Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Czym prędzej czy później będzie trzeba za tę dawaj i tak zapłacić. Jestem ciekawa kiedy będzie zaciskać pas. Bo czy nam się to podoba czy nie to przyjdzie czym prędzej czym później. Tylko pytanie kiedy ? 

Teraz, to już dzieje się teraz. 

6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

biznes z zydami z wallstret nie jest nasza najmocniejsza strona 😂

Przecież to nie był żaden biznes. To klasyka PiSowskich rządów. 

Opublikowano

do wszystkich tzn. ekspertów gazowych

wysoka cena za gaz 35,77 USD za tysiąc CF była tylko z terminalu Calcasieu Pass, z pozostałych ceny były "normalne":

Z terminalu Corpus Christi w Teksasie 18064 CF po cenie 11,53 USD za tysiąc CF.
Z terminalu Freeport w Teksasie 7356 CF po cenie 8,76 USD za tysiąc CF.
Z terminalu Sabine Pass   46313 CF po cenie 11.08 USD za tysiąc CF.

inne państwa też tak płaciły

gazociąg bp był jeszcze niegotowy bo rząd tuska uważał, że jest nam nie potrzebny i go nie budował, my płaciliśmy najwięcej, gdyż najwięcej musieliśmy zakupić na zimę 2022, gdy jesteś przyciśnięty to zapłacisz każdą cenę

cena ta wynikała z tego, że terminal Calcasieu Pass był w rozruchu i prawo pozwalało mu sprzedawać w cenie spot a nie w cenie z kontraktu (w 2022 ceny były najwyższe w historii)

na szczęście zmienił się rząd i dzięki gazociągowi bp i gazowcom orlenu możemy kupować gaz z usa, który jest najtańszy na rynku

dlaczego rząd nie kupuje więcej i nie sprzedajemy z zyskiem innym państwom europejskim??? nie wiem, chyba nie potrafimy robić interesów

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

gazociąg bp był jeszcze niegotowy bo rząd tuska uważał, że jest nam nie potrzebny i go nie budował, my płaciliśmy najwięcej, gdyż najwięcej musieliśmy zakupić na zimę 2022, gdy jesteś przyciśnięty to zapłacisz każdą cenę

cena ta wynikała z tego, że terminal Calcasieu Pass był w rozruchu i prawo pozwalało mu sprzedawać w cenie spot a nie w cenie z kontraktu (w 2022 ceny były najwyższe w historii)

na szczęście zmienił się rząd i dzięki gazociągowi bp i gazowcom orlenu możemy kupować gaz z usa, który jest najtańszy na rynku

dlaczego rząd nie kupuje więcej i nie sprzedajemy z zyskiem innym państwom europejskim??? nie wiem, chyba nie potrafimy robić interesów

Urzekła mnie Twoja historia. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Urzekła mnie Twoja historia. 

znowu zamiast ekspertów wolałeś słuchać propagandystów :D i znowu cię w....................

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

znowu zamiast ekspertów wolałeś słuchać propagandystów :D i znowu cię w....................

Odezwał się główny PiSowski propagandysta, nawet porażkę Jarka przekujesz w sukces xD 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Odezwał się główny PiSowski propagandysta, nawet porażkę Jarka przekujesz w sukces xD 

ja podałem tylko fakty, ty natomiast tylko swoje urojenia

Opublikowano
1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

czy jesli ktos napisze z bledem, to czy nalezy go obrazac? nie jestesmy na forum literackim, tam pewnie balbym sie nawet przedstawic. sam prof miodek powiedział zapytany, jak reaguje na bledy rozmowcow, odpowiedzial ze rozmawiajac nie ocenia kogos jak mowi, a co mowi 😎 skupmy sie na meritum, a nie na u/ó. rozmowa na poziomie, to wymiana argumentów,.a nie nauka ortografii 🤔 szanujmy sie !

jeśli brakuje argumentów i nic w zamian się nie ma  to się obraża  .. ale mnie to nie rusza i tak mam

dysortografia dysgrafia ... mam program ale dzieci coś znowu mi poprzestawiały .. brawo dla ciebie 🍾 

Opublikowano
8 minut temu, nie napisał(a):

znowu zamiast ekspertów wolałeś słuchać propagandystów :D 

Nie mogę przestać słuchać propagandystów. Pis mnie tak do tego przyzwyczaił, że inaczej funkcjonować nie potrafię,🤣

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ile Ci płacą od posta ?? xD 

A co, sprawdzić chcesz czy Cię w wała nie robią?

Myślisz że za dumpingową stawkę robisz?  🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Mi nikt nie płaci, za free 😔

Ale może tam dobrze płacą to za dobrą stawkę też mogę zacząć wklejać te PiSowskie kocopoły xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

patrząc po ilości (i jakości) to musi mieć marną stawkę :D 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Nie mogę przestać słuchać propagandystów. Pis mnie tak do tego przyzwyczaił, że inaczej funkcjonować nie potrafię,🤣

W sumie to dobry objaw bo wiesz że aktor na scenie inny, ale przekaz podobny🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v