Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Giertych kto nie skacze ten za PiSem😂 ten co na widok policji mdleję🙆. Są i tacy co na czarno się malują 

8 minut temu, Agrest napisał(a):

Aaaa, to statystyczny członek koalicji🤣

Szkoda google fatygować. Pamiętam jednego zakodowanego przekręciarza z kucykiem choć nazwisko uleciało, no i prawnika o końskiej twarzy skaczącego jak kangur

Opublikowano
23 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Gdzie takie dobre ziemię i duże działki? 

Lubelskie czarnoziemy. Działki są najczęściej do 5 ha ale idzie poskładać coś większego

Opublikowano
jacus napisał:

45 minut temu, jarecki napisał(a):

Nie będzie jak DPF wypalić 🙃 

nie masz palnika gazowego ?? ogien na calego i szybko sie wypali.

To trzeba jeszcze popiół wydmuchiwać bo siatkę zaebie...

jarecki napisał:

obszar miejski = obszar zabudowany ?  

Nie i dlatego piszę o mieście. Są domy może być niespodzianka. Jeden wycięty slup mi w życiu wystarczy.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Lubelskie czarnoziemy. Działki są najczęściej do 5 ha ale idzie poskładać coś większego

Tylko pozazdrościć 👍 i nie drogo jak na taki czarnoziem. Ziemia urodzajna to i plony znakomite. 

Opublikowano
jacor73 napisał:

I bardzo dobrze, może choć częściowo wyeliminują bezmózgów z ruchu drogowego.

Akurat ci to coś pomoże. Może wprowadźmy terminowe prawo jazdy. Ja mogę chodzić co pół roku na egzamin a mam trochę tych kategorii...

jahooo napisał:

Rząd przyjął budżet z rekordowym deficytem. Nie miał innego wyjścia - w roku wyborów nie można pozbawić obywateli bakczyszu z socjalu. Przypuszczam jednak, że już w drugiej połowie roku uchwalona zostanie nowelizacja i lukrowany pierniczek zostanie oskrobany z lukru, a ludzie zobaczą prawdziwa twarz lukrowanej koalicji. Jeśli do tego będą mieli swojego prezydenta, to TKM zacznie się na dobre.

Taka twarz mie by się spodobała akurat...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Tylko pozazdrościć 👍 i nie drogo jak na taki czarnoziem. Ziemia urodzajna to i plony znakomite. 

Czego pozazdrościć od wschodniej  granicy . 

Tusk zapory buduje . 

image.png

Opublikowano
Ulman napisał:

45 minut temu, jacus napisał(a):

gdzie sie podziewales onuca ??? myslalem ze seryjny samobojca na grzede zawital..😂

moze za tydzien w pradze sie spotkamy ?? 🤣😂

a leżałem sobie 2 tygodnie pod palmami. Jak chce sobie dobrego ciucha kupić to jeżdzę pod Wiedeń więc z tą Pragą to tego, ten...... , jedź sobie sam z podobnymi gamoniami.

Uuu ja znam tylko jedne palmy o tej porze roku gdzie słońce wysoko - kawałek lotu jest pod równik...

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Czego pozazdrościć od wschodniej  granicy . 

Tusk zapory buduje . 

image.png

To ile km tych zapór będzie? 

Mieliśmy się bronić na linii Wisły 😂 k**wa oszołomy 

Opublikowano
nie napisał:

Andrzej Szejna wiceminister MSZ:
 "Chwilówki są korzystne dla gospodarki, bo zwiększa się impuls konsumpcyjny"

tęgi umysł 👏

Słuchałem tej rozmowy. Redaktor pytał czy widzi jakieś pozytywy tej lichwy dla kraju - to odpowiedział. Czego nie zajarzyłeś?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Wpaw napisał(a):

Powiadają od RUDEGO że to będzie Linia Maginota .

Rudy powiedział że ludzie z  Lubelszczyzny  muszą bezpiecznie się  czuć .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Słuchałem tej rozmowy. Redaktor pytał czy widzi jakieś pozytywy tej lichwy dla kraju - to odpowiedział. Czego nie zajarzyłeś?

każdy dopływ gotówki na rynek wzmaga konsumpcję. Najoczywistsza z oczywistych oczywistości ale nie dla @nie

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Powiadają od RUDEGO że to będzie Linia Maginota .

Gorzy jak przejdą przez Ardeny😅

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

Akurat ci to coś pomoże. Może wprowadźmy terminowe prawo jazdy. Ja mogę chodzić co pół roku na egzamin a mam trochę tych kategorii...

Zasady ruchu drogowego obowiązują każdego uczestnika ruchu, jak ktoś tego nie rozumie, nigdy nie powinien zasiadać za kierownicą

Chodzić możesz, tylko czy zdasz?

Opublikowano

Ulman napisał:

15 minut temu, jarecki napisał(a):

A co kupcy z Marwilskiej pod Wiedniem otworzyli sklepy 🙃

ano otworzyli i to całkiem spore.....

image.jpeg

A robią jakieś dobre robocze? Dassy zrobił się szajs a ze Snickersem chyba pecha miałem. Albo bojówki może....

jacus napisał:

w czym ?? benzynie ??

Mozesz się w obecnych czasach zdziwic.

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

Chwilówki są korzystne dla gospodarki - też tak myślisz?

Opublikowano
9 minut temu, Wpaw napisał(a):

i co, przeciwnik ma wejść jak w masło a na linii WIsły pierwsze okopy ? zmysł taktyczny masz po ch.....

każda przeszkoda wymaga środków do jej pokonania, a to pieniądze i czas, który jest dla nas najważniejszy

jeśli kupimy tylko kilka godzin czasu, zanim natarcie się rozwinie, mamy szansę wyprowadzić i rozwinąć więcej jednostek, wycofać jakies kluczowe zasoby itp

jak pokazuje wojna na Ukrainie, takie stare, głupie rzeczy jak rowy przeciwczołgowe czy zapory - nadal są w stanie powstrzymać czołgi i transportery, a do zrobienia drogi potrzeba saperów i czasu, albo zmasowanego ostrzału artyleri, która z kolei na podmokłym terenie robi z takiej linii bagno nie do przebycia

co do zasady  - lepiej, abys my nigdy nie musieli się przekonac, czy linia jest skuteczna

Mannerheim w Finlandii tez budował taką linie, zatrzymała ona wielokrotnie silniejszą sowiecką armię na wiele miesięcy, podchodzili do jej zdobywania wielokrotnie i skąpe siły były w stanie utrzymać się. My jesteśmy w podobnej sytuacji

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał(a):

i co, przeciwnik ma wejść jak w masło a na linii WIsły pierwsze okopy ? zmysł taktyczny masz po ch.....

każda przeszkoda wymaga środków do jej pokonania, a to pieniądze i czas, który jest dla nas najważniejszy

jeśli kupimy tylko kilka godzin czasu, zanim natarcie się rozwinie, mamy szansę wyprowadzić i rozwinąć więcej jednostek, wycofać jakies kluczowe zasoby itp

jak pokazuje wojna na Ukrainie, takie stare, głupie rzeczy jak rowy przeciwczołgowe czy zapory - nadal są w stanie powstrzymać czołgi i transportery, a do zrobienia drogi potrzeba saperów i czasu, albo zmasowanego ostrzału artyleri, która z kolei na podmokłym terenie robi z takiej linii bagno nie do przebycia

co do zasady  - lepiej, abys my nigdy nie musieli się przekonac, czy linia jest skuteczna

Mannerheim w Finlandii tez budował taką linie, zatrzymała ona wielokrotnie silniejszą sowiecką armię na wiele miesięcy, podchodzili do jej zdobywania wielokrotnie i skąpe siły były w stanie utrzymać się. My jesteśmy w podobnej sytuacji

Największe mokradła Europy w konflikcie zbrojnym

https://wodnesprawy.pl/najwieksze-mokradla-europy-w-konflikcie-zbrojnym-po/

Opublikowano

jacor73 napisał:

Zasady ruchu drogowego obowiązują każdego uczestnika ruchu, jak ktoś tego nie rozumie, nigdy nie powinien zasiadać za kierownicą Chodzić możesz, tylko czy zdasz?

Nie mam z tym materiałem problemu. Nie stresuje mnie to wcale. Zasady natomiast nie kończą się na prędkości. Jak mała miał 40 stopni to nawet niewiem ile mi zmierzyli. Oddałem chłopakom portfel, powiedziałem że lecę na szpital i nawet za mną nie ruszyli. Ze 170 w Kargowej mogło być bo dopiero wrotki z zakrętu odpalałem...

nie napisał:

Chwilówki są korzystne dla gospodarki - też tak myślisz?

Niosą pozytyw. Chwilówki są korzystne dla udzielającego jedynie.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jahooo napisał(a):

Z tą Wisła to był żart, ja tego nie wymyśliłem tylko nasz rząd. Jakbyśmy mieli armię z prawdziwego zdarzenia np jak Turcja to nie musieli byśmy kopać rowów. Ale prawda jest fatalna nie mamy czym się bronić nie ma fabryk, fabryk amunicji itp. 

Podobna sytuacja była w 39 mogliśmy powołać 3miliony żołnierzy tylu bylo poborowych ale powołali niecały 1milion wiesz dlaczego? Bo nie starczyło by broni dla wszystkich. 

Kolego z Finlandią to całkiem inna bajka długo by opowiadać 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

Dziwnym trafem statek z amunicją min i dla Polski osiadł na mieliźnie po wyjściu z norweskiego portu🤭

Opublikowano

Kabaret 😂 najnowsze technologie radary,sonary, gps. Może Ruskie wodę wypompowaly?🤔😅

3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Dziwnym trafem statek z amunicją min i dla Polski osiadł na mieliźnie po wyjściu z norweskiego portu🤭

Opublikowano
19 minut temu, Wpaw napisał(a):

Podobna sytuacja była w 39 mogliśmy powołać 3miliony żołnierzy tylu bylo poborowych ale powołali niecały 1milion wiesz dlaczego? Bo nie starczyło by broni dla wszystkich. 

Kolego z Finlandią to całkiem inna bajka długo by opowiadać 

Mogliśmy wyposażyć 2 miliony poborowych w mundury i karabiny, amunicji też by wystarczyło, ale ani artyleria, ani czołgi nie były z gumy, a piechota walki z czołgami bagnetem nie wygra

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał(a):

Mogliśmy wyposażyć 2 miliony poborowych w mundury i karabiny, amunicji też by wystarczyło, ale ani artyleria, ani czołgi nie były z gumy, a piechota walki z czołgami bagnetem nie wygra

Nie mogliśmy 2 milionów chyba że w dzidy, przykre ale prawdziwe. Mieliśmy wspaniałych bitnych żołnierzy np brygady kawalerii wołyńskiej elitarna jednostka i wiele wiele innych. W bitwie obronnej to żebyśmy mieli chociażby więcej dział przeciwpancernych, mieliśmy karabin Ur przeciwpancerny, ale nie mieliśmy lotnictwa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v