Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

twoje pisowskie zaprzaństwo. To jak z tą przyzwoitością Macierewicza? Przez gardło ci nie przejdzie że to szubrawiec?  

znowu mierzysz innych swoją miarą, nie każdy jest tak żałosny jak ty

wszystkie te komisje są do bicia piany i nie powinny być płatne

mogę napisać dziesięć razy, że jest szubrawcem, ulżyło ci? o kaczyńskim też ci napisać szubrawiec? tylko majtek nie zmocz? :D 

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Załatwił w ujni zmianę umowy dotyczącej handlem płodami rolnymi z UA. Przypomnę, że pod koniec rządów pisu w 2023 ujnia przygotowała i wprowadziła w życie umowę handlową bardzo mocno otwierającą rynek europejski na płody rolne z UA. Polska pod kierownictwem już Tuska naciskała na zmiany i miało to pozytywny skutek. Gamonie pisowskie by tego nie zrobiły one umiały tylko rolnika doić jak na nawozach.

dawno się tak nie uśmiałem aleś ty głupi ................. 

umowa 

zakaz importu cukru  Niemcy się cieszą 80% cukrowni jest niemieckie w PL

zakaz importu owsa żeby Polacy nie palili go .. tylko kupowali niemiecki palet 

Z rachunków twórców Raportu wynika, że największym producentem pelletu drzewnego są Niemcy z produkcją szacowaną na 3,3 mln t w

takich głupich ludzi jak ty polska potrzebuje 

kradną kradną pisory 12mln premii sobie rząd przyznał kradzież w biały dzień 

poparacy rządzą PO 52mln   premii mi się żyje dobrze teraz jest dobrze 

😆 ile twoja stara musiała zeżreć śniegu żeby urodzić takiego bałwana jak ty 

słyszałeś dzisiaj kto rządził pato deweloperką ?

i wszystko w temacie 

35 minut temu, Ulman napisał(a):

Patent Rydzyka jest banalnie prosty - niech milion dziadków da średnio po 50 pln rocznie. Proste?

uj cię to obchodzi twoje pieniądze ? zarób sobie nierobie i daj komu chcesz ......

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał(a):

jeśli to nie fejk ...........

Jeśli to nie fejk, to prawdziwie mamy przechlapane. A w numerze tylko 666 brakuje i już wtedy komplet.

5 minut temu, Roman176 napisał(a):

lasy państwowe zapowiedziały masowe zwolnienia 😁

A kogo będą zwalniać? Dziki, lisy sarny czy jelenie?image.png.d9c14f8156861134ab81446200f2a7f8.png

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Jaka jest obecnie definicja ubóstwa przyjęta do statystyki? 

Ubóstwo absolutne lub skrajne oznacza, że ludzie nie mają podstawowych środków niezbędnych do życia. Na przykład głodują, nie mają czystej wody, odpowiedniego miejsca do mieszkania, wystarczającej odzieży czy leków i walczą o przetrwanie.

Ubóstwo względne występuje wtedy, gdy poziom życia i dochodów niektórych osób znacznie odbiega od ogólnej normy kraju lub regionu, w którym żyją. Osoby te walczą o to, by żyć normalnie i uczestniczyć w zwykłym życiu gospodarczym, społecznym i kulturalnym.

Zagrożenie ubóstwem lub wykluczeniem społecznym – za zagrożone uznaje się osoby i rodziny, które żyją w ubóstwie względnym lub w poważnym niedostatku materialnym lub wykazujące bardzo niską intensywność pracy.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Jak na czerwono to pewnie pospieszny,

...następny przystanek Brama Świętego Piotra... 🤣

Opublikowano

Kiedys jakis ekonomista się wypowiadał, że ubóstwo jest wówczas, gdy dwie osoby w gospodarstwie domowym mają najniższą  krajową netto  na swoje utrzymanie, ale że w naszym kraju ten wskaźnik jest bardzo niekorzystny, to GUS przyjął coś koło 300zł mniejszy próg.

Opublikowano

Zastanawiam się co w tym dziwnego że przystanek tak nazwano ale niedopatrzyłem że to o błąd chodzi🤣

Oko zmyliło i opacznie przeczytałem🤭

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał(a):

Ubóstwo absolutne lub skrajne oznacza, że ludzie nie mają podstawowych środków niezbędnych do życia. Na przykład głodują, nie mają czystej wody, odpowiedniego miejsca do mieszkania, wystarczającej odzieży czy leków i walczą o przetrwanie.

Ubóstwo względne występuje wtedy, gdy poziom życia i dochodów niektórych osób znacznie odbiega od ogólnej normy kraju lub regionu, w którym żyją. Osoby te walczą o to, by żyć normalnie i uczestniczyć w zwykłym życiu gospodarczym, społecznym i kulturalnym.

Zagrożenie ubóstwem lub wykluczeniem społecznym – za zagrożone uznaje się osoby i rodziny, które żyją w ubóstwie względnym lub w poważnym niedostatku materialnym lub wykazujące bardzo niską intensywność pracy.

bardziej mi chodzi o cyfry według których klasyfikują kto w jakiej grupie się znajduje

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

I to obwieszczone głosem pani Czubówny Krystyny.

Albo ojca Tadeusza

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Bramka ....

...z poborem opłat

Jeszcze notariusz i pojemnik z tuszem... na odcisk kciuka🤣

Opublikowano

No i proszę były kontrowersje z Tomczykiem kancelarią deweloperami i kredytem 0 % i Tomczyka w rządzie nie ma. Gdyby pis tak załatwiał takie dość drobne przy przekrętach pisu sprawy to może rządzili by 3 kadencje.

main_01nikt_nie_by_godzien_ny_sekcja.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v