Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Takeda napisał:

Art. 139. Prawo łaski

Prezydent Rzeczypospolitej stosuje prawo łaski. Prawa łaski nie stosuje się do osób skazanych przez Trybunał Stanu.

I wszystko jasne. A jak nie rozumiesz to dopisz może w konstytucji, np. że aby zostać prezydentem trzeba mieć rozmiar buta nr.... rozmiar fiuta....

Zacytowałem tylko, to co ważne, reszta to tylko pisowskie wypociny.

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Polska PO roku rządzenia koalicji 13 grudnia.”

Rewolucja 15 paź  roku pańskiego 2023 .

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Taaak, nie wiem co zrobię z tą góra pieniędzy xD po prostu zaznaczyłem to co i tak zawsze robiłem, i wyszło ile wyszło ...

To może być bardzo trudne ...

Nikogo do ekoschematow nie zmuszono, a zrobienie planu nawozowego czy wymieszanie resztek pożniwnych z gleba to nic trudnego. Z planu nawozowego zostanie ci parę złotych do ha i masz wszystkie pola zbadane, wiesz na czym stoisz, tylko głupi nie skorzystał z tego ekoschematu... W truskawce i tak od kilku lat zacząłem uzywac preparatów biologicznych, to aby kratkę zaznaczyłem, a dywersyfikacja mi sama wyszła, bo mam różne uprawy a nie całe gospodarstwo w kukurydzy...

uzywac preparatów biologicznych

Te preparaty coś warte są ?. 

Chronią tak jak preparaty przed Covidem - że ludzie mają powikłania wyłażą teraz .

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

uzywac preparatów biologicznych

Te preparaty coś warte są ?. 

Chronią tak jak preparaty przed Covidem - że ludzie mają powikłania wyłażą teraz .

W pewnych warunkach działają lepiej niż konwencjonalne, tylko trzeba być doedukowanym jak je stosować, bo zasady są zupełnie inne niż przy konwencjonalnej chemii ...

Drożdżówkę jesz lub pijesz ?? Możesz też drożdżami opryskać truskawki ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 minut temu, jacek1296 napisał:

I wszystko jasne. A jak nie rozumiesz to dopisz może w konstytucji, np. że aby zostać prezydentem trzeba mieć rozmiar buta nr.... rozmiar fiuta....

Zacytowałem tylko, to co ważne, reszta to tylko pisowskie wypociny.

Ten gołąb nie rozumie że są inne artykuły konstytucji do których prezydent musi się stosować ....jest trójpodział władzy i prezydent nie może wchodzić w buty sądu przed zakończeniem postępowania ...drugie to jest strona pokrzywdzona która ma prawo dochodzić swoich praw i prezydent nie ma prawa pozbawić tego prawa ...inne artykuły konstytucji tyz obowiązują ale te gołębie nie rozumieją tego ...i da tego sąd najwyższy wyraźnie wskazał że prezydent nie może ułaskawić przed prawomocnym wyrokiem bo to  narusza prawa obywatela wskazane w konstytucji .

I nakazał prowadzić postępowanie do końca bo strona pokrzywdzona ma swoje prawa których  prezydent nie ma prawa ich pozbawić .

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Otototooo

Będą je🔨ać rudą wronę aż pióra się P0sypią

Fajnie fajnie wkurła każdego 😁😁😁

Spokojnie, za 4 lata nikt nie będzie pamiętał o PiSie ... Już sondaże lecą PiSowi w dół, a to dopiero początek wyciągania brudów ...

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Nie, nie zmuszono, ,,zachęcono" zabierając ponad 30% dopłat, zakaz zimowej orki ZA DARMO to jest to czego nigdy nie robiłem a co teraz muszę robić by dostać tę jałmużnę, i jeszcze kilka innych bzdur, jak choćby ugorowanie czy inne.

i pan kolodziejczak  nic nie robi po oszusci

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

,,pieniędzy nima i nie będzie " 😁🦊🦊

A przeczytałeś chociaż artykuł ?? Czy przeczytałeś tylko tytuł jak Richard ?? Podwyżki będą ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Spokojnie, za 4 lata nikt nie będzie pamiętał o PiSie ... Już sondaże lecą PiSowi w dół, a to dopiero początek wyciągania brudów ...

Myślę że za rok nikt się nie przyzna do tej bandy zlodzieji 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

P0żyjemy P0patrzymy

Jak Tusk wkurła lud to wszystko się zdarzyć moze

Jeszcze gimbaza P0dniecona tuskiem

Ale P0dniecenie nie trwa wiecznie

Dostaną kopa to opadnie Zachwyt. 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

P0żyjemy P0patrzymy

Czym wkurła ?? Tym że wywalił tępą propagandę z TVP, tym że wsadzili dwóch PiSi do pierdla ??

Po to ludzie na niego głosowali żeby to robił xD

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

powinien siedzieć za to co zrobił

PIS-iory to nic nigdy  nie zrozumieją po za swoich niszczeniem organów państwa i obsadzaniu swoimi skompromitowanymi ludźmi .

Tusk to jest klasa sama w sobie

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A przeczytałeś chociaż artykuł ?? Czy przeczytałeś tylko tytuł jak Richard ?? Podwyżki będą ...

Będzie mniej bo nie ma kasy, przecież to oczywiste. Dodaj jeszcze że  będą ale to kwoty brutto

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Czym wkurła ?? Tym że wywalił tępą propagandę z TVP, tym że wsadzili dwóch PiSi do pierdla ??

Po to ludzie na niego głosowali żeby to robił xD

Ale Ty głupi

Obietnicami niespełnionymi

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

P0żyjemy P0patrzymy

Jeszcze gimbaza P0dniecona tuskiem

Ale P0dniecenie nie trwa wiecznie

Dostaną kopa to opadnie Zachwyt. 

Musisz się przyzwyczaić do cierpienia ....bo PiS już nigdy nie wróć do władzy bo z pierdla się nie da rządzić 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

Oszukali nie dadzą norma .

PIS też miał rolnikom wyrównać doplaty z zachodnimi a co zrobił?

Nie dość że nie wyrównali to mało tego opierdzielili o jakieś 25% i dołożyli więcej wymagań a tępe chłopki nadal ich popierają. 🤦‍♂️

@Rolnik1973 czytaj ⬆️

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Klasa Tusk to jest klasa sama w sobie

Strajk rolników nie zadowolenie wielkie , jak zaklepane wszystko . Wszystkich zrobi na szaro tylko , troszkę poczekać będziecie kwiczeć bo grosza nie zobaczycie .

To już Unia przegłosowała i zaklepała do 2027 roku , nikt tego już nie zmieni .Szybko działali i do pieli swego w unii , tak samo jak wolny handel z ukrainy do 2025 roku .

Teraz to tylko czerwiec może coś zmienić nie , puścić lewactwa i zielonych do Brukseli . Zobaczy się ile to z Polski lewaków zielonych i PSL dostanie się do Brukseli .

1 uregulowania handlu z Ukraina 

To jest bezpośrednio na port nic to nie daje dla Polski , tym sposobem zapchają że nasze nie pojedzie zboże .

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

PIS-iory to nic nigdy  nie zrozumieją po za swoich niszczeniem organów państwa i obsadzaniu swoimi skompromitowanymi ludźmi .

Tiaaa...on wszak obsadza niezalerznymi specjalistami stanowiska 😄 jeszcze dobrze nie zaczęli już POkazali co potrafią.  Brawoo wyborcy platfusia 🙆‍♂️

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v