Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Normalnie tj światło czerwone powinno być skorelowane ze szlabanem. Skoro światło było czerwone szlaban nie powinien się otwierać. Trzej kierowcy myśleli, że pociąg już przejechał. Dwóm się udało bo mieli mniejsze auta trzeciemu nie. Oczywiście wszyscy złamali prawo ale tak czy siak przejazdy kolejowe to niebezpieczne miejsca i takich jaj nie powinno być.

Czerwone to czerwone, o czym ty pleciesz?

Opublikowano

Tam jeszcze dwa auta przejechały jak ten ciężarowy  Wiem co znaczy czerwone tylko życie pokazuje co ludzie robią i jak ta sytuacja mogła kogoś zmylić. Skoro jest czerwone to szlaban powinien być w dole. Można by rzec, ze 100 % kierowców czekających przed szlabanem tj akurat tam 3 mylnie oceniło sytuację 2 się udało 3 nie. Na przejazdach kolejowych nie powinno być takich sytuacji.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Wiem co znaczy czerwone tylko życie pokazuje co ludzie robią i jak ta sytuacja mogła kogoś zmylić.

Jak może zmylić, kiedy oni jarzą że taki zapis jest w prawie?Chyba że wiedzą ale świadomie ryzykują wjazd. Jakby tam stał SOK, to po jednym razie leckja za 1500PLN przyniosłaby potrzebną wiedzę.

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ekspert TVP

buahahaahaaaaaaaaaaa

dlaczego musisz codziennie robić z siebie idiotę? czy sprawia ci to przyjemność?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, nie napisał(a):

buahahaahaaaaaaaaaaa

dlaczego musisz codziennie robić z siebie idiotę? czy sprawia ci to przyjemność?

Ale co mi ma sprawiać, ten koleś był jednym z głównych ekspertów TVP za czasów Goebbelsa ... Zawsze mówił zgodnie z PiSowską doktryną ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał(a):

Jak może zmylić, kiedy oni jarzą że taki zapis jest w prawie?Chyba że wiedzą ale świadomie ryzykują wjazd. Jakby tam stał SOK, to po jednym razie leckja za 1500PLN przyniosłaby potrzebną wiedzę.

Takie czasy społeczeństwo coraz mniej myśli. Napchał byś w ściany domu trutki na myszy która wydziela śmiertelny gaz? Zakładam, że nie? Ale jak pokazuje życie są tacy co się zdecydowali. Kolokwialnie mówiąc społeczeństwo idiocieje. Oczywiście możemy powiedzieć, że to sprawa ewolucji i osobniki mniej przystosowane w tym wypadku głupie musza zginąć. No ale jesteśmy społeczeństwem cywilizowanym i jednak w każdym aspekcie życia podejmuje się działania by te osobniki mniej przystosowane bardziej chronić. W tym przypadku 100 % kierowców czekających przed przejazdem podjęło złą decyzje, złamało prawo. Pytanie czy umyślnie czy błędnie?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

No ale jesteśmy społeczeństwem cywilizowanym i jednak w każdym aspekcie życia podejmuje się działania by te osobniki mniej przystosowane bardziej chronić. 

Skoro tak, to wystawić przed przejazdem duże plansze z opisem że nie wjeżdżać na tory gdy miga światło. A także iż wjazd będzie kosztował 5 tyś PLN.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Skoro tak, to wystawić przed przejazdem duże plansze z opisem że nie wjeżdżać na tory gdy miga światło. A także iż wjazd będzie kosztował 5 tyś PLN.

CO tu się dziwić córka kolegi robi prawko w Poznaniu. Dookoła eski i autostrada ani razu na takiej drodze na kursie nie była. Generalnie wszyscy jadą teraz po tym chłopie i co z tego. Mamy strat na 12 baniek i jeszcze może wikt dla chłopa jak go skieruja na wczasy na koszt podatnika. Ochrona osobników mniej przystosowanych to jedno ale unikanie strat to drugie. Moim zdaniem dalej jest z tym coś nie tak skoro ludzie tak jadą.

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak dla mnie to umyślnie...

Podejrzewam, ze wszyscy pomyśleli, ze pociąg już pojechał i można jechać. Nikt nie pomyślał, że zaraz będzie następny przeciwka. Olali światło. Tak jak z tym dyspozytorem CPR co mu zgłosili źle czujące się dziecko. Chłop nie przewidział, że ktoś w ściany napcha śmiertelnej trucizny. Popełnił błąd i pozamiatane. Tak ci nie pomyśleli o tym ,ze zaraz będzie drugi pociąg i jednemu się nie udało.

Opublikowano

W Niemczech skandal - afiliowana przy CDU fundacja Adenauera (u nas szerzej znana głównie z nieformalnego sponsoringu działalności politycznej R. Trzaskowskiego)  zorganizowała sekretną, kilkudniową konferencję z udziałem lobbystów Gazpromu, pracowników Nord Stream i pro - rosyjskich polityków niemieckich różnych frakcji, zaangażowanych w opłacane przez Moskwę platformy służące budowie 🇩🇪-🇷🇺 "partnerstwa strategicznego", jak choćby Dialog Petersburski.

Wśród  nazwisk gości pojawiają się m. in. Alexander Rahr, Ronald Pofalla i Friedbert Pflüger. Kilkudniowe narady odbyły się w październiku w Cadenabbia we Włoszech, a wydarzenie obdarzono tytułem: „Wojna czy pokój? Rosja wobec nowej rzeczywistości geopolitycznej po 24 lutego 2022 r.” Konferencja odbyła się w kompletnej tajemnicy. Fundacja nie zamieściła na jej temat nawet wzmianki na swojej stronie internetowej. Jak sądzą Państwo, o czym rozmawiano? PS

jeszcze chwila i najadą nas z zachodu żeby pomóc ruskim 

Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał(a):

Chłop nie przewidział, że ktoś w ściany napcha śmiertelnej trucizny.

Eee tam. ja widziałem stabilizatory granatów moździerzowych wystające z podmurówki i żyję. Widziałem słupek bramki w ogrodzeniu stabilizowany pociskiem artyleryjskim. I to w Polsce.

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Eee tam. ja widziałem stabilizatory granatów moździerzowych wystające z podmurówki i żyję. Widziałem słupek bramki w ogrodzeniu stabilizowany pociskiem artyleryjskim. I to w Polsce.

E tam w porównaniu do byłego komendanta głównego policji Szymczyka mało widziałeś😀. On widział więcej i też żyje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v