Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

dęby  się przeciera na foszty z oflisem  i sprzedaje na sztuki na stoły ,ławy itp....czym bardziej krzywe i dziwne tym lepsze 

w stanie surowym to nie wiem ...ale tani dęb nie jest i na pewno powyżej 3 tys m3 minimum 

sucha tarcica w 2 klasie będzie po około 5 tys ....

E, to jeden mi mówił że kloca od 450 do 700 za m³ kupuje

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał(a):

Boguś, ile dziś za dęby w stanie surowym?

Takie około 40-50cm średnicy, 10m wysokie?

jakbym chciał kupować to tyz bym tak powiedział 🤣

6 minut temu, Agrest napisał(a):

E, to jeden mi mówił że kloca od 450 do 700 za m³ kupuje

• Haha 1
Opublikowano

No zrozumiałe. Biznes to biznes, ale za kloca  to 3000 nikt ch6ba nie położy. Poszukam jak lasy państwowe wystawiają.

Opublikowano

Czy lepszy jest od Jan Vincentego  Rostowskiego . POWIADAŁ ŻE PIENIĘDZY NIEMA I NIE BĘDZIE .

Obecnie Polska jest zieloną krainą rozwija się najszybciej .

Cytat .

Według najnowszych analiz wzrost gospodarczy w Polsce w 2025 roku osiągnie poziom bliski 4 proc. mimo niesprzyjających czynników,prognozy wskazują na spowolnienie w USA oraz minimalny wzrost w strefie euro. Mimo że według prawicy Polska miała się skończyć w najbliższych latach

- "Wzrost gospodarczy musi być dla Europy priorytetem. Polska to obecnie najszybciej rosnąca duża europejska gospodarka, ale dla zapewnienia naszej długoterminowej konkurencyjności kluczowa będzie transformacja energetyczna."

Andrzej Domański. TEN POWIADA ŻE DAMY RADĘ .

Najlepszy minister finansów od wielu, wielu lat!   LEWACTWO I PO .

https://www.facebook.com/photo?fbid=610471738204521&set=a.233575262560839

LEWACTWO SZALEJE .

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

drewno się sprzedaje przetarte i sezonowane wtedy inny klient i inna  cena 

Klasa WC  powyżej 2tys netto. To chyba średnica w cieńszym końcu powyżej 34cm.  Zaczyna mi się podobać

Opublikowano
2 godziny temu, tomek222 napisał(a):

Gdy po roku dochodzi do głosowania nad doprowadzeniem Ziobry na komisję ds. pegazusa Mentzen z całą konfederacją głosuje przeciw 😆

I ma racje że przeciw , gdzieś w europie gostek miał kolizje , sprawa trafiła do sądu to nie dość żę są uznał jego winę kolizji choić wina nie była jego do dostał kare za nagrywanie a sąd filmu nie obejżał . 

Opublikowano

zarty sa na glownej, a komentarze przechodza przez admina. te niestety sa jedynie jrytykujace i nasmiewajace konfe i pis. teraz lewactwo bedzie ciagalo kazdego pisiora za wszystko, za spoliczkowanie,za pierdniecie , za nawet przeklniecie. mysle ze wprowadzono w czyn tzw " dorzniecie watahy". mam nadzieje ze lewakom to koscia w gardle stanie. nie popieram co prawda chamstwaz ale skad mozemy wiedziec czy to nie ustawka. tak moglibysmy wykonczyc kazdego przeciwnika politycznego. po to wlasnie jest immunitet, ale co ja tam wiem.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

zarty sa na glownej, a komentarze przechodza przez admina. te niestety sa jedynie jrytykujace i nasmiewajace konfe i pis. 

Prywatny portal internetowy i właściciel(admin) robi na nim co chce dopóki jest to zgodne z prawem ... Nie podoba się to nie oglądam/ nie korzystam, tyle w temacie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

Ja mam dęby i pytałem goscia co wiele lat pracował na obróbce ile warte to powiedział żę z pow . wolomińskiego to tylko na  meble ogrodowe , nr 1 w Polsce to najlepsze ze wsi Ruchna pod Węgrowem . 

Opublikowano

oczywiscie , masz racje ze.jesli sie nie podoba mozna nie ogladac. nikt mnie do tego nie zmusza. jedynie zauwazam fakt i o tym pisze. nie wspomnialem ,ze musze to ogladac. nikt rowniez nie kaze ogladac kaczynskiego w tv, a ogladacie i komentujecie. wracajac do stronki demotywatory, sa zdjaecia na glownej a potem komentarze. od 3-4 lat przechodza tylko krytykujace pis i konfe. z konfy zrobili ruska 5 kolumne. natomiast jeszcze z 5-7 lat temu na ryzym nie zostawiali suchej nitki. tak wlasnie kreuje sie narracje polityczna. mozna kupic taka strone, nakazac pisanie zle tylko na przeciwnikow politycznych. jesliby wykupili wszystkie portale społecznościowe mogliby rozdawac karty. a co gdyby prawica miala w rekach wiekszosc socjalmediow w swoich rekach? co wtedy lewactwo by powiedziało?! tak juz bylo gdy tvp nadawalo antyPO! krzyczeli ze pis w mediach robi z siebie super partie! jesli tego ktos nie potrafi porownac?!

Opublikowano

Nowe bomby robią na mesko, strzelają aż u mnie słychać🤔 dziwne w niedzielę. 

Opublikowano
45 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

oczywiscie , masz racje ze.jesli sie nie podoba mozna nie ogladac. nikt mnie do tego nie zmusza. jedynie zauwazam fakt i o tym pisze. nie wspomnialem ,ze musze to ogladac. nikt rowniez nie kaze ogladac kaczynskiego w tv, a ogladacie i komentujecie. wracajac do stronki demotywatory, sa zdjaecia na glownej a potem komentarze. od 3-4 lat przechodza tylko krytykujace pis i konfe. z konfy zrobili ruska 5 kolumne. natomiast jeszcze z 5-7 lat temu na ryzym nie zostawiali suchej nitki. tak wlasnie kreuje sie narracje polityczna. mozna kupic taka strone, nakazac pisanie zle tylko na przeciwnikow politycznych. jesliby wykupili wszystkie portale społecznościowe mogliby rozdawac karty. a co gdyby prawica miala w rekach wiekszosc socjalmediow w swoich rekach? co wtedy lewactwo by powiedziało?! tak juz bylo gdy tvp nadawalo antyPO! krzyczeli ze pis w mediach robi z siebie super partie! jesli tego ktos nie potrafi porownac?!

Bardzo wiele komentarzy  co raz bardziej przeciwko rolnikom .

https://www.facebook.com/photo?fbid=595656789498611&set=a.184047000659594

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Bardzo wiele komentarzy  co raz bardziej przeciwko rolnikom .

https://www.facebook.com/photo?fbid=595656789498611&set=a.184047000659594

A co się dziwisz, miasto widzi ciągniki za miliony, masło za 10zł albo i więcej, jabłka 5zł/kg na bazarku a tym wieśniakom jeszcze źle xD 

Ich klatka w bloku i auto nie są nieraz warte tyle co jeden ciągnik wieśniaka ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Nowe bomby robią na mesko, strzelają aż u mnie słychać🤔 dziwne w niedzielę. 

A co? Stare bomby wybuchały po cichu7image.png.528881b1645a1cd1d6a4ca928f65c786.png

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co się dziwisz, miasto widzi ciągniki za miliony, masło za 10zł albo i więcej, jabłka 5zł/kg na bazarku a tym wieśniakom jeszcze źle xD 

Jak by takimi wozami wyjechali na blokady to by mieli wsparcie w Narodzie a tak h...a .

image.png

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Jak by takimi wozami wyjechali na blokady to by mieli wsparcie w Narodzie a tak h...a .

Bo to jak z tym zdjęciem w Samych Swoich co miało być dla Jaśka do Ameryki, trzeba ubrać się jak Kargul a nie pokazywać bogactwo jak Pawlak xD 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Bo to jak z tym zdjęciem w Samych Swoich co miało być dla Jaśka do Ameryki, trzeba ubrać się jak Kargul a nie pokazywać bogactwo jak Pawlak xD 

Dokładnie tak .

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

A co? Stare bomby wybuchały po cichu7

Nie ale walą jak nigdy. Ostatnio tam mieli kilka wypadków.

Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

czy Ty się orientujesz, czy wzięcie w spadku lasu powyżej 1 ha (dąb-sosna z przewagą dębiny), w którym udział 1/3 ma skarb państwa warte jest zachodu?? czy pozyskanie materiału na własne potrzeby jest problematyczne i ile procentowo trzeba odpalić państwu ?? las nie bardzo stary ale i nie jakiś młodnik, tam są też inni współwłaściciele ale to jest dogadane od dawien dawna, że ten ma działkę X a tamten obrabia działkę  Y. wychodzi około 1,3 ha jeśli dobrze policzyłem.

nie ten temat troche, sori

Opublikowano

rudy musi jebać 

🚜 Sprzeciw wobec nowych przepisów dzierżawy ziemi Skarbu Państwa! ⚠️❗️
Zarząd Izby Rolniczej w Opolu stanowczo sprzeciwia się nowemu Zarządzeniu 54/2024/Z Dyrektora Generalnego KOWR, które zmienia zasady dzierżawy nieruchomości Skarbu Państwa. Co budzi tak duży opór rolników? 🤔
🔹 Brak konsultacji społecznych - Kluczowe decyzje dotyczące gospodarowania majątkiem państwowym zostały podjęte bez uzgodnienia z radami społecznymi przy KOWR. Te rady są głosem rolników i doradcą, a ich pominięcie podważa zaufanie rolników do instytucji zarządzających zasobami publicznymi. ❌🗣️
🔹 Sprzeczność z ustawą i Konstytucją RP - Nowe przepisy przewidują przedłużenie okresu dzierżawy do 20 lat, nie uwzględniając rzeczywistych potrzeb rodzinnych gospodarstw rolnych. To nie tylko narusza ustawę o gospodarowaniu nieruchomościami Skarbu Państwa, ale także art. 23 Konstytucji, który mówi, że podstawą ustroju rolnego w Polsce są gospodarstwa rodzinne. ⚖️🇵🇱
🔹 Rolnicy przeciw Ośrodkom Produkcji Rolniczej - Samorząd rolniczy już wcześniej wyraził swoje zaniepokojenie i sprzeciw wobec tworzenia Ośrodków Produkcji Rolniczej, które budzą kontrowersje w środowisku. 🌾
Izba Rolnicza zwróciła się do Krajowej Rady Izb Rolniczych z apelem o działania zmierzające do całkowitego uchylenia zarządzenia. Rolnicy nie chcą być pomijani w decyzjach dotyczących ich ziemi! 🌍🛑
📢 Czy decydenci powinni słuchać głosu rolników? Czy nowe przepisy sprzyjają gospodarstwom rodzinnym? Podziel się swoją opinią w komentarzu! 💬✍️
Źródło: izba Rolnicza w Opolu
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał(a):

rudy musi jebać 

🚜 Sprzeciw wobec nowych przepisów dzierżawy ziemi Skarbu Państwa! ⚠️❗️
Zarząd Izby Rolniczej w Opolu stanowczo sprzeciwia się nowemu Zarządzeniu 54/2024/Z Dyrektora Generalnego KOWR, które zmienia zasady dzierżawy nieruchomości Skarbu Państwa. Co budzi tak duży opór rolników? 🤔
🔹 Brak konsultacji społecznych - Kluczowe decyzje dotyczące gospodarowania majątkiem państwowym zostały podjęte bez uzgodnienia z radami społecznymi przy KOWR. Te rady są głosem rolników i doradcą, a ich pominięcie podważa zaufanie rolników do instytucji zarządzających zasobami publicznymi. ❌🗣️
🔹 Sprzeczność z ustawą i Konstytucją RP - Nowe przepisy przewidują przedłużenie okresu dzierżawy do 20 lat, nie uwzględniając rzeczywistych potrzeb rodzinnych gospodarstw rolnych. To nie tylko narusza ustawę o gospodarowaniu nieruchomościami Skarbu Państwa, ale także art. 23 Konstytucji, który mówi, że podstawą ustroju rolnego w Polsce są gospodarstwa rodzinne. ⚖️🇵🇱
🔹 Rolnicy przeciw Ośrodkom Produkcji Rolniczej - Samorząd rolniczy już wcześniej wyraził swoje zaniepokojenie i sprzeciw wobec tworzenia Ośrodków Produkcji Rolniczej, które budzą kontrowersje w środowisku. 🌾
Izba Rolnicza zwróciła się do Krajowej Rady Izb Rolniczych z apelem o działania zmierzające do całkowitego uchylenia zarządzenia. Rolnicy nie chcą być pomijani w decyzjach dotyczących ich ziemi! 🌍🛑
📢 Czy decydenci powinni słuchać głosu rolników? Czy nowe przepisy sprzyjają gospodarstwom rodzinnym? Podziel się swoją opinią w komentarzu! 💬✍️
Źródło: izba Rolnicza w Opolu

Rząd ma iny pogląd na daną sprawę i kto ma więcej do powiedzenia jak zawsze KOALICJA Z 15 PAŹ .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v