Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To może nam opowiesz dlaczego niewinny Romanowski się ukrywa ? 

a co, winny jest?

może dlatego, że zamiast demokracji mamy po-lszewizm

premier łamie prawo i mówi, że będzie tak robił dalej

minister sprawiedliwości łamie prawo i podejmuje działania na które później szuka podstaw prawnych

zastępca prokuratora generalnego mówi, że w obecnych czasach nie należy trzymać się litery prawa 

ministrowie grożą kandydatowi opozycji na prezydenta, aresztowaniem

rząd nie uznaje sądów i trybunału konstytucyjnego

komisja wyborcza nie uznaje wyroku sądu najwyższego

rząd pozbawia wynagrodzeń sędziów tk

1/3 sędziów jest odbierane prawo do orzekania

minister sprawiedliwości chce, wbrew konstytucji odebrać uprawnienia sądowi najwyższemu

policja zamyka w areszcie posła chronionego immunitetem

rząd decyduje, które wyroki sądów są obowiązujące a które nie

itd.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Nie znam człowieka to się nie wypowiem.

Ten Ukrainiec co latał na czworaka po Złotych Tarasach ... Albo w tym stroju skrzata czy jak to tam nazwać ... Ogólnie straszny śmieć i idiota, ale się to klikało ...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał(a):

No i co w tym niezwykłego ?? Potrącił, przyznał się do winy, z racji tego że było to zakwalifikowane jako kolizja drogowa to został nałożony mandat który został opłacony, co tu jest nie tak ?? Nie krył się za immunitetem jak Antoś 2 dni temu ..

Przeczytałeś chociaż artykuł, czy tylko nagłówek ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 minut temu, dsbh napisał(a):

Nie znam człowieka to się nie wypowiem. Natomiast przykład Radia 357 pokazuje, że utrzymywanie się z wpłat widzów/słuchaczy na dłuższą metę nie wypali. Tam już wpływy zmalały i kilka osób straciło stołki.

radio maryja juz ile lat nadaje ?? a sluchaczy ciagle ubywa.. 

wrocilo prawdziwe r radio 3-5-7 wiec sluchacze odplyneli.w garazu ,ciagniku czy smaochodzie latwiej radio wlaczyc.

Opublikowano
dysydent napisał:

póki co eksploatacja mi finansowo przegrywa z konwencjonalnym ogrzewaniem zwłaszcza że mam zapas

Aaaale wygasać nie będzie. Mimo, że u mnie to by zdało egzamin bo zimy są jakie są to ogrzewa nie palony propan. To wiesz... kpiłem se jak zwykle.

mirro napisał:

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Problem w tym, że samolot leciał na takim kursie, że nawet przy najlepszej woli wszystkich nie trafił by w pas

Ponieważ podstawowym warunkiem posadzenia samolotu na tym lotnisku było lądowanie z widocznością wzrokową pasa. A że pasa widać nie było, to i podstaw do próby lądowania nie było. I w tym momencie kończy się dyskusja w temacie.

Mieli informację, że jest pi*zda a i tak zeszli zobaczyć czy naprawdę jest... Erotomani...

Wpaw napisał:

Pułkownik Krzysztof Cur przełożony Musia, namawiał go do zostania w nowej jednostce, otrzymał propozycję przeszkolenia na śmigłowce ale odmówił.

I pasuje Ci, że technik samolotowy po zwykłym przeszkoleniu nagle został by specjalistą od śmigłowców? Że już nie wspomnę: jakich kur... śmigłowców?

Wpaw napisał:

Może odbił się od brzozy? 😁 Tu inna katastrofa samolotu wyciął pół lasu. Wiem co to depresja nie musisz mi tłumaczyć, ale dziwne nie sądzisz?

Ale co z tą katastrofą? Po wszystkim zawrócili i wystartowali?

Opublikowano

Rząd Tuska tworzy specjalny urząd do spraw zwalczania szarej strefy. Pod pretekstem ochrony gospodarki przed nieuczciwą konkurencją zostanie stworzony kolejny mechanizm utrudniania życia uczciwym Polakom i pozwalający na prześladowanie ich. To nie ludzie są źli, to ustrój jest do dupy Stefan Kisielewski

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał(a):

I pasuje Ci, że technik samolotowy po zwykłym przeszkoleniu nagle został by specjalistą od śmigłowców? Że już nie wspomnę: jakich kur... śmigłowców?

Nie mi jest osądzać jakim był fachowcem. Ale pracował długo to pewnie jakąś wiedzę posiadał. Przeszedłby szkolenie niezwykłe 🤔 ale temat już osobiście zamknąłem, nie mam siły tu się dochodzić z całym gronem wybitnych fachowców w dziedzinie katastrof samolotowych.

Opublikowano
3 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

Rząd Tuska tworzy specjalny urząd do spraw zwalczania szarej strefy. Pod pretekstem ochrony gospodarki przed nieuczciwą konkurencją zostanie stworzony kolejny mechanizm utrudniania życia uczciwym Polakom i pozwalający na prześladowanie ich. To nie ludzie są źli, to ustrój jest do d*py Stefan Kisielewski

@Rolnik1973 widział ? Tusek bierze się za kombajnistów, gipsiarzy i serwisantów pił nie wystawiających faktury ;) 

• Sad 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Donald Trump zaprosił na własne  Inaugurację - Xi Jinping i się świetnie bawią światem . W imię demokracji i praw człowieka .

To nie takie głupie posunięcie wobec zadymy na bliskim wschodzie.

Wpaw napisał:

11 minut temu, DTaras napisał(a):

Nie mi jest osądzać jakim był fachowcem. Ale pracował długo to pewnie jakąś wiedzę posiadał. Przeszedłby szkolenie niezwykłe 🤔 ale temat już osobiście zamknąłem, nie mam siły tu się dochodzić z całym gronem wybitnych fachowców w dziedzinie katastrof samolotowych.

Czekej czekej. Pisałeś o tych wysprzęglonych.

Opublikowano

https://nczas.info/2024/12/12/rzad-tuska-stworzy-super-urzad-zajmie-sie-gnebieniem-polakow/ chory czlowiek, moze juz czas by sie zaczal leczyc. 39-45 r tez byl taki nacisk na handel detaliczny miedzy polakami🤕

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

https://nczas.info/2024/12/12/rzad-tuska-stworzy-super-urzad-zajmie-sie-gnebieniem-polakow/ chory czlowiek, moze juz czas by sie zaczal leczyc. 39-45 r tez byl taki nacisk na handel detaliczny miedzy polakami🤕

To uderzy w Rolnika @racyl już się cieszy .

Kochany rudy zadbał o rolnika .

Diabelska alternatywa

Wspomniana babcia będzie więc miała trzy możliwości. Pierwsze to naginać prawo i ryzykować wpadkę, a więc mandat. Jeśli się zdecyduje na to, kara finansowa jest tylko kwestią czasu. Druga możliwość to podporządkować się nowym regulacjom. To oznacza dla babci w pierwszej kolejności formalności biurokratyczne, tj. rejestrację działalności gospodarczej i otworzenie konta bankowego. W drugiej kolejności to koszty: przede wszystkim koszt zakupu kasy fiskalnej i koszt szkolenia z jej obsługi, w końcu zsynchronizowanie kasy z kontem bankowym. W trzeciej kolejności jest to dodatkowe obciążenie dla kręgosłupa babci. Do 10 kilogramów marchewki (dźwigniecie takiego ładunku dla niejednej emerytki stanowi wyzwanie nie do przejścia) trzeba będzie dodać jeszcze kilkaset gramów ciężaru kasy fiskalnej.

W końcu trzecia możliwość to machniecie ręką na nowe przepisy i rezygnacja ze sprzedaży marchewki. Wówczas warzywo rosnące w ogródku babci zmarnuje się i zgnije, klienci będą mieli mniejszy wybór, a państwo i tak nie dostanie pieniędzy. Kto na tym zyska? Wielkie koncerny handlowe i sieci supermarketów. To do nich bowiem przyjdą klienci chętni na zakup marchewki. Taka sieć będzie więc mogła jeszcze bardziej śrubować wymagania stawiane dostawcom (w tym terminy płatności). Ponieważ coraz mniej rolników będzie w stanie tym wymaganiom sprostać, sieci odwrócą swoje zainteresowania zakupowe w stronę zagranicznych dostawców. Czyli ucierpi na tym cały sektor rolny.

Wielka inwigilacja

Ściganie drobnych handlarzy detalicznych, którzy nie odprowadzają podatków od najdrobniejszych, kilkuzłotowych transakcji, będzie tylko jednym z obszarów działania nowej instytucji. Drugim będzie monitorowanie transakcji płatniczych. Urzędnicy będą się przyglądać każdemu przelewowi, który ich zdaniem będzie „niestandardowy”. A jaki jest „standardowy”? Taki, jaki uznają biurokraci. Jeśli Kowalski pracuje na pełen etat, a pracodawca odprowadza podatki i składki zdrowotne za niego, a raz w miesiącu wypłaca mu pensję, to jest to przelew „standardowy”. Ale jeśli ten sam Kowalski robi przelew Nowakowi, to urzędnicy mogą już wezwać go do wyjaśnienia. I potem pozostanie wybór, jak to opodatkować. Kowalski nie prowadzi działalności gospodarczej, więc nie można kazać mu doliczyć do kwoty VAT-u. Ale można uznać ten przelew za przychód Nowaka i obciążyć go podatkiem dochodowym (19 proc.). Aby ten system się sprawdził, należy obywateli pozbawić prawa do korzystania z gotówki. I to jest jeden z powodów, dla którego władza robi, co może, aby wprowadzić w Polsce obrót bezgotówkowy.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Wpaw napisał:

Rozbija się samolot w Rosji z prezydentem. Czy to nie jest dziwne. Koniec tematu.

Rozbija się auto ze mną, na barierach pod Nową Solą... Czy to nie dziwne?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Rozbija się auto ze mną, na barierach pod Nową Solą... Czy to nie dziwne?

Dziwne bo zadajesz pytania jakbyś miał paszport Polsatu. Auto wjechało brzozę? Czy była mgła, czy może byłeś pijany a może prezydent ci kazał wjechać w barierę?😁

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)

Za cienki jesteś nie dasz rady poczytaj co Tusk na ciebie  szykuje będzie docieranie .

Słabe masz wrzutki cienkie szkoda miało być tak pięknie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

jak zwykle najlatwiej znecac sie na najslabszym! beda teraz pytac sie skad kowalski ma na jedzenie? bo komus łazienke wyremontowal, albo pole zaoral. nie ukrywam, ze pis ze swoja obsesja na punkcie dorobnych przedsiębiorstw tez przeszedł samego siebie. teraz ci zaczna ścigać tych co co robia, ale sie nie zarejestrowali! k.....a neszcze tylko murzynow i ciapatych brakuje!🤕

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v