Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hubertus Za pytam jeszcze raz o co oskarżony jest Romanowski , ja wiem że jest winny i tu nie ma nic dodania  , tylko czy na takie oskarżenia trzeba stosować areszt , raczej nie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Hubertus Za pytam jeszcze raz o co oskarżony jest Romanowski , ja wiem że jest winny i tu nie ma nic dodania  , tylko czy na takie oskarżenia trzeba stosować areszt , raczej nie .

Romanowski jako wiceminister sprawiedliwości w rządzie PiS nadzorował Fundusz. Prokuratura zarzuca mu popełnienie 11 przestępstw, za które grozi mu do 25 lat więzienia. Nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli za coś grozi 25 lat więzienie to jednak areszt jest wskazany...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jak widać trzeba było bo łajza uciekła ...

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ty wiecznie tu brednie wypisujesz a potem plączesz, że cię zaczepiam i że nie jesteś pisowcem. Człowieku gdzie twoja kultura co chwila próbujesz kogoś obrazić. Śmieszek nawet Biedronia nie znał gdy ten matkę bił. Nie dawno próbowąłes obrazić Dobrosz Oracz pisząc o miotłach jak cię wypunktowałem to próbowałeś żartować, że to nie o to chodzi. Teraz kolejne dyrdymały. A u spowiedzi już byłeś wafelek ksiądz do dzioba włożył? Wy ponoć sami święci katolicy.

A gdzie twoja kultura? Przecież to są fakty że Biedroń bił matkę. To z kim wtedy Biedroń był w związku czytałeś w pudelku? Samemu się wtracasz do ciebie nie pisałem. Tobie może co innego włożył skoro jesteś taki anty.

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

Zapytaj w prokuraturze już jest 11 zarzutów będzie ponoć jeszcze 7. Pewnie na stronach prokuratury znajdziesz a może w liście gończym jest. Ja się  pisowskim malwersancie nie uczę na pamięć.

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

A gdzie twoja kultura? Przecież to są fakty że Biedroń bił matkę. To z kim wtedy Biedroń był w związku czytałeś w pudelku? Samemu się wtracasz do ciebie nie pisałem. Tobie może co innego włożył skoro jesteś taki anty.

To po co piszesz o Śmiszku co on do tego ma on tez bił matkę Biedronia czy jak? Nie kompromituj się nie oskarżaj o nie winnego człowieka, że bił matkę Biedronia? Bo to ty się ośmieszasz nie ja i jesteś taki sam anty jak ja. Tylko, ze w drugą stronę.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

To po co piszesz o Śmiszku co on do tego ma on tez bił matkę Biedronia czy jak? Nie kompromituj się nie oskarżaj o nie winnego człowieka, że bił matkę Biedronia? Bo to ty się ośmieszasz nie ja i jesteś taki sam anty jak ja. Tylko, ze w drugą stronę.

Chodziło mi, tak kulturalnie powiem  że śmieszek to słaby polityk tak samo jak biedronka .A nie że bił matkę biedronia. Z tym biciem to była taka igiełka, jak to mówią walnij w stół a nożyce...

Opublikowano

Proponuję żeby wsadzili cały pis i niech wypuszczają tych co udowodnią że są niewinni  później konfederację na wszelki wypadek a następnie wszystkich co głosowali na pis i będzie polska dla platformy . 

Jeszcze jaja będą jak wygra kto inny niż Trzaskowski i jak w Rumuni udowadniać będą że to interwencja sił nieczystych i wybory nieważne .To wszystko zakrawa na komedię albo paranoję -każdy nie uznaje czegoś co mu się nie podoba -sprawa zrozumiała ale są jakieś granice powinni sami się wszyscy zamknąć łącznie z śądami i zacząć wszystko od nowa 

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Romanowski jako wiceminister sprawiedliwości w rządzie PiS nadzorował Fundusz. Prokuratura zarzuca mu popełnienie 11 przestępstw, za które grozi mu do 25 lat więzienia. Nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli za coś grozi 25 lat więzienie to jednak areszt jest wskazany...

Znam wielu polityków, którym coś groziło, a bardzo niewielu, którzy zostali prawomocnie skazani. Robienie szumu aby przykryć problemy z budżetem i brak sukcesów. Poczekam, ile będzie ten cyrk trwał, bo zarzucać można bez twardych dowodów dowolnemu politykowi cokolwiek i nagłaśniać w mediach, a doprowadzić do skazania, czyli udowodnić, to zupełnie co innego. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, v11 napisał(a):

Proponuję żeby wsadzili cały pis i niech wypuszczają tych co udowodnią że są niewinni  później konfederację na wszelki wypadek a następnie wszystkich co głosowali na pis i będzie polska dla platformy . 

Jeszcze jaja będą jak wygra kto inny niż Trzaskowski i jak w Rumuni udowadniać będą że to interwencja sił nieczystych i wybory nieważne .To wszystko zakrawa na komedię albo paranoję -każdy nie uznaje czegoś co mu się nie podoba -sprawa zrozumiała ale są jakieś granice powinni sami się wszyscy zamknąć łącznie z śądami i zacząć wszystko od nowa 

Fakt niezłe komedie tu wypisujesz.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, v11 napisał(a):

Jak tak to wszyscy zawsze gadali, że politycy kradnę, pozamykać ich itd. jak się okazuje, że kogoś o coś się oskarża w końcu oficjalnie, to nagle "łamanie wszelkich standardów"

Edytowane przez Leszy
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Znam wielu polityków, którym coś groziło, a bardzo niewielu, którzy zostali prawomocnie skazani. Robienie szumu aby przykryć problemy z budżetem i brak sukcesów. Poczekam, ile będzie ten cyrk trwał, bo zarzucać można bez twardych dowodów dowolnemu politykowi cokolwiek i nagłaśniać w mediach, a doprowadzić do skazania, czyli udowodnić, to zupełnie co innego. 

Jednak PiS nikogo nie rozliczył...mimo że też zapowiadali..

A tu uciekają w pola...jak zające...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo łamały praworządność, unii europejskiej strasburga i wszystkich instytucji jakie są dostępne w Europie. Czego nie rozumiecie?

Tak się żyje rodakom

IMG_20241220_163830.jpg

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie uciekają tylko zasady gry zostały złamane  .

Spokojnie przyjdzie czas kij ma dwa końce .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Jakie zasady? Wpie.dol i do lochu a nie zasady gry.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Ale co nie do końca? Pałeczka w obecnym napszczeleniu w mojej okolicy jest więcej niż pewne, że obecna. Przeziębiona larwa i słaba rodzina to podstawa tej choroby. Obecna pogoda pozwoli pszczole ruszyć z porządkami i ta wyruszy z ula. Że akurat do ula zimą się nie zagląda to nikt nie pisze o tym okresie występowania. Objawem z tego okresu będzie brak życia w rodzinie wiosną. Ot co. To jest po prostu choroba bakteryjna.

Widzisz rozwinąłeś.  Mi chodziło, że zimowe czerwienie to błąd pszczelarza w przygotowaniu do zimowli, do tego  na osiatkowanych dennicach o to ciężko by czerwiły matki,  prędzej rodzina się spracuje próbując ten czerw wychowywać, bo nawet jak spadnie temperatura to jest on w centrum gniazda, bo tam jest pierwsze miejsce po zjedzeniu zapasów. 

Z resztą możesz mieć przez lata zgnilca i dopiero słaba rodzina ci to unaoczni

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

A czy pisowcy kradli mało Romanowski zdefraudował ponad 100 mln.

na razie to jest podejrzany🤪 i po tem się dziwisz, że Romanowski twierdzi, że nie ma szans na uczciwy proces, jak już wszyscy wydali wyrok🤣

OLT express i amber gold to prawie 1 mld, laska wyszła, gość złożył wniosek o wcześniejsze zakończenie kary w tym roku. Wyroki śmieszne, premier ignorował meldunki służb, wymiar sprawiedliwości ściemniał, w gdańsku mówili, że zajmuje się wawa odpuśćcie, w wawie na odwrót, swoi  za***ali kasę słupy poszły siedzieć, a bród na rękach ówczesnych, a w większości obecnych rządzących ,więc więcej dystansu.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Jakie zasady? Wpie.dol i do lochu a nie zasady gry.

Przyjdzie czas na to wiecznie nie będą u władzy i będzie jak powiadasz .

Zasady gry zostały złamane .

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Przez 8 lat nie był odpowiedni....ten czas?

Zasady wiesz co to znaczy .

MY I WY . W imię zasad , złamali obecni .

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Liczą, że przeczekają ten "zły czas" i jak ich koledzy wrócą do władzy to prokuratura umorzy wszystkie postępowania...... 

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał(a):

Spokojnie przyjdzie czas kij ma dwa końce .

Była ponoć zasada. My nie ruszamy was, wy nas. Jakby realnie to ktoś zmienił, to by było coś. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v