Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Polska ma za wysokie koszta produkcji Lewaku .

A kto się cieszył z podniesienia minimalnej?, kto pisał ze trzeba płacić więcej za zbiór, niż towar wart...?

Lepiej jest zarobić na chleb, czy nie mieć do kogo pójść zarabiać?

Tak lewackich poglądów jak Ty, to chyba nikt tu nie ma...

Pieniądze trzeba zarabiać, a nie czekać na socjale tylko...nie to że Ty...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

to po co krzyczysz że ciągle za mało ludzie zarabiają ?. energia to jedno a płace to drugie

To prawda Ludzie powinni zarabiać a ty masz zapłacić jak cię nie stać zwijaj biznes przejmie ktoś z dobrym kapitałem i zapłaci LEWAKU .

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A kto się cieszył z podniesienia minimalnej?, kto pisał ze trzeba płacić więcej za zbiór, niż towar wart...?

Lepiej jest zarobić na chleb, czy nie mieć do kogo pójść zarabiać?

Tak lewackich poglądów jak Ty, to chyba nikt tu nie ma...

Pieniądze trzeba zarabiać, a nie czekać na socjale tylko...nie to że Ty...

LEWAKU OD STYCZNIA RUDY PODNOSI MINIMALNĄ PŁACĘ NIE SŁYSZAŁ .

JAK CIĘ NIE STAĆ TO ZWIJA BIZNES .

Opublikowano
Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

zalenski juz rozdaje upadline?! on to taki polski rudy, ma zadanie i je realizuje. na pewno nie dla dobra ukrow.

Bo ukraina to taka Polska lat 90-tych

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pieniądze trzeba zarabiać, a nie czekać na socjale tylko...

Bardzo dużo ludzi żyje z socjalu. Po co mają pracować jeśli za siedzenie w domu będą mieli więcej niż najniższa krajowa. 

Dzisiaj przeczytałam że zamiast 800 plus do 18 roku będzie 1050 zł do 25 roku. 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

LEWAKU OD STYCZNIA RUDY PODNOSI MINIMALNĄ PŁACĘ NIE SŁYSZAŁ .

JAK CIĘ NIE STAĆ TO ZWIJA BIZNES .

Tobie się to może podobać...mi nie.

Galan z Ciebie naprawdę jest ...no może nie całkiem lewak, ale socjalista pełna gębą...tylko wymagania...może sam kogoś zatrudnij i płac więcej niż wypracuje...😆

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Galan z Ciebie naprawdę jest ...no może nie całkiem lewak, ale socjalista pełna gębą...tylko wymagania...może sam kogoś zatrudnij i płac więcej niż wypracuje...😆

To ci powtarzam jak nie możesz wypracować zwijaj biznes . Nikt nie będzie ciebie dotował lewaku .

Opublikowano
1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

Po co mają pracować jeśli za siedzenie w domu będą mieli więcej niż najniższa krajowa. 

Wiem...ale to utopijny system...

Socjalem gospodarki nie zbuduje...

Widać co się dzieje w krajach które nadmiernie to rozbudowały....socjale...

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał(a):

A Minister jest Normalny jest ok . Trzeba brać przykład  od najlepszych .

Jeżeli Pan Minister powiedział, to co powiedział, to jest pierwszym ministrem który w końcu to powiedział. A ja mówiłem to już tak ze dwa lata temu.

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Jeżeli Pan Minister powiedział, to co powiedział, to jest pierwszym ministrem który w końcu to powiedział. A ja mówiłem to już tak ze dwa lata temu.

Tego się trzymajmy .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

To ci powtarzam jak nie możesz wypracować zwijaj biznes . Nikt nie będzie ciebie dotował lewaku .

No i dlatego firmy się zwijają ..

To droga do nikąd.

Przejmują inni, zamykają, by konkurenci nie mieć...później ceny sobie podniosą ...

A ty nigdzie nie zarobisz...mina zrzednie...

Co z wyższej minimalnej, jak roboty kuchenne ale nie bedziesz????

No i kto podatki opłaci....na socjale dla ciebie....socjalisto?

Opublikowano
6 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Bardzo dużo ludzi żyje z socjalu. Po co mają pracować jeśli za siedzenie w domu będą mieli więcej niż najniższa krajowa. 

Dzisiaj przeczytałam że zamiast 800 plus do 18 roku będzie 1050 zł do 25 roku. 

A po 25 roku renta alkoholowa ?😄

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No i dlatego firmy się zwijają ..

To droga do nikąd.

Przejmują inni, zamykają, by konkurenci nie mieć...później ceny sobie podniosą ...

To jest kapitał  światowy .

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale już pisałem niejednokrotnie ,płaca minimalna jest  tylko biczem na nieuczciwych pracodawców. Rynek i tak reguluje się sam ,dlatego średnia krajowa znacznie odbiega od minimum . Może jednak nie jest tak źle skoro w wielu dziedzinach zarabia się bardzo dużo .

• Like 2
Opublikowano
Teraz, andrzej78 napisał(a):

Ale już pisałem niejednokrotnie ,płaca minimalna jest  tylko biczem na nieuczciwych pracodawców. Rynek i tak reguluje się sam ,dlatego średnia krajowa znacznie odbiega od minimum . Może jednak nie jest tak źle skoro w wielu dziedzinach zarabia się bardzo dużo .

Za fachowca w budownictwie chcą zapłacić 1500 zł dniówko .

• Haha 3
Opublikowano
Teraz, andrzej78 napisał(a):

Ale już pisałem niejednokrotnie ,płaca minimalna jest  tylko biczem na nieuczciwych pracodawców.

Kto pracuje u nieuczciwego pracodawcy? I jak reszta, czyli ci uczciwi, mają udowodnić że są uczciwi aby mie ponosić konsekwencji z powodu nieuczciwości innych? Czyt to jest uczciwe?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v