po co wywierać naciski na rząd, jak postulaty są skierowane do UE a nie do rządu ?? Rzad może tylko w imieniu rolników przekazać większość tych postulatów do UE...

Bo to rząd jak i europosłowie maja jedyne narzędzia do jakichkolwiek działań. Co mnie interesuje kto się zgodził na ten eko syf. ważne kto ma władze by to zmienić. Jak dobrze zaprotestowalismy to i pisowcy zamykali granice bez zgody UE. Co się tak grzejecie tym PiS-po ….

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:
www.topagrar.pl

Cześć,

nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że w Grupie Azoty pracuje aktualnie tylko jeden zakład w Puławach, w pozostałych produkcja została wstrzymana, ceny nawozów rosną 

Czy tańsze importowane nawozy zaleją polski rynek?

tusiu podziękował wam za strajk 

Ale władze w Azotach się jeszcze nie zmieniły, nadal PiSowcy tam rządzą, więc podziękuj ludziom Kaczyńskiego i Sasina xD

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, dzarjan8111 napisał:

Bo to rząd jak i europosłowie maja jedyne narzędzia do jakichkolwiek działań. Co mnie interesuje kto się zgodził na ten eko syf. ważne kto ma władze by to zmienić. Jak dobrze zaprotestowalismy to i pisowcy zamykali granice bez zgody UE. Co się tak grzejecie tym PiS-po ….

No to minister popiera wasze postulaty, obiecuje walczyć w UE i jeszcze źle ??

Opublikowano

Co mnie obchodzi ten czy inny minister i kto się na tym wybije. Żeby się wybić trzeba uspokoić rolników,  dla mnie to bez znaczenia że jeden czy 10 ministrów się podepnie pod protest, ważne jest żeby postulaty były spełnione a przyszłość rolnictwa miała jakieś dalsze perspektywy. Jeśli ma to mi pomóc to nawet sobie i podwyżki mogą dać jak zrobią porządek z UA  i  zmodernizują te ekoschematy, programy WPR też są z wymaganiami z kosmosu.

Opublikowano
11 minut temu, jacek1296 napisał:

Te serfiny i inne pasożyty latami w tej unii siedzą i kasę tłuką a w Polsce ciemnotę mamią, ze oni działacze.

9 minut temu, dzarjan8111 napisał:

O co ci chodzi? Znam postulaty a ty chyba nie znasz definicji słowa propaganda. Nie ma sensu nasze protestowanie z przedstawicielami proeuropejskich i proekologicznych parti. Nie można wymierać nacisku na rząd strajkując z wiceministrem który mówi ze to wszystko UE. Rząd tez musi być pod presja i nalegać na zmiany w UE bo nasze strajki tutaj Bruksela ma gdzieś. 

Szkoda, że nie wywierałeś nacisku na rząd pisu jak ten zielony ład wprowadzali i rolników na szkolenia zapraszali jak dopłaty wypełniać. Które komisarz pisu Wojciechowski zmajstrował i na których stracimy. Gdzieś ty wtedy był? Zielony łąd już ze dwa jak nie trzy lata a wy teraz się budzicie.

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko po co wywierać naciski na rząd, jak postulaty są skierowane do UE a nie do rządu ?? Rzad może tylko w imieniu rolników przekazać większość tych postulatów do UE...

Przecież to strajk w imieniu nie zadowolonych z wyniku wyborów co chcieli sobie traktorami po okolicy pojeździć bo roboty w polu nie ma. Nikogo nie obchodziło spotkanie z kim kolwiek rozmowy i postulaty.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A Twoich nie popiera? Czyli nie jednoczysz się z rolnikami...   spokojnie powalczymy i w Twoim imieniu

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No źle bo on nie z tej partii jak by z pisu był to ok. Dlatego tak wielu tutaj Kołodziejczak przeszkadza. Niby chcą nacisku na rząd ale jak jest z nimi ktoś z rządu to już źle. Dlatego to protest nie zadowolonych z wyniku wyborów zwolenników pisu. Którym Morawicki Wojciechowski i cały pis uszył te buty z zielonego ładu.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Przecież to strajk w imieniu nie zadowolonych z wyniku wyborów co chcieli sobie traktorami po okolicy pojeździć bo roboty w polu nie ma. Nikogo nie obchodziło spotkanie z kim kolwiek rozmowy i postulaty.

Szkoda że na jakimś proteście tak nie tlumaczyłeś. Porządny wp***dol może by cię naprostował.

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Dla mnie zwiększył 😙

No to musisz mu podziękować.

A przynajmniej wypadało by.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Michał88 napisał:

A Twoich nie popiera? Czyli nie jednoczysz się z rolnikami...   spokojnie powalczymy i w Twoim imieniu

Ja nie brałem udziału w tym strajku organizowanym przez tych co jeszcze niedawno cieszyli się jakiego mamy wspaniałego ministra i komisarza, a teraz nagle się obudzili ... A jak rok temu był ktoś przeciw temu to się śmiali, że nasz minister i komisarz na pewno się na to nie zgodzili ...

Na wiosnę za parę groszy się sprzedali jak dziwka a teraz sobie przypomnieli ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Dopóki protesty rolnicze będą firmowane przez pisowskie gęby, nic z tego nie będzie, strata czasu rolników. To tylko promowanie się pisowskich związkowców. Moja nigdy nigdy na nich nie postanie. Co z tego, że sprawa słuszna. Czytałem postulaty. Po pierwsze: za dużo. Po drugie: połowa do d*py. Po trzecie: brak najważniejszego: nikt nie zgłasza konieczności szczegółowych badań jakości tego co wjeżdża.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

No źle bo on nie z tej partii jak by z pisu był to ok. 

Ahhh ta podjarka pisowcy-peowcy . Ludzie to zamiast walczyć o swoje sprawy to walczą o jednych albo drugich cwaniaków. Dobrze zarządzają swoja trzoda rządzący, rzuca wam jakiegoś Kamińskiego i będą go przez pół roku ułaskawiać i skazywać a wy będziecie się podniecać 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Szkoda że na jakimś proteście tak nie tlumaczyłeś. Porządny wp***dol może by cię naprostował.

Uprzedziłeś mnie...

Widać dlaczego nigdzie się nie wybierał na protesty.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ja nie brałem udziału w tym strajku organizowanym przez tych co jeszcze niedawno cieszyli się jakiego mamy wspaniałego ministra i komisarza, a teraz nagle się obudzili ...

Ja protestuje zawsze, czy mi dobrze czy źle. Staram się w ten sposób pomóc rolnikom którzy potrzebują tego wsparcia w danym momencie. Nie potrzebnie wciągać w to politykę. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja nie brałem udziału w tym strajku organizowanym przez tych co jeszcze niedawno cieszyli się jakiego mamy wspaniałego ministra i komisarza, a teraz nagle się obudzili ... A jak rok temu był ktoś przeciw temu to się śmiali, że nasz minister i komisarz na pewno się na to nie zgodzili ...

Na wiosnę za parę groszy się sprzedali jak dziwka a teraz sobie przypomnieli ...

Tomasz...Co Ty opowiadasz chlopie🤦‍♂️ 

Przed chwilą, Michał88 napisał:

Ja protestuje zawsze, czy mi dobrze czy źle. Staram się w ten sposób pomóc rolnikom którzy potrzebują tego wsparcia w danym momencie. Nie potrzebnie wciągać w to politykę. 

I tak trzymać👍👍👍

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No to musisz mu podziękować.

A przynajmniej wypadało by.

To są właśnie argumenty frustratów. Po co ja miałem tam iść i tłumaczyć. Jak tam każdy wie lepiej. Dopłaty składali z zielonym ładem szkolenia były jeszcze wcześniej a teraz się obudzili, ze to źle. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v