Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
dsbh napisał:

Najpierw poczytaj co znaczy ten mizoginizm a potem wklejaj.

To akurat tylko jedna cecha w opisie, który byłeś łaskaw deprecjonować. Do mnie bardziej dotarło "szczuje" i "kłamie". Temat nienawiści do kobiet nie pasuje to obrazka wyżej to olałem. Tylko dlaczego Ciebie tak do mizoginizmu przykuło? Jakieś sukcesy w nurcie?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A w sprawie TVN, może będą pokazywać jakieś relacje z Bunga Bunga xD

nie sprzedadzą, przecież klan Berlusconich to tak jak Orban jeśli chodzi o relacje z Rosją i Putinem

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Słyszeliśta, że ruski wywiad pomagał pisowi przed wyborami zeszłego roku? Rozsyłali sms y by głosować na pis oraz shakowali bilbordy w wielu galeriach i wyświetlali tam wizerunki polityków pis z namawianiem by głosować na tę partię. Rosji tak jak i pisowi zależy na destabilizacji Polski i skłócaniu jej z Europą.

Jakieś dowody dasz, które galerie, kiedy, kto dostawał sms, kto wysyłał, kto robił śledztwo i zebrał dowody itd, czy tylko pierdu pierdu?

BTW jak biegali posłowie z KO przy granicy to nie była zagrywka pod destabilizację, a promowanie filmu Hollandowej przez ówczesną opozycję  też nie na tym polegało? Zdaj sobie wreszcie sprawę, że i jedna i druga świnia uwalana w gównie po szyje.

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
dsbh napisał:

Ulman jest zły bo skończył mu się tani pracownik 

Zaprawdę powiadam Ci - to nie jest kwestia taniego pracownika i ulmana a ograniczenia konkurencyjności i gospodarcza ogółem. To PiS właśnie zabrał. Właściwie to wpompował w ludzi roszczenia. Pamiętasz słowa: "Jeśli ktoś nie jest w stanie prowadzić działalności gospodarczej w takich warunkach, to znaczy, że się do niej po prostu nie nadaje". Za to nadaje się Biedronka, Żabka, Lidl, Dino... Możesz powiedzieć że to Cię nie interero ale to tylko kwestia czasu aż zjawisko się rozszerzy i zacznie. To właśnie zabrał mi PiS.

Takeda napisał:

biegali posłowie z KO przy granicy

I ja biegałem. Uwalony w błocie po kolana. Jak się okazało też w gównie po szyję. A to Ci heca...

• Like 1
Opublikowano

MARKETY też zaczynały od zera , były inne które padały chyba pierwszy to był lider price  który zbankrutował , cerfur chyba bardziej się zwija niż rozwija 

4 minuty temu, DTaras napisał(a):

ograniczenia konkurencyjności

i tu bym podyskutował co to znaczy konkurencyjność , często to w zachodnich marketach są lepsze warunki pracy niz u polskich przedsiębiorców , 

10 minut temu, DTaras napisał(a):

I ja biegałem

Znasz to powiedzenie ,, lepiej dobrze stać niż głupio biegać '' 🙃

Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał(a):

Co Ty chcesz mi tłumaczyć ? Że to nie prawda ? Wystarczy sypnąć parę groszy takiej grupie i wskazać im wroga i oni będą wierni bezgranicznie .

Taką grupą jest najłatwiej sterować i takie są fakty

Obejrzyj sobie może czas na refleksję 

Praktycznie bez narzędzi. 

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał(a):

Zaprawdę powiadam Ci - to nie jest kwestia taniego pracownika i ulmana a ograniczenia konkurencyjności i gospodarcza ogółem. To PiS właśnie zabrał. Właściwie to wpompował w ludzi roszczenia. Pamiętasz słowa: "Jeśli ktoś nie jest w stanie prowadzić działalności gospodarczej w takich warunkach, to znaczy, że się do niej po prostu nie nadaje". Za to nadaje się Biedronka, Żabka, Lidl, Dino... Możesz powiedzieć że to Cię nie interero ale to tylko kwestia czasu aż zjawisko się rozszerzy i zacznie. To właśnie zabrał mi PiS.

I ja biegałem. Uwalony w błocie po kolana. Jak się okazało też w gównie po szyję. A to Ci heca...

patrz a Tusk stwierdził, że nic do dane nie będzie zabrane i jeszcze dowalił babciowe, na razie zero ruchu by zwiększyć tą konkurencyjność, a zamrożenie wszystkiego i czekanie, aż ta 5% inflacja z powrotem zrobi co ma też sukcesu nie wróży. Może dlatego szykują się w najbliższych latach rekordowe przejęcia tego co zostało. Obyśmy się nie obudzili, że za chwilę zostanie tylko zagraniczne lub państwowe.

A co do granicy, ja bym się nie chwalił bo tam amatorka odpierdalana do teraz. Pamiętam jak się kilku współpracowników pluło, że obrażam mundur, oskarżając żołnierzy, że kradną ludziom opał, no kradli bo świeżo ścięte w lesie się nie paliło. A butla z gazem na miesiąc grzania namiotu to mało, pomijając, że tego też nie powinno się robic, no ale władza, wtedy pisu tak dbała, kuzyn siedział z przerwami prawie cały rok do póki nie udało się wymigać. Teraz regularnie nasze terytorialki jeżdżą, a mam w firmie 4, jakoś faceci się nie garną, to nadal nic nie lepiej z opowieści.

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

że za chwilę zostanie tylko zagraniczne lub państwowe.

z tym państwowym to też możę być ,, zagraniczne '' tusk juz rzadził i chciał sprzedawać lot itd . zresztą sprzedał Ciech najpierw jego wybranek doprowadził do fatalnej sytuacji tą firme , dziś został opublikowany raport z którego wynika że zyski spółek , firm Z UDZIAŁEM SKARBU PAŃSTWA SPDŁY O 87 % w ciągu roku wiec może to przygotowanie pod tania sprzedaz .

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

tego chyba w tv nie zobaczy .. bo koncesja by pewnie poszla albo pare baniek kary..

2 godziny temu, dsbh napisał(a):

To jeszcze dorzućmy do tego Tv Puls i Tv Trwam to są firmy jeszcze z polskim kapitałem :). Co prawda Dąbski miał już propozycje kupna stacji ale nie chciał jej sprzedać.

Wacyn ma dużo słabszy sygnał od Ś K a ten sieje daleko. Gdybyś chciał się kiedyś pobawić to spróbuj umieścić antenę w innym miejscu lub dać ja wyżej najpierw a później dopiero wymiana kabli i.t.d. Na siatkowej antenie ze wzmacniaczem LNA ciągnąłem sygnał z ponad 100 km. U Ciebie wystarczył by chyba symetryzator i zmiana miejsca anteny.

Gdzie Ci będzie odbierać z Wisły jak tam moc mux 8 to tylko 1,5 kW. Gdzie Ty mieszkasz w takim razie skoro Chorągwica ma lepszy zasięg i moc. Katowice to nadajnik lokalny o małym zasięgu.

Telewizja tak prędko się nie skończy. Prędzej politycy ją wykończą zabierając kolejne częstotliwości pod internet. A radio. Jest coś takiego jak DAB+ i żaden komercyjny nadawca się tam nie garnie. Za duża konkurencja powstanie.

WB rozdziela telewizję i streaming owszem ale CNN na pewno nie pójdzie pod młotek bo to stacja światowa. TVN straci natomiast Playera.

Dopłaty według plotek i tak mają zniknąć. ZUS rolników chciał wprowadzać Petru. Podatek katastralny ? Poczytaj jaką propozycje ma PO. Huśtawki, skalniaki, piaskownice a nawet kapliczki przydrożne mogą być opodatkowane.

do charogwicy tez daleko,gory i doliny. 100 kw to  z kazdego nadajnika bez wzmacniacza na siatkowej ogladam.

kierunkowa na strychu lezy .moze zrobie zwrotnice i sprobuje mux-8 zlapac ,ale nie man natchnienia 😂

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

tego chyba w tv nie zobaczy .. bo koncesja by pewnie poszla albo pare baniek kary..

Pytanie co kogo bawi , gdzie jest linia zabawy , dowcipu a obrażania innych . 

Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał(a):

Żołnierz żeby się nie nudzić, to biega. Czasem biega w masce p-gaz a czasem bez . A z reguły biega ze swoją drużyną, plutonem albo i wyżej. Tradycja biegania jest długa i sam jestem jej wytworem.

Opublikowano
jarecki napisał:

MARKETY też zaczynały od zera , były inne które padały chyba pierwszy to był lider price  który zbankrutował , cerfur chyba bardziej się zwija niż rozwija 

4 minuty temu, DTaras napisał(a):

ograniczenia konkurencyjności

i tu bym podyskutował co to znaczy konkurencyjność , często to w zachodnich marketach są lepsze warunki pracy niz u polskich przedsiębiorców , 

10 minut temu, DTaras napisał(a):

I ja biegałem

W jakich czasach zaczynało Jeronimo i jak sobie w kulki cięło z początku? Jakież to warunki z gatunku mleka i miodu oferuje Żaba? Jak szybko Biernaccy weszli na giełdę i poco? I co to znaczy "spółka" w nazwie? Zbiorowe pieprzenie się? Zbyt dosłownie temat handlu wziąłeś pod uwagę. Weź teren na którym on pracuje - o ile na to Cię stać. Ukraińcy obecnie teren zdobywają na wielu płaszczyznach - jak do tego doszło? Transfery już się odbyły - jak chcesz to teraz zatrzymać. Chcesz to Ci załatwię pracę w zachodnim markecie - zobaczymy ile uciągniesz... Będzie co raz ciaśniej i już z garażu firmy bez dokapitalizowania nie ruszysz.

mirro napisał:

20 minut temu, jarecki napisał(a):

Żołnierz żeby się nie nudzić, to biega. Czasem biega w masce p-gaz a czasem bez . A z reguły biega ze swoją drużyną, plutonem albo i wyżej. Tradycja biegania jest długa i sam jestem jej wytworem.

Niema biegania w masce - bez sensu filtry się wykańcza. Chyba, ze to maska jak sandały do biegania. Czyiś pomysł na przyspieszenie i wyklarowanie przewodu myślowego.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DTaras napisał(a):

Niema biegania w masce - bez sensu filtry się wykańcza.

Toż ja i strzelania odbywałem w masce. Filtry i tak trza było wymieniać co jakiś czas, a że szef OPchem był kumplem, to zawsze miałem drugie na cały stan. Stary program strzelań przewidywał nie takie cuda. Stzrelałem też z płynącego BRDM2 bo i takie były. Jak jest w nowym to już nie powiem.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

DTaras  , W WIEKSZOSCI się zgodze , natomiast bardziej mi chodzilo o pomysł na biznes , o dobry pomysł najlepsi przetrwają , dobrym przykładem jest Korea południowa i setki firm które bankrutowały , , Tesla tez nie jest jedynym nowym producentem z usa ale tylko jej się udało a kilku innych zbankrutowało , Mimo wszystko Polski rzad porzedni miał sporo grantów na otwarcie działalności zresztą ten obecny też wiec potrzeba tylo pomysłu dobrego . 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał(a):

czym sie chwalilem ? a czego nie widac na zdjeciach ?? 

pokaz swoj porzadek ..jeszcze poniemiecki 😂, po 45 cos z domem robiles ??

jeden mial kupe gnoju na podworku bo inaczej sie nie da .inny ma w glowie -tez chyba inaczej sie nie da  ..

to najbardziej przeszkadza zabuzonym psychicznie..

kupę złomu na podwórku, kupę gnoju widać u ciebie  i rozdupcone ciągniki, a i twój wancek spasiony jeszcze widać, xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
46 minut temu, mirro napisał(a):

Żołnierz żeby się nie nudzić, to biega. 

A to już nie wycina się mchu z pomiędzy bruku, albo nie grabi ściółki w lesie do gołej ziemi? To albo wojsko rzadziej się nudzi niż kiedyś, albo dowództwo mniej kreatywne

Opublikowano
52 minuty temu, jarecki napisał(a):

z tym państwowym to też możę być ,, zagraniczne '' tusk juz rzadził i chciał sprzedawać lot itd . zresztą sprzedał Ciech najpierw jego wybranek doprowadził do fatalnej sytuacji tą firme , dziś został opublikowany raport z którego wynika że zyski spółek , firm Z UDZIAŁEM SKARBU PAŃSTWA SPDŁY O 87 % w ciągu roku wiec może to przygotowanie pod tania sprzedaz .

już działają firmy kapitałem niemieckim np. z jsw wypompowują co miesiąc 20 mln zł  jedna robi audyt druga plan naprawczy ogłoszony jest strajk na 5 stycznia bodajże 

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Konfederacja to niby katolicyzm, co Ci się podoba, ale spójrz z drugiej strony, to zabranie dopłat, oZUSowanie rolników, podatek katastralny, to są też ich postulaty

A gdzie ty to wyczytałeś?

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał(a):

Przyznam się że trochę mnie dziwi tak wymowny, rozwinięty pełen zaangażowania komentarz

Dzięki.🤣

1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

patrz, a znajomi drobiarze i krowiarze byli wniebowzięci bo im to nie tyle rentowność zwiększyło co d*pę uratowało.

BTW, a gdzie protesty, że Polskę zalewa tani nawóz z białorusi i rosji, "gorszy niż nasz bez norm itd" czemu nie ma blokad, że wykończą nasz przemysł, który i tak ledwo przędzie.

Gdyby ten wschodni nawóz nie spełniał norm, to krajowi wytwórcy już dawno ryja by darli.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

PKW (5/4) odracza decyzję ws. milionów dla PiS do czasu uregulowania przez władze statusu Izby Kontroli oraz sędziów w niej zasiadających.

po-lszewiki, srogo zapłacą za swoje bezprawie

Pis padł ofiarą swojej deformy sądownictwa tak się kończy pchanie do wymiary su sprawiedliwości neo sędziów których nikt nie uznaje. Bardzo mądre wyjście znaleźli bo już się bałem, ze kasę pisowi oddadzą. A prawda jest taka że uczciwie powinni im tę kasę zabrać bo pis łamał prawo i nawet Kaczyński w tej sprawie do Zera pisał by tak nie robić bo będą kłopoty i są kłopoty.

1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

nie sprzedadzą, przecież klan Berlusconich to tak jak Orban jeśli chodzi o relacje z Rosją i Putinem

Jakieś dowody dasz, które galerie, kiedy, kto dostawał sms, kto wysyłał, kto robił śledztwo i zebrał dowody itd, czy tylko pierdu pierdu?

BTW jak biegali posłowie z KO przy granicy to nie była zagrywka pod destabilizację, a promowanie filmu Hollandowej przez ówczesną opozycję  też nie na tym polegało? Zdaj sobie wreszcie sprawę, że i jedna i druga świnia uwalana w gównie po szyje.

Dodowy mają służby. Już w 2015 roku Moskwa pokazała że woli władzę pisu w PL bo to gwarantuje destabilizację i konflikty z UE. A na tym Moskwie zależy najbardziej. Z ta granicą i filmem Holland tylko pokazujesz, ze nie rozumiesz o co tu chodzi. Granica i film nikogo nie obchodzi gra toczy się o wysoką stawkę. Tj konflikt z UE destabilizację na arenie między narodowej i wsparcie dla Węgier w wojnie z UE. A nie o jakiś film czy granicę ruscy mają to w d*pie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, hubertuss napisał(a):

Dodowy mają służby. Już w 2015 roku Moskwa pokazała że woli władzę pisu w PL bo to gwarantuje destabilizację i konflikty z UE. A na tym Moskwie zależy najbardziej. Z ta granicą i filmem Holland tylko pokazujesz, ze nie rozumiesz o co tu chodzi. Granica i film nikogo nie obchodzi gra toczy się o wysoką stawkę. Tj konflikt z UE destabilizację na arenie między narodowej i wsparcie dla Węgier w wojnie z UE. A nie o jakiś film czy granicę ruscy mają to w d*pie.

masz mistrza 

35 minut temu, Ulman napisał(a):

No i co z tego? Dalej elektropsychoza ci się pogłębia? 

a gówno , nie każdy żyje jak socjalista jak ty , jedni jeżdżą dziennie do pracy muszą żyć  

tu masz 

❗️Stało się najgorsze. Audi zamyka fabrykę. Pracę straci kilka tysięcy osób, a doprowadził do tego... popyt na elektryki 🥹

https://motofilm.pl/2024/12/elektryczny-suv-audi-okazal-sie-kompletna-porazka-niemcy-zamykaja-fabryke-po-75-latach-dzialalnosci/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3XKErCTCxcj72T5Ky4GhAp-cRJaFa_nXBHPcPQKxNY0BY56KNdWTyjZPM_aem_UR0j0yudxeVxfeBFK6lQfA

jak by nie pisał o tym parę lat wstecz ..  bida zawsze jest głupotą zachwycona 

pisałem ci już ze nie dorastasz mi do stóp ? 

Edytowane przez Roman176
  • Haha 2
Opublikowano

PKW i MF nie chcą przyznać PISowi dotacji za wybory ale PIS i tak uzbierał od wyborców 11 mln. zł . 8 mln zł mają kredytu to i tak 3 mln zł im zostaje na kampanię prezydencką K . Nawrockiego a ten już depcze po piętach Trzaskowskiemu .

• Haha 1
Opublikowano

Roman ty się na takiego mędrca tutaj kreujesz, że ty powinieneś już dawno jakimś Rockefellerem być z bajońską fortuną. A tym czasem ty w kopalni fedrujesz. Coś tu się nie spina jedno z drugim.

Teraz, Mariusz2903 napisał(a):

PKW i MF nie chcą przyznać PISowi dotacji za wybory ale PIS i tak uzbierał od wyborców 11 mln. zł . 8 mln zł mają kredytu to i tak 3 mln zł im zostaje na kampanię prezydencką K . Nawrockiego a ten już depcze po piętach Trzaskowskiemu .

Bardzo dobrze teraz pis jako opozycja powinien wysunąć postulat aby znieść finansowanie partii politycznych z budżetu państwa i tylko ze zbiórek by każda partia działała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v