Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, hubertuss napisał:

Co wpis to wyzwiska a to już widać frustracja.

ja mam polewkę, a frustrację to mają po-łgłówki, którzy wybrali tuska a teraz beczą, że nie tak miało być, zamiast uśmiechniętej polski jest rozczarowanie i chaos, jedyny sukces pseudorządu to to, że w ogóle udało mu się powstać :D dymać frajerów

żadna grupa społeczna nie ma w sobie tyle pogardy i nienawiści dla innych co wyborcy tuska, im nie wystarczy żeby tusk zrobił im lepiej, oni żądają jeszcze (a może przede wszystkim) żeby innym zrobił gorzej, dopiero wtedy będą szczęśliwi; tacy właśnie są, wychodowani na przemyśle pogardy po i tvn

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Dobrze wiesz, że nic by to nie zmieniło.

Nooooo mogło by zmienić. I to może nawet o jaki batalion albo i dwa nawet. W sensie poszli w pizdiec.:lol:

14 minut temu, nie napisał:

im nie wystarczy żeby tusk zrobił im lepiej, oni żądają jeszcze (a może przede wszystkim) żeby innym zrobił gorzej, dopiero wtedy będą szczęśliwi; tacy właśnie są, wychodowani na przemyśle pogardy po i tvn

Yyyyyyy no powiem szczerze iż urzekła mnie Twoja historia..:lol:

Opublikowano
54 minuty temu, nie napisał:

ja mam polewkę, a frustrację to mają po-łgłówki, którzy wybrali tuska a teraz beczą, że nie tak miało być, zamiast uśmiechniętej polski jest rozczarowanie i chaos, jedyny sukces pseudorządu to to, że w ogóle udało mu się powstać :D dymać frajerów

żadna grupa społeczna nie ma w sobie tyle pogardy i nienawiści dla innych co wyborcy tuska, im nie wystarczy żeby tusk zrobił im lepiej, oni żądają jeszcze (a może przede wszystkim) żeby innym zrobił gorzej, dopiero wtedy będą szczęśliwi; tacy właśnie są, wychodowani na przemyśle pogardy po i tvn

Odstawiłeś leki czy zwiększyłeś dawkę?

Opublikowano

Oj obstawiam że lewica z lewej i lewica z prawej będą lamentować że to nie wypada bo tam wojna a poza tym trzeba wybaczać i inne takie pierdoły. Oj przydałby się ktoś z jajami żeby się przed tym draństwem nie płaszczył

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, witejus napisał:

Wobec ogromu bestialstwa tych zbrodniarzy, zwyrodnialców to i tak łagodnie ich przedstawiono.

Pomnik-Rzez-Wolynska-po-ustawieniu-w-Dom

zauważ że sama konstrukcja pomnika wręcz ułatwia usunięcie "тризуба" z tłumaczeniem że np "wiatr wyłamał"

z reszta już miało to miejsce i to bez żadnych tłumaczeń
https://korso24.pl/podkarpacie/cenzura-pomnika-ofiar-rzezi-wolynskiej-zniknal-trojzab-z-nabitym-na-niego-chlopcem-oraz-plot-z-glowkami-dzieci-jaki-jest-powod-zdjecia/l48wwslxSAjIusbSNDYn

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał:

zauważ że sama konstrukcja pomnika wręcz ułatwia usunięcie "тризуба" z tłumaczeniem że np "wiatr wyłamał"

https://korso24.pl/podkarpacie/cenzura-pomnika-ofiar-rzezi-wolynskiej-zniknal-trojzab-z-nabitym-na-niego-chlopcem-oraz-plot-z-glowkami-dzieci-jaki-jest-powod-zdjecia/l48wwslxSAjIusbSNDYn

Nie trudno się domyślić kogo kłuje w ślepie tryzub z dzieckiem

Opublikowano (edytowane)

Niemcy hitlerowi czy pomniejszym zwyrodnialcom faszystowskim pomników nie stawiają
no dobrze - Niemcy zostali do tego zmuszeni ale jankesi też nie słyszałem aby bezpośrednim oprawcom Hiroszimy i Nagasaki jakieś pomniki stawiali gdy
https://legaartis.pl/blog/2022/12/29/tarnopolscy-nazisci-postanowili-postawic-pomnik-zbrodniarzowi-wojennemu-odpowiedzialnemu-za-rzez-wolynska/

ma kłuć postbanderowców w ślepia. ma prowokować i ma demaskować różnicę między Polakami a Ukraińcami wszystko co pokazuje że odpowiedzią Polaków na rzeź wołyńską było przyjęcie pod dach ukraińskich uchodźców gdy dla odmiany kacapski nacjonalizm ich z kolei usiłuje eksterminować.

to jest właśnie "ta" różnica dla której za o wiele radykalniejsze manifestacje żaden Ukrainiec nawet niech nie śmie krzywo spojrzeć na takowe jeśli nie potrafi się uporać z własnymi manifestacjami kultu dla zwyrodnialstwa i zezwierzęcenia.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, dysydent napisał:

Pomnik-Rzez-Wolynska-po-ustawieniu-w-Dom

to link z 2022 roku czyli PISowskiej uległości wobec UPAiny więc może teraz tego nie zrobią albo zrobią na tyle późno żeby utrwaliło się w przestrzeni medialnej. Zobaczymy

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

na pewno ktoś coś zrobi
wcześniej czy później ale zrobi
zwłaszcza że rzeczywiście sam pomnik jest nazbyt drastyczny i dla niezorientownych historycznie, niejednoznaczny

jestem tego pewien a co i kto zrobi to tylko nieistotne kwestie czysto techniczne

a link? tak - wiedziałem z którego roku to link i że coś się zmieniło tylko oznacza że nic się ani zaczęło z tym pomnikiem ani skończyło. i jeśli dla ukrów wszystkie historyczne opcje akceptowalne to to działa w obie strony i wszystkie opcje przyszłości też są możliwe a dla Polaków przynajmniej jedna nie - szukanie u Ukraińców pomocy i liczenie na takową bo było by to przejawem bezdennej naiwności, wręcz głupoty

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

dobry kabaret

obajtek "wójt Pcimia" zaorał "światłych" po-łgłówków głęboką orką :D :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

a czy mi

33 minuty temu, Ulman napisał:

ktoś powie

co znaczy

33 minuty temu, Ulman napisał:

scyzorykiem chrzczony

bo chyba nie chodzi o księdza z Kielc lub okolic? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

obajtek "wójt Pcimia" zaorał "światłych" po-łgłówków głęboką orką :D :D 

Raczej nikogo nie zaorał. Widać że te wszystkie "zespoły " zdiagnozowane u niego jednak mają się dobrze.  Pytanie rodzi się jedno. Co chciał komisji udowodnić? 

Opublikowano

Jakoś zespół tourettea mu się nie ujawnił. Może nie nauczył się ani słowa po angielsku żeby  kogoś z biznesowych partnerów nie zbesztać. Od dziecka wiedział że prezesem zostanie to się języków nie uczył. Cwany gość.

Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

Najlepiej że są bandytami i złodziejami ale gdyby choć "wyraził ubolewanie" to by nie zawadziło. 

przodkowie w nocy nie beda cie straszyc ?

sprawdzales kiedys od kiedy udajecie polakow ??

Opublikowano (edytowane)

Witaj onuca twoi pierw napadli 17 września 39 r. Zamordowali w Charkowie , Katyń i wiele innych miejscach .

I stawiali pomniki , kraj na 45 lat w niewolę .

Onuca kim ty jest że ze wschodu to wiadomo ?.

Może być czarno-białym zdjęciem przedstawiającym pomnik i tekst

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v