Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, galan99 napisał(a):

@hubertuss Jak odniesiesz się do danej sytuacji .

Zielona fala nakryła polską kolej. Ponad 20 ludzi związanych z PSL we władzach spółek

Cytat .

Przegrani samorządowcy, krewni czołowych polityków, zasłużeni działacze terenowych struktur. W ostatnich miesiącach do zarządów i rad nadzorczych spółek z grupy PKP weszła cała ława osób powiązanych z Polskim Stronnictwem Ludowym. Szczególnie wielu z nich wywodzi się z województwa łódzkiego — politycznego matecznika Dariusza Klimczaka, ministra infrastruktury, nadzorującego kolejowe spółki Skarbu Państwa

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/zielona-fala-nakryla-polska-kolej-ponad-20-ludzi-zwiazanych-z-psl-we-wladzach-spolek/mjc1n25,79cfc278

To jest patologia niestety. Jak już pisałem obserwować nagłaśniać i bić psl owców po łapach. Jest lepiej niż za pisu ale często jest źle. Ale co tu się dziwić w końcu pis chciał pod koniec zeszłego roku rządzić w koalicji z psl em. Swój na swego trafi i wszędzie się zwącha.

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał(a):

No i co?

A no to że uroczyste budowanie dróg mamy zakorzenione w kulturze , to co robiło PIS przy otwieraniu nowych odcinków można zaliczyć do tradycji Polskiej 😉

Opublikowano

Nowa ustawa o składne zdrowotnej.

Część szpitali przekłada zabiegi na po Nowym Roku - wyczerpały budżety na 2024.

dlatego

Zabieramy z NFZ jakieś 6 mld zł rocznie.

słuszną linię ma partia 👏

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

To jest patologia niestety. Jak już pisałem obserwować nagłaśniać i bić psl owców po łapach. Jest lepiej niż za pisu ale często jest źle. Ale co tu się dziwić w końcu pis chciał pod koniec zeszłego roku rządzić w koalicji z psl em. Swój na swego trafi i wszędzie się zwącha.

pięknie napisane, to dlatego Tusk 3 raz rządzi z pslem, nieźle się szumowiny zwąchały jak słusznie raczyłeś zauważyć

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, nie napisał(a):

Nowa ustawa o składne zdrowotnej.

Część szpitali przekłada zabiegi na po Nowym Roku - wyczerpały budżety na 2024.

dlatego

Zabieramy z NFZ jakieś 6 mld zł rocznie.

słuszną linię ma partia 👏

Ot dylemat mieć ciastko i zjeść ciastko. Jak by nie zmniejszyli obciążeń przedsiębiorcom w postaci składki zdrowotnej od środków trwałych to byś powiedział nie dotrzymali obietnicy. Jak zmniejszyli to piszesz, ze kasy na leczenie nie będzie. Składka zdrowotna powinna być wyliczona sprawiedliwie dla tych na etacie i dla tych na działalności. 

Natomiast jeśli chodzi o kasę na zdrowie no cóż bracia szumowscy respiratory i inne wałki pisu pomogły solidnie wydrenować budżet na ten cel. Teraz jakoś to trzeba łatać.

14 minut temu, Takeda napisał(a):

pięknie napisane, to dlatego Tusk 3 raz rządzi z pslem, nieźle się szumowiny zwąchały jak słusznie raczyłeś zauważyć

Niestety tak rozkładają się głosy. Akurat psl wolał z Tuskiem ale jak by co do czego pis tez by nimi nie pogardził. A jeszcze rok temu po wyborach gorąco pis namawiał psl do wspólnej koalicji nawet tu niektórzy snuli takie plany. A niestety psl pod względem obsadzania spółek to jest patologia z którą póki co jakoś trzeba sobie dawać radę. I cieszyć się że skala jest dużo mniejsza niż za pisu.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Ulman napisał(a):

zmieniają się tylko świnie przy korycie. Zlikwidować koryto i będzie po problemie. 

ot sk..... banderowski https://wiadomosci.wp.pl/wsadzil-kij-w-mrowisko-zelenski-przemawia-na-tle-banderowskiej-flagi-7094339011038176a

Konfederacja Wolność i Niepodległość pierw się rozpadnie .

Ty naprawdę jesteś ciemniak niedojda .

cytat .

Unia Europejska jest uzależniona od importu soi. Tylko jeden kraj na kontynencie europejskim może konkurować w produkcji tej rośliny z Ameryką Płd. – to Ukraina. Czy to karta przetargowa Ukrainy w grze o wejście do UE? W ostatnim posiedzeniu ministrów rolnictwa Unii Europejskiej uczestniczył minister rolnictwa Ukrainy. 

kto ciebie będzie słuchał i zwracał na ciebie uwagę jesteś 000000000000000000000000000001 % .

1000 dni wojny. Zełenski w Europarlamencie: Należy skonfiskować zasoby Rosji.

29 minut temu, hubertuss napisał(a):

Też jestem tego samego zdania lekko połowa z tych spółek i spółeczek może przestać istnieć. Tak na początek. 

To  jak będziesz brał udział w spektaklu .

Władza się zmieniał na lepsze to trzeba skrytykować obecne zapędy rolnicze wobec rządu .

Na co czeka rząd ws. umowy z Mercosurem? .Boją się postawić Niemcom?. 

Cytat .

Rolnicy zapowiadają okupację Kancelarii Premiera .Może trzeba wyjść z UE"

Rolnicy protestują przeciwko umowie UE-Mercosur. Apelują do premiera Tuska o pilne spotkanie. Ostrzegają, że jeśli nie dojdzie do rozmów, rozpoczną okupację Kancelarii Premiera. O walce o polskie rolnictwo rozmawiamy z Tomaszem Obszańskim, szefem "Solidarności" Rolników Indywidualnych.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/komenatrze-rolnikow/rolnicy-zapowiadaja-okupacje-kancelarii-premiera-moze-trzeba-wyjsc-z-ue-2522894

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Wy to macie zdrowie do Galana a on się widać rozkręca dopiero hehehe.

To do ciebie popierasz rząd w działaniach takich jak dziś odbyło sie w Warszawie .

Cytat .

Wielka Piątka UE" spotkała się w Warszawie. Radosław Sikorski ostrzega Europę. "Nie mamy złudzeń"

W Warszawie odbyło się spotkanie szefów dyplomacji państw należących do tzw. Wielkiej Piątki. Brał w nim udział Radosław Sikorski, który odniósł się do zagrożeń dla bezpieczeństwa Europy. Co powiedział szef polskiego MSZ?

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31476843,wielka-piatka-ue-spotkala-sie-w-warszawie-radoslaw-sikorski.html

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał(a):

Ty nie lepszy .

Rząd dba o Polskę  sam ich wybierał a teraz kwiczysz .

To przecież ty ich wybrałeś. Pisałeś że znaczysz 99% a ja podobno nic nie znaczę to jak mogłem ich wybrać? Tak więc nie kwicz bo to przez ciebie Tusk teraz rządzi.

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Gdzie?

Tak konkretnie...

Nie mam zamiaru popierać jakichś posunięć które mi się nie podobają.

Nie zależnie kto by rządził 

kto ciebie będzie pytał czy coś popierasz czy nie . Kogo to obchodzi co ty tam myślisz .

2 minuty temu, Ulman napisał(a):

To przecież ty ich wybrałeś. Pisałeś że znaczysz 99% a ja podobno nic nie znaczę to jak mogłem ich wybrać? Tak więc nie kwicz bo to przez ciebie Tusk teraz rządzi.

Tych co ja wybierał nie są u władzy .

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Konf.....ja nic nie znaczy tak jak ty . 00000000000000000000000000001% .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v