Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

powiedzcie mi znawcy polityki, te przygotowania do wojny Szwecji, niemiec to na powaznie, czy to po prostu cwiczenia? czy rosji sie oplaca taka wojna totalna?

Wojna dla Rosji zawsze będzie się opłacać. To nie Putin zarządza tylko oligarchowie. On jest prostym urzędnikiem kukiełka. A Oligarchia to nie jeden człowiek o tym trzeba pamiętać. Cel mają jeden zniszczyć EUROPĘ a przede wszystkim UNIĘ EUROPEJSKĄ I NATO. Bo według ich chorego umysłu to oni są winni wszystkiego co ich na drodze spotkało odkąd były nakładane sankcje. Teraz będą próbować zastraszać i grać tak aby państwa NATOWSKIE zaatakowały pierwsze. 

Jeśli chodzi czy są to ćwiczenia to według mnie nie ma się jak na razie czego bać.Cjoc zawsze trzeba być przygotowanym na wszystko. 

Rosja musiała by znaleźć sprzymierzeńców a na razie to tylko ma dobre stosunki z Korea. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Ale co jest? Moja słoma jest przykryta parapetym z kamienia. Czarnym. Ze trzydzieści centów to se ślimaki po nich wyścigi robią. Nie polecam. W pip wycierania. Strzegomski granit pod tym względem lepszy przy czym trzeba jechać do Strzegomia bo nie masz pewności co handlarze Ci wetkają... Też mam plastikowe okna. Bo to tanie. Ramka u mnie też trąci amatorką bo choć minimum zachowane kazałem robić srebro. Nie spodziewałem się, że w tych czasach pchają jeszcze aluminium. Przyszło, była awantura bo w zamówieniu wyraźnie napisałem jaka ma być. W umowie jasno nie określili to musieli rabatować. Gdybym miał kasę to bym robił inne. Odbiłem se na wrotach do chałupy - lite drewno. Oszukany dąb bo 100% dąb był poza zasięgiem. Bidnie chłopie, jeszcze wiele do zrobienia. Życie. Mi jednak go szkoda na podobne do Twoich wrażliwostki.

A ja mam okna drewniane , dla mnie też były tanie 😉

Opublikowano

komitet rodzicielski nie jest obowiazkowy, jedynie dziecko nie dostanie nagrody na koniec roku za dobra naukę. jeśli procedura zostala naruszona, masz 7 dni na zlozenie skargi do wojta. gmina musi to sprawdzic. jesli sa jakies znamiona fałszerstwa to sprawa kierowana jest do prokuratury. co do mamusiek w szkole, ehhh i tatusiowie sa czasem nie lepsi. wazna jest jednak rola nauczyciela. jak sobie pozwoli to rodzice wejda na głowę. czasem chodze na wywiadowke,kiedys czesciej, jak szla dyskusja o 10 zl. k....a 10 zl,to kwitowalem ze więcej mężowie na piwo dzisiaj wydali, a dyskusja trwa 20 min. czesto pomagalo 😂 kolega raz poszedl do dyrektorki,bo jego syna jakis ojciec w szatni za fraki zlapal. chlopaki sie poszarpali, ale zeby stary na chlopaku sie wyzywal? kumpel przy dyrektorce do faceta, ze jak taki silny to moga wyjsc na korytarz i na nim spróbuje! zamknal sie i po dyskusji! czasem trzeba niestety z rodzicami ostrzej, bo niektórym wydaje sie ze sa wladcami tego swiata, a ich pociechy to księżniczki i ksieciunie😂

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

parapet mam 25 cm z blachy złoty dąb  jak wszedziej kładzione na piankę ....żadne inne gówna kamienne co przemarzają i puszczają wodę 😲

To dobre.... Parapet do komorowego plastiku jest też komorowy i też z plastiku - taki system. Czy kamień przemarza? Tak po prawdzie to nigdy nie chodzi o izolowanie od chłodu tylko izolowanie przed utratą ciepła albowiem ciepło przemieszcza się ze środowiska p wyższej temperaturze do środowiska o niższej temperaturze. Z tą energią transportowana jest także wilgoć. Jeżeli okno stawiamy na jednorodnej podwalinie z PIR czy XPS i ewentualnie uzupełniamy PUR zawsze zostaje nam szczelina do założenia pogiętej krawędzi parapetu. Tera tak. Przy parapecie z blachy nakładasz na tę podgiętą cześć uszczelkę gumową i wciskasz w rowek profilu okiennego a przy kamieniu uzupelniasz rowek o uszczelkę i podsuwasz parapet. Połączenie takie jest szczelne oraz zapewnia swobodną pracę tego gównianego plastikowego profilu względem stali, aluminium czy kamienia bo na tym to wszystko ma polegać. To teraz mi wytłumacz gdzie tu przewaga blachy skoro całą robotę robi uszczelka i podwalina okna? Twego parapetu nie widać co jest dziwne z perspektywy zdjęcia co wskazuje na bidę w izolacji. Mogę się też mylić jednak nerwowa Twa reakcja utwierdza mnie w przekonaniu iż nie popełniłam błędu. Jest cień szansy iż widziałeś okno w izolację ale to byłby samobój patrząc na profil. Nie wszyscy też biorą złote dęby. Jam chciał z początku czerwone z czarną elewacją. Żona jest konserwatywna i są czarne a elewacja szara. Pewnie gdybyś widział stodółkę latem też byś mnie zwymyślał bo wokół nasiałem nostrzyku i wyglądała jak zarośnięta półtora metrowymi pokrzywami. Tym się jednak różnimy od siebie, że ja miał bym na to wyebane...

Nieustraszony1044 napisał:

A ja mam okna drewniane , dla mnie też były tanie 😉

Można to czytać na wiele sposobów i poczynając od spadku to rozumiem ironię a kończąc na portfelu - gratuluję i portfela i wyboru.

Bogdan_ja napisał:

ale co dziś sołtys za persona ....ktoś tam musi jednak być i po co drążyć 😲

8 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Smutne, ale prawdziwe.

Właśnie wróciłem z wyborów sołtysa i mam pytanie ( czysto hipotetyczne ):mieliście kiedykolwiek przypadek, że " nie do końca przestrzegano procedur"?

Soltys tera na dietę to prawie polityk.

Opublikowano
Patrycja2 napisał:

Wojna dla Rosji zawsze będzie się opłacać. To nie Putin zarządza tylko oligarchowie. On jest prostym urzędnikiem kukiełka.

Przepychanie odpowiedzialności na niewiadomokogo to typowe zachowanie dla tego człowieka. To nie jest kukiełka, on dobiera ludzi, decyzję podejmuje burza mózgów ale to Putin podpisuje dekrety należąc do grona. Nie jest żadną kukiełką. Powielając umniejszanie jego roli dotrzesz do usprawiedliwienia całego tego bałaganu i na tym polega ta propaganda. Zaraz zaczniesz go popierać.

Siedzacybyk napisał:

kumpel przy dyrektorce do faceta, ze jak taki silny to moga wyjsc na korytarz i na nim spróbuje

A ja nie mam tego problemu bo mam córkę i jest w pierwszej klasie. Zaś jak ja kiedyś okładałem łebka w szatni zjawił się taki co złapał nas obydwu i wciągnął na maty. Kazał się tłuc tylko przerywał temat jak się który przewrócił. Po 10 minutach na stojaka żeśmy zapomnieli o co nam chodziło...

Opublikowano

wiceminister tuskowego rządu

celowo kłamie czy jest mega debilem?

--------------

a tutaj wspaniały kandydat na prezydenta lub po prostu głupek

Rafał Trzaskowski - kandydat uśmiechniętej Warszawy na prezydenta Polski - jest przekonany, że istnieje Sojusz Północnoatlantycki i NATO, jako dwa oddzielne byty. :D 
Jedyne, co taki umysł mógł dać Warszawie, to kładkę rowerowo-pieszą, jako szczyt swoich poznawczo-organizacyjno-intelektualnych możliwości.

peowska fabryka idiotów :D 

Opublikowano
5 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Jeśli chodzi czy są to ćwiczenia to według mnie nie ma się jak na razie czego bać.Cjoc zawsze trzeba być przygotowanym na wszystko. 

Jakby się człowiek nie bał, to by się nie przygotowywał. 

Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał(a):

To dobre.... Parapet do komorowego plastiku jest też komorowy i też z plastiku - taki system. Czy kamień przemarza? Tak po prawdzie to nigdy nie chodzi o izolowanie od chłodu tylko izolowanie przed utratą ciepła albowiem ciepło przemieszcza się ze środowiska p wyższej temperaturze do środowiska o niższej temperaturze. Z tą energią transportowana jest także wilgoć. Jeżeli okno stawiamy na jednorodnej podwalinie z PIR czy XPS i ewentualnie uzupełniamy PUR zawsze zostaje nam szczelina do założenia pogiętej krawędzi parapetu. Tera tak. Przy parapecie z blachy nakładasz na tę podgiętą cześć uszczelkę gumową i wciskasz w rowek profilu okiennego a przy kamieniu uzupelniasz rowek o uszczelkę i podsuwasz parapet. Połączenie takie jest szczelne oraz zapewnia swobodną pracę tego gównianego plastikowego profilu względem stali, aluminium czy kamienia bo na tym to wszystko ma polegać. To teraz mi wytłumacz gdzie tu przewaga blachy skoro całą robotę robi uszczelka i podwalina okna? Twego parapetu nie widać co jest dziwne z perspektywy zdjęcia co wskazuje na bidę w izolacji. Mogę się też mylić jednak nerwowa Twa reakcja utwierdza mnie w przekonaniu iż nie popełniłam błędu. Jest cień szansy iż widziałeś okno w izolację ale to byłby samobój patrząc na profil. Nie wszyscy też biorą złote dęby. Jam chciał z początku czerwone z czarną elewacją. Żona jest konserwatywna i są czarne a elewacja szara. Pewnie gdybyś widział stodółkę latem też byś mnie zwymyślał bo wokół nasiałem nostrzyku i wyglądała jak zarośnięta półtora metrowymi pokrzywami. Tym się jednak różnimy od siebie, że ja miał bym na to wyebane...

Można to czytać na wiele sposobów i poczynając od spadku to rozumiem ironię a kończąc na portfelu - gratuluję i portfela i wyboru.

Soltys tera na dietę to prawie polityk.

nie pisz do mnie tych belkotliwych wywodów bo ja nawet  nie czytam tych wypocin człowieku z deeeee wyjętych ....😲

pisałem już ci chyba że twoje wypociny mnie nie interesują ...płacą ci za ten bełkot to pisz ....Mi to wisi 🤣

Opublikowano
8 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

jeśli procedura zostala naruszona, masz 7 dni na zlozenie skargi do wojta. gmina musi to sprawdzic. jesli sa jakies znamiona fałszerstwa to sprawa kierowana jest do prokuratury.

Ja nie mam zamiaru ruszać tej sprawy, ale jeden jest tym zainteresowany i nie odpuści. Ciekaw jestem po prostu, czego się spodziewać.

Opublikowano
3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Każdy plan da się zrealizować. Trzeba pamiętać że Trump to nie prezydent tylko przedsiębiorca.  

Na prezydenta wybrali go obywatele, a nie biznesmeni. Musi się liczyć z obywatelami.

Opublikowano (edytowane)

Sądzisz że on będzie się liczył z obywatelami. Masz pozytywne do niego nastawienie. Niektórzy nazywają go Geniuszem Bankructwa 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Agrest napisał(a):

No i Trampek wstawił się za zbrodniarzami izraelskimi. 

Jak ma żyda biznesmena jako doradcę to jak mogło by być inaczej ?

Zresztą, teraz znalazłem że Bidon też nie chce żyda ścigać, co się dziwić jak cala Hameryka siedzi w żydowskiej kieszeni ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

A co nie mogę

Możesz.

Mi to nie przeszkadza.

Zastanawiam się tylko czemu tak nagle...

Czemu wcześniej nie...

Ciekawie się czyta....pisz se tam....pisz...👍

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

nie ...bo tu gnom onucy ma prawo tylko pisać 🤣

Do budy jak nie zrozumiałeś pajacu.

Opublikowano (edytowane)

mój boże jak ty się zastanawiasz kto i po co pisze ...przecież ciebie to nie obchodzi 🤣🤣🤣

jaki ty musisz być zmęczony tym zastanawianiem się 🤣 jaki ty waleczny umysł masz 🤣

Screenshot_20241122-095358 (1).png

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Możesz.

Mi to nie przeszkadza.

Zastanawiam się tylko czemu tak nagle...

Czemu wcześniej nie...

Ciekawie się czyta....pisz se tam....pisz...👍

Siedliska szukałam i nie znalazłam więc poco mi było siedzieć tu. Siedlisko się znalazło więc wróciłam aby coś tam się dowiedzieć więcej. 

Opublikowano
2 godziny temu, Patrycja2 napisał(a):

Trzeba pamiętać że Trump to nie prezydent tylko przedsiębiorca.  

A przedsiębiorca ( według Twoich słów) nie liczy się ze zwykłym człowiekiem-obywatelem. Czyli wybrali a teraz będą mieli przejebane.🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v