Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

karp nie jest komunistycznym wymysłem. 

Wymysłem komunistów było żeby go wpuścić do każdej większej kałuży w tym kraju bo po II WŚ stawy były puste ... A że karp akurat szybko rośnie i daje stosunkowo dużo mięsa to go nawpuszczano gdzie się tylko da ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

karp nie jest komunistycznym wymysłem. To jest ryba polskiej biedoty bo w każdym bajorze można było ją wyhodować.

A to nie wstydzę się swojej biedoty. Bardzo smaczna ryba.

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Połowa naszego narodu pije w wigilię druga połowa nie ;) 

Widać z dziećmi chlasz bu u mnie nikt nie pije🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał(a):

Widać z dziećmi chlasz bu u mnie nikt nie pije🤣

Musimy szukać 3 i 4, bo nadal nie ma tych co piją w Wigilię ;) 

Jedni piją, inni nie, niech każdy sobie robi jak uważa, jego wybór ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

U teściów też bez wódki, to coraz trudniej o tą drugą połowę🤭

Opublikowano

@Agrest może akurat w naszym otoczeniu nie ma pijących w Wigilię, ale znam ludzi co pijają, a jak jeszcze kiedyś chodziłem do Kościoła to wielu było na Pasterce co mieli problem utrzymać równowagę, a pod chórem to strach otwartego ognia było używać xD 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jedni piją, inni nie, niech każdy sobie robi jak uważa, jego wybór ...

Oj chyba nieliczni w wigilię chleją...

Mam znajomych co po pasterce obalają jaka flaszkę, ale nie wcześniej.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Oj chyba nieliczni w wigilię chleją...

Jak jeszcze chodziłem do Kościoła i na Pasterkę to trafiało się tych podpitych całkiem sporo ... Mi to tam obojętne, chce ktoś to niech sobie pije, nie jestem ZDesperowanym użytkownikiem aby innych nawracać na swój światopogląd.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

i na Pasterkę to trafiało się tych podpitych całkiem sporo ...

Rozumiem.

Już kupę lat chodzę na pasterkę...zdarzyło się że od kogoś zaleciło alkoholem, ale to naprawdę rzadkość...

Opublikowano

nie umiesz gotowac ??

46 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oj Jacuś, przestań, bo się zaraz okaże że w tych świętach to nic polskiego nie ma, karp komunistyczno-żydowski, choinka niemiecka ... 

to wlasnie tak wyglada..nawet talerze z chin sa.podobnie jak karp.

43 minuty temu, Ulman napisał(a):

karp nie jest komunistycznym wymysłem. To jest ryba polskiej biedoty bo w każdym bajorze można było ją wyhodować.

dokladnie to zakonnicy go wprowadzili do polski, 

u nas zatorski  trzyma sie mocno- ten ze spytkowic oczywiscie...

38 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Przypadkiem to nie jest ta ryba gdzie 30% ryby , 70 % lodu .?

nie wiem ,to nie ja kupilem.

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał(a):

Edytowałeś zdjęcie. To oryginalne było z wiecu tuska. Nie zretuszowałeś blasku słońca Peru i sprawa się rypła 🤣

wyborcy rudego słyną z plagiatu zero myślenia jaK PARTIA TYLKO KRAŚC POTRAFIĄ @jacus też jechał tu plagiatami  

Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

A to nie wstydzę się swojej biedoty. Bardzo smaczna ryba.

🤣

Nie ma to jak Lin albo szczupak, szwagier w tamtym roku dał mi amura to taki sobie. I w tym roku mamy spuszczać wodę ze stawu ciekawe czy Wydra nie wyjadła.

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Ty nie masz czasu musisz zarabiać na kostkę masła .

Masło czy inne podstawowe ile nie kosztowałoby to i tak kupisz

470156020_606743595351362_8424547239506150718_n.jpg.c58f5c87ba0d6d298ddd3e7b8815a94d.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Masło czy inne podstawowe ile nie kosztowałoby to i tak kupisz

Nie stać na masło to kupujta margarynę Delma 😁 albo jakiś poseł mówił że można zjeść bez masła też jest dobre, no ale to ten od Tuska

Opublikowano
40 minut temu, Roman176 napisał(a):

wyborcy rudego słyną z plagiatu zero myślenia jaK PARTIA TYLKO KRAŚC POTRAFIĄ @jacus też jechał tu plagiatami  

jak zwykle nie wiesz o czym piszesz..

znasz znaczenie slowa plagiat ?? gdyby ktos napisal ze to jego wiersz to wtedy byby plagiat. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Nie stać na masło to kupujta margarynę Delma 😁 albo jakiś poseł mówił że można zjeść bez masła też jest dobre, no ale to ten od Tuska

Też prawda Delme 500gr kupi się za 5zl a kostkę masła 200gr za 10zl...😉

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

No tak, a znam ludzi którzy w ogóle masła nie lubią i zawsze jedzą bez

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v