Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Bo nie ma to jak na wsi rankiem, pachnie g,wnem i rumiankiem.

Pamiętajmy że od zarania dziejów na wsiach jest sam smród i brut. Ile to razy sąsiedzi chodzą na skargi aby sąsiedzi posprzątali swoje posesję.

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

W DDR-ach w strukturach siłowych i partii była cała masa, ba rzesza ludzi którzy należeli do NSDAP czy aktywnie działali w różnych służbach mundurowych, ale rozczarowani odjebali w czerwoną stronę z nazistowskiej.

Dostali nowe kwity i instrukcje, to je przeczytali dokładnie i doszli do wniosku że w zasadzie, to im się podoba.

1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

Pamiętajmy że od zarania dziejów na wsiach jest sam smród i brut.

O urok, specyfikę miejsca i klimat mi chodziło a nie wizytę sanepidu.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Dostali nowe kwity i instrukcje, to je przeczytali dokładnie i doszli do wniosku że w zasadzie, to im się podoba.

O urok, specyfikę miejsca i klimat mi chodziło a nie wizytę sanepidu.

Zabrzmiało to trochę inaczej jak dla mnie. Wieś wsi jest nie równa. 

Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał(a):

Jarek jest taki sam to ja przejrzałem na oczy. każdy kto chcę zobaczyć co ci pisowcy wyprawiali z państwową kasą i jak się rządzili to zobaczy .

Trzeba tylko chcieć spojrzeć po za tv republika czy inne podobne

Nie oglądam republiki, nie mam w TV. 

Opublikowano
Teraz, Patrycja2 napisał(a):

Zabrzmiało to trochę inaczej jak dla mnie.

A gdzie dusza romantyczna? Gdzie zachwyt nad prostym życiem? Gdzie sielskie obrazy dzieciarni boso biegającej po kurzu i poganiające wierzbową witką krowę żywicielkę na pastwisko?

• Haha 1
Opublikowano

A co nie mówię prawdy. Przecież jak napisałam wieś wsi jest nie równa. Tak samo jest w miastach. Nie każdy jest czysty 

Ale to człowiek człowiekowi nierówny, no chyba, że u ciebie jak syfiarze to cała wieś albo nikt, jakieś komuny społeczne się ostały?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

A gdzie dusza romantyczna? Gdzie zachwyt nad prostym życiem? Gdzie sielskie obrazy dzieciarni boso biegającej po kurzu i poganiające wierzbową witką krowę żywicielkę na pastwisko?

To już było. Teraz to wszyscy uciekają ze wsi do miasta. Aby tylko na wsi nie robić. Ile młodych ludzi w tej chwili po sprzedawało swój dobytek a dokładnie swoich rodziców aby tylko w mieście żyć 

Opublikowano
7 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Pamiętajmy że od zarania dziejów na wsiach jest sam smród i brut. Ile to razy sąsiedzi chodzą na skargi aby sąsiedzi posprzątali swoje posesję.

Na podwórku to i owszem jak to na wsiach, błoto te sprawy. Ale w domach kobietki mają czysto i posprzątane, nie to co u tych pań z miasta brud, syf kiła i mogiła. Robię czasem remonty malowanie itp. 

Opublikowano

To już było. Teraz to wszyscy uciekają ze wsi do miasta. Aby tylko na wsi nie robić. Ile młodych ludzi w tej chwili po sprzedawało swój dobytek a dokładnie swoich rodziców aby tylko w mieście żyć 

eeee, bez przesady teraz to kogo stać wali na wieś to nie czasy dojrzałej komuny, czy początek demokracji, że za bezcen można było kupic dom i ziemię na wioskach bo każdy sp***dalał do cywilizacji. Dziś większa cywilizacja na prowincji. W wawie nie mają kanalizacji, w dużych miastach standard to kijowy net o światłowodzie nie wspomnę. No i mieszkanie w klitkach, gdzie głośniej westchnąć nie idzie bo słychać u sąsiada

Opublikowano
11 minut temu, Takeda napisał(a):

Przejrzałeś na oczy? Nie, jesteś nadal ślepy jak byłeś, tylko  swoją ślepotę przerzuciłeś na inny obiekt. Nie dziwię się to normalne wśród sporej grupy ludzi. W DDR-ach w strukturach siłowych i partii była cała masa, ba rzesza ludzi którzy należeli do NSDAP czy aktywnie działali w różnych służbach mundurowych, ale rozczarowani odjebali w czerwoną stronę z nazistowskiej.

wystarczy patrzec tylko na pis na to co mówił a potem co robił .

Prawica to żadna prawica taką jaką sobie chcielibyśmy sobie wyobrażać. Niby ludzie wierzący, chodzący do kościoła a to większy rynsztok niż to lewactwo .

Szczucie, propaganda, dojenie państwa ile wlezie i przejmowanie wszystkiego tak żeby nie spotkała ich kara

470731324_10236673440239777_1304130190995730953_n.jpg.137bc0587925c030b47c9e1b78764e29.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

Ale to człowiek człowiekowi nierówny, no chyba, że u ciebie jak syfiarze to cała wieś albo nikt, jakieś komuny społeczne się ostały?

Mieszkam w Warszawie niestety tutaj wszyscy skądś przybili. Prawdziwych Warszawiaków jest coraz mniej i mniej. I niestety ludzie napływający ze wsi nie mówię że wszyscy nie umieją się zachowywać. Są komuny społeczne nawet cały blok Ukra... , Syryj... 

Wiem że człowiek człowiekowi nie równy zdaje sobie z tego sprawę ale wiem że niektórym słoma z butów nigdy nie przestanie wystawiać. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, racyl napisał(a):

Szczucie, propaganda, dojenie państwa ile wlezie i przejmowanie wszystkiego tak żeby nie spotkała ich kara

A to mi pasuje Do pisu do KO do nowej lewicy do polski 2050 i najważniejsze do PSL-u

3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

niestety ludzie napływający ze wsi nie mówię że wszyscy nie umieją się zachowywać. 

ale za to jak miastowy na wies przyjedzie to kultura przez duże Q. Widzę jak się miastowi zachowują, kibel zasra bo w kamienicy ma jeden na korytarzu jak u Kiepskich albo wali przez drąg

Edytowane przez Takeda
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, racyl napisał(a):

Jarek jest taki sam to ja przejrzałem na oczy. każdy kto chcę zobaczyć co ci pisowcy wyprawiali z państwową kasą i jak się rządzili to zobaczy .

Trzeba tylko chcieć spojrzeć po za tv republika czy inne podobne

Takiej upolitycznionej stacji i perfidnie kłamiącej jak TVN czy TVP Info to nie ma na całym świecie .

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Bo mądrzy ludzie żyją w brudzie, ja mawiał grecki filozof Sedes z Bakelitu.

"częste mycie skraca życie" o to pewnie jego maksyma
w sumie "brud do centymetra nie jest groźny a powyżej sam odpada" :P

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Takeda napisał(a):

eeee, bez przesady teraz to kogo stać wali na wieś to nie czasy dojrzałej komuny, czy początek demokracji, że za bezcen można było kupic dom i ziemię na wioskach bo każdy sp***dalał do cywilizacji. Dziś większa cywilizacja na prowincji. W wawie nie mają kanalizacji, w dużych miastach standard to kijowy net o światłowodzie nie wspomnę. No i mieszkanie w klitkach, gdzie głośniej westchnąć nie idzie bo słychać u sąsiada

Wiem o tym jak jest w Warszawie nie musisz mi mówić. Piaseczno, Konstancin niestety do dnia dzisiejszego z szamba wylewają na ziemię zamiast wezwać odpowiedni transport. 

Wiem też jak jest na wsi. I wiem że tam ludzie potrafią być życzliwi dla tych co dla nich tym samym się odpłacają. 

Zgadzam się z tobą że niektóre wsie są lepiej zadbane niż miasta. Znam wieś która wszystko robi aby młodzi nie uciekali od nich. To coraz lepiej im wychodzi tylko że trzeba pamiętać o tym że to trzeba mieć Wójta który ma wizję a nie tylko siedzi na taborecie i czeka aby jego godzina wybiła pójścia do domu  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v