Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, racyl napisał(a):

Przecież nie tylko w pandemii szczuto, osmieszano i robiono hejt na dane grupy społeczne

Rządy PIS to 8 lat a nie 2 pandemii

Kto otrzymał najwięcej kasy w czasie pandemii .

Ile firmy dostała wsparcia z tarczy . Każdym kraju Unii tak było . https://www.prawo.pl/biznes/na-sudop-sprawdzisz-wysokosc-dofinansowania-w-dla-firmy-wz-z-covid-19,503969.html

Można sprawdzić, ile firma dostała wsparcia z tarczy .

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Odszkodowania-za-lockdown-Donald-Tusk-otwiera-furtke-8701166.html

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ja słyszałem że ma im oddać orlen w lipcu 2025. 

Nawet tak nie żartuj.

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał(a):

... zamknęli teraz rafako teraz na święta ok 2k ludzi out ......... klepnięte .... to teraz przyjeli ustawę ze jednak elektrownie węglowe bd miały przedłużoną żywotność .... ale tera bd simens klepał kasę bez konkurencji czego tu nie rozumiesz  ...   ?   

Nie wiem czy pamiętasz, ale problemy Rafako, to zaczęły się na dobre już w 2022 przy budowie bloku w Jaworznie, a nie za rządów obecnej ekipy. To samo z PKP cargo, Mateuszek rozłożył firmę na łopatki, zaciągnęła mułu, a teraz płacz, że to wina tfuska.

Jakby co, to nie jestem zwolennikiem ani obecnej, ani poprzedniej ekipy.

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Nie wiem czy pamiętasz, ale problemy Rafako, to zaczęły się na dobre już w 2022 przy budowie bloku w Jaworznie,

No i teraz powstaje problem. Skoro Jaworzno tak optowało za udupieniem karami umownymi Rafako, to kto im teraz zrobi obsługę gwarancyjną? No chyba że gwarancja obowiązywała tylko do bramy Jaworzna.

Tak pytam i wcale nie złośliwie.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał(a):

Nie wiem czy pamiętasz, ale problemy Rafako, to zaczęły się na dobre już w 2022 przy budowie bloku w Jaworznie, a nie za rządów obecnej ekipy. To samo z PKP cargo, Mateuszek rozłożył firmę na łopatki, zaciągnęła mułu, a teraz płacz, że to wina tfuska.

Jakby co, to nie jestem zwolennikiem ani obecnej, ani poprzedniej ekipy.

Chłopie PIS jest święty. PIS nie popełnia błędów a przede wszystkim nie kradnie 😄

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

No i teraz powstaje problem. Skoro Jaworzno tak optowało za udupieniem karami umownymi Rafako, to kto im teraz zrobi obsługę gwarancyjną? No chyba że gwarancja obowiązywała tylko do bramy Jaworzna.

To jest taki sam węzeł gordyjski jak PKP i Newag, ktoś chciał za dużo zarobić, ktoś nie chciał płacić za frajer i teraz firmy trzecie robią na tym biznes, a Newag straszy sądami 

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

i teraz firmy trzecie robią na tym biznes

Czyli trza czekać aż pojawi się teraz firma, która za grube pieniądze będzie chciała zrobić to, co w ramach gwarancji miało zrobić Rafako. Czyżbyśmy odkryli co było nie do odkrycia?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

5 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

mogliby juz przestac zmieniac czas z letniego na zimowy, bo k....cy idzie dostac!

Jak do 8 rano będzie noc to będzie fajnie ??

wole rano miec ciemno by powoli sie rozjasnialo, niz wychodzac z pracy slonca nie widziec. na wschodzie tym bardziej po poludniu pewnie przed 16 juz noc. co mi z dnia rano, jak ide do pracy??? ci co ida na 6 to czy bedzie zimowy czy letni, maja zawsze noc. jednak po południu jest trochę slonca. ja chodze na pozniej, to wychodze w ciemnosci. po drugie sama zmiana czasu wplywa zle na samopoczucie, po uja to robia, sam nie wiem!

Edytowane przez Siedzacybyk
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, racyl napisał(a):

Jak było ? dobrze było i będzie .

Skurwysyństwa pisu nigdy nie zapomnimy

Małe zacofane wioski i trochę ogłupionych ludzi to nie jest większość polski

Ty i Tobie podobni to zapomną. Chorągiewki tak mają 

9 godzin temu, racyl napisał(a):

To chciałeś zarabiać zaraz jak kierownik ? 🤣. Zarobki były adekwatne do stanu gospodarki i wartości pracy.

Po to się wstępowało do unii żeby z czasem poziom życia się podnosił.

Nic od tak tak się nie dzieje że przychodzi jakaś partia i zaraz jest super fajnie. Tylko otumanione wyborczy jednej partii tak uważają

Do uni to nas komuchy wprowadziły. Z jednego kołchozu w drugi bo Millera i spółka zawsze musieli mieć kogoś nad głową.

I w dodatku to bardziej uni zależało na naszym wejściu bo tania siła robocza i rynek zbytu dla starej 12 czy tam 15

Edytowane przez saszeta
Opublikowano
12 minut temu, saszeta napisał(a):

Ty i Tobie podobni to zapomną. Chorągiewki tak mają 

Do uni to nas komuchy wprowadziły. Z jednego kołchozu w drugi bo Millera i spółka zawsze musieli mieć kogoś nad głową.

I w dodatku to bardziej uni zależało na naszym wejściu bo tania siła robocza i starej 12 czy tam 15

Owszem komuchy.  Pis który teraz tak krytykuje unie też był za.

Ciekawe czy bez unii też byłbyś tu gdzie jesteś teraz ?😄 Nam oni byli bardziej potrzebni niż my im

Tylko krowa nie zmienia poglądów i wpierdziela przez całe swoje życie co jej serwują 😄

W ostatnich latach zdobywa władzę ten kto ma większą propagandę.Ten kto więcej wyda kasy na ogłupianie ludzi.

Niby po co PIS od razu wziął się za telewizję po przejęciu władzy w 2015r a potem w 2023 roku tak jej uporczywie bronił . Zapomniałeś już jaka była debata przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi w tvp.

Włącz sobie tv republika wpolsce24/pl to zobaczysz po co prawej stronie media. Doszło do tego , że po propagandzie  prawicowych mediów ludzie krzyczą na 40-to cyz 50 latków że to UB-cy czy komuchy

Czegoś takiego jak za rządów PIS nie było za PO, sld czy Aws.

Miler i spółka nie miał takiego aparatu propagandy i sromotnie przegrał w 2005r tak że nawet do sejmu jego partia nie weszła

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Wpaw napisał(a):

tak sie zastanawiam kto jest glupszy ten kto to mowi czy ten co w to wierzy ??

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

wiesz co jest problemem ze my mamy stamtad prad. tam wegiel idzie z kopalni prosto do piecow.

Opublikowano
3 godziny temu, jacor73 napisał(a):

tylko pkp 23r  coś koło 300mln a rafako 265mln z czego tusk w kampanii powiedział ze nie zamknie strategicznego zakładu 

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

tylko pkp 23r  coś koło 300mln a rafako 265mln z czego tusk w kampanii powiedział ze nie zamknie strategicznego zakładu 

A ile Ty masz lat, że wierzysz w obietnice przedwyborcze?🤔

Nikt Ci tyle nie da, co polityk przed wyborami obieca🤭

Opublikowano

Sam mam obawy duże jak nigdy dotąd, czy Siekierski ze spółką brukselsko ukraińską mnie nie zwolnią

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v