Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał:

Badają wątek przewozu z UA przez LT do PL. Wklejałem rano. Ale wam pisowcom takie rzeczy nie docierają do głów. Jest beee i niech się wali niech się pali jest beee.

ale że co? otwarcie bezpośredniej granicy z Ukrainą to pryszcz w porównaniu z tym ile drogą okrężną przez Litwę importu z Ukrainy wpłynie? a którędyż to na tę Litwę dotrze? przez rosję czy Białoruś? a może przez cztery morza i jeden ocean? xD
no taka akcja propagandowa tak samo gardzi intelektem adresata jak i wiele podobnych pisowskich

powtarzam jeszcze raz, nie agituj bezmyślnie za sqr.ysyństwami dowolnej władzy bo będę punktował tak samo jak każdej innej.
Taki poziom argumentacji czy próby obrony jawnych manipulacji tylko ujmują wiarygodności nawet wtedy kiedy masz rację

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Badają wątek przewozu z UA przez LT do PL. Wklejałem rano. Ale wam pisowcom takie rzeczy nie docierają do głów. Jest beee i niech się wali niech się pali jest beee.

Czym to uszczelni plasteliną ? Weź kolego oprzytomnij teraz maja cię w tym samym miejscu co poprzednicy i nic z tym nie zrobisz 

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Było wałkowane. Ten samolot poleciał pusty do Gdańska, bo musiał wykonać lot po naprawie. Lotnictwo rządzi się swoimi prawami a jak sie konczy ich olewanie, to Smoleńsk pokazał.

4 minuty temu, dysydent napisał:

ale że co? otwarcie bezpośredniej granicy z Ukrainą to pryszcz w porównaniu z tym ile drogą okrężną przez Litwę importu z Ukrainy wpłynie?

Obrót kwitami ma się dobrze i nic przez Litwę nie musi wjeżdżać. Wystarczy że kwity się zgadzają.

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

Co ma lot poserwisowy do smoleńska gdzie był nacisk na pilotów 

Metzen kwestionuje zasadność tego lotu. Odniosłem się do wypowiedzi Metzena z materiału Galana.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Metzen kwestionuje zasadność tego lotu. Odniosłem się do wypowiedzi Metzena z materiału Galana.

Ok bo prawie każde lądowanie kończy się zabiegami serwisowymi  większymi bądź mniejszymi 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Obrót kwitami ma się dobrze i nic przez Litwę nie musi wjeżdżać. Wystarczy że kwity się zgadzają.

a czy uszczelnienie granicy nie załatwiło by problemu kwitów? przecież to nawet technicznie się nie spina (ta argumentacja) wszak nie jest to i tak jedna z granic szengen i kontrole celne na niej pozostają i jakim cudem mogą litewskie produkty wjeżdżać przez polsko ukraińską granicę?
Oczywiście jakiś tam odsetek machlojek nawet i na taki fenomen się trafi no ale litości; nie wmawiajcie ludziom że akurat te machlojki to decydujący problem bo problemem jest otwarcie unijnego rynku na Ukrainę gdzie nigdy w historii akcesji np i Polski do unii nie było to robione tak gwałtownie jak w tym przypadku.

już lepiej to wprost przyznać na zasadzie - "nie mamy pańskiego płaszcza; i co nam pan zrobi?" niż kręcenie że na Litwie odbyło się posiedzenie unijnych klimatologów którzy orzekli że jest ocieplenie klimatu i tak naprawdę to po uj ci frajerze ten płaszcz? xD

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

a czy uszczelnienie granicy nie załatwiło by problemu kwitów?

Pod względem tego gdzie ląduje towar docelowo nie. Jest na terenie Unii i se może fruwać.

3 minuty temu, dysydent napisał:

i jakim cudem mogą litewskie produkty wjeżdżać przez polsko ukraińską granicę?

Takim jak moje wjeżdżały do Rosji przez Pakistan.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Co do ziemniaków , trzeba się doszkolić kto to poczynił . To był PSL .

Może i ta sprzedajna szmata. Tak czy inaczej wtedy sprzedała się komuchom. Za negocjacje odpowiadał czerwony Leszek bo był premierem

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

Pod względem tego gdzie ląduje towar docelowo nie. Jest na terenie Unii i se może fruwać.

Takim jak moje wjeżdżały do Rosji przez Pakistan.

a dlaczego  przez Królewiec czy Białoruś nie dotrze? bo akurat Pakistan wpuszcza na swoich granicach

a tym co już się znalazło na terenie xujni nikt przecież się tak nie przejmuje (stało się; trudno) jak tym co się dopiero znajdzie fizycznie i dlaczego
bo kwitów... ja też mam drukarkę i byle Abiworda i mogę dowolnych kwitów nadrukować, kwity będą ścigać a towar przepuszczą
może skończmy ten temat bo wiemy o co tak na prawdę chodzi i - widzę - bez użycia/demonstracji siły się nie da bo na cynizm zwłaszcza władzy nic innego nie działa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
54 minuty temu, v11 napisał:

już nie jeździ na motorynce jeszcze trochę i będzie jaśnie pan hrabia na co liczycie? Nie ma najmniejszej perspektywy na podwyżki  cen -dopiero jak nawloką kurczaków to będzie jazda która nawet się nikomu nie śni  

Nie będzie jazdy bo największym producentem bojlera na Ukrainie jest Polak. Zresztą ten sam co najwięcej piskląt w Polsce lęgnie

Opublikowano
45 minut temu, hubertuss napisał:

A import z Litwy jest zabroniony? Dokładnie takie samo działanie jak kiedyś Roman Kluska. 

Opublikowano
9 minut temu, saszeta napisał:

Nie będzie jazdy bo największym producentem bojlera na Ukrainie jest Polak. Zresztą ten sam co najwięcej piskląt w Polsce lęgnie

Kto Sztuder ? to nikt tam potentatem jest MHP a nie polska płotka 

Opublikowano
11 minut temu, saszeta napisał:

oo, z tymi polskimi fermami kurzymi na Ukrainie to była afera która nigdy nie wyszła do końca na jaw jak ruskie rakiety co nieco porozpiżały budynków bo pono podejrzewali że nie do Polski a do rosji "produkt eksportowy" się tam pichci i wcale to nie są brojlery ;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, saszeta napisał:

A import z Litwy jest zabroniony? Dokładnie takie samo działanie jak kiedyś Roman Kluska. 

oj jaki tam zabroniony? pokazówki pospólstwu preparują jakoby cokolwiek robili w temacie przynajmniej osłabienia ukraińskiego wpływu na unijny rynek żywnościowy żeby bodaj zmniejszyć skalę potencjalnego wybuchu protestów
zwykła gra propagandowa a jak jeszcze przy okazji jakiego pisiaka udupią to jeszcze se nagrody wzajem podają za sprawną "pracę operacyjną" ;)

to taka sama szumowina jak wynalazcy pisowskiej szczujni tylko mniej klną :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://www.dziennikwschodni.pl/zamosc/radni-wspieraja-redemptorystow-kolejna-dotacja-na-remont-kosciola,n,1000337581.html

Miejscy radni Zamościa już kolejny rok z rzędu dokładają się do prowadzonych regularnie remontów tej niewielkiej świątyni z XVII wieku. Wcześniej również zgadzali się na dotacje na podobnym poziomie.

grunt to "regularność remontów" :P
ciekawe czy nie sprawdzają zbytniej solidności tych remontów co by z tej regularności nie wypaść? ;)

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

grunt to "regularność remontów" :P
ciekawe czy nie sprawdzają zbytniej solidności tych remontów co by z tej regularności nie wypaść? ;)

Jak redemptoryści, to pewnie czerpią z doświadczeń Rydzyka?:lol:

Opublikowano (edytowane)

noż inaczej bym nawet nie wspominał

a no ciekawe jak by podliczył te regularne subwencje na te remonty czy na budowę ze dwu nowych bazylik by nie starczyło?

całą Polskę nam tak "remontują" różne szuje... na przemian różne i taki sam efekt - remontów końca nie widać a lepianka tylko ledwie styropianem oklejona w środku jaka była taka jest

było rozpędzanie krzyżaków przez Sienkiewicza a teraz będzie "W Pustyni i w Puszczy"
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/prezydent-duda-z-wizyta-w-afryce-wschodniej-promowany-bedzie-polski-biznes/44tth8f

tylko Staś i Nel od Egiptu zaczynali

ale zaraz; mamy tam jakieś poważne biznesy? no raczej nie
uff, to Bogu dzięki ;)
tylko szkoda że teraz już pewne że nadal nie będziemy mieli, Ten jak coś wypromuje ....

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v