Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Młodzież za obalenie starego Kaczyńskiego już w nagrodę nie musi odrabiać prac domowych , stawki za korepetycję 100 % w górę na bank .

Bardzo prawdopodobne ,bo po ostatnich propozycjach ministerstwa poziom nauczania na pewno nie polepszy się , a uczniowie w pewnym momencie odczują braki gdy trzeba się będzie zmierzyć z egzaminami . W jakiś sposób te  zaległości trzeba będzie uzupełnić. Chociaż znam przypadek  "pseudo " nauczyciela , który bezpośrednio stwierdził , że " jeżeli uczniowie chcą zdać maturę....( z przedmiotu którego uczył ) ..to niech sobie wcześniej pobierają korepetycje" . To akurat przypadek ,braku umiejętności pedagogicznych nauczyciela ,lub sposobie podejścia  do wykonywanej  pracy . 

Opublikowano
7 godzin temu, andrzej78 napisał:

Bardzo prawdopodobne ,bo po ostatnich propozycjach ministerstwa poziom nauczania na pewno nie polepszy się

Praca domowa przy obecnym nasyceniu internetem i tak przestała spełniać swoje zadania. Ciekawe ile procent uczniów odrabia to samodzielnie ile wyszukuje gotowce w internecie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Każda forma zgłębiania wiedzy , w takiej czy innej formie jest defacto nauką , łącznie z pisaniem ściąg . Właśnie praca domowa jako forma samodzielnego dokształcenia bardziej utrwala wiedzę niż samo przebywanie na lekcji , bo oczywiście rożni uczniowie mają do tego różne podejście .

Edytowane przez andrzej78
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, andrzej78 napisał:

Właśnie praca domowa jako forma samodzielnego dokształcenia bardziej utrwala wiedzę niż samo przebywanie na lekcji

Pod warunkiem że potem zostaniesz odpytany z tej pracy domowej. Inaczej nigdy sie nikt nie dowie czy robiłeś to samodzielnie, czy skopiowałeś.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A tak wracając do tego co napisał Mariuszek - jakim  cudem ta biorąca korepetycje młodzież obaliła  Jarosława?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, andrzej78 napisał:

Każda forma zgłębiania wiedzy , w takiej czy innej formie jest defacto nauką , łącznie z pisaniem ściąg . Właśnie praca domowa jako forma samodzielnego dokształcenia bardziej utrwala wiedzę niż samo przebywanie na lekcji , bo oczywiście rożni uczniowie mają do tego różne podejście .

Kluczowe tu jest słowo samodzielna, a większość prac domowych robią mamusie albo internet przez co taka praca jest bez sensu ...

Ten co będzie chciał dobrze zdać maturę sam będzie np rozwiązywał zadania z matematyki czy fizyki, bez przymusu nauczyciela, a głąba nawet jak zmusisz to nic to nie pomoże ....

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nie jest. Nawet przepisując gotowca, uczysz się.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Kluczowe tu jest słowo samodzielna, a większość prac domowych robią mamusie albo internet przez co taka praca jest bez sensu ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Noe słyszałeś jak głosowali za kebsa 🤣

Ale jak mogli to robić, skoro młodzież szkolna nie ma w wiekszoci praw wyborczych ... Jedynie ostatnie klasy liceum i technikum...

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie jest. Nawet przepisując gotowca, uczysz się.

Niczego się nie uczysz ... Dziesiec przepisanych zadań z matematyki nie da tyle co jedno rozwiązane samodzielnie ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Mam inne zdanie.

Ja po studiach inżynierskich jeżeli pozwolisz mam inne, przepisywanie rozwiązań z internetu nic cię nie nauczy, jak sam tego nie rozwiążesz ... Robienie ściąg z opisowego przedmiotu coś pomaga, ale spisywanie zadań z matmy, fizyki czy chemii jest bez sensu ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale jak mogli to robić, skoro młodzież szkolna nie ma w wiekszoci praw wyborczych ... Jedynie ostatnie klasy liceum i technikum...

Niczego się nie uczysz ... Dziesiec przepisanych zadań z matematyki nie da tyle co jedno rozwiązane samodzielnie ...

O tych mowa przecie.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

młodzież szkolna nie ma w wiekszoci praw wyborczych .

Ale będzie miała, nie słyszałeś jak Hamownia zapowiadał że od 16 lat będą głosować?😂

Opublikowano (edytowane)

Powtarzasz materiał w ten sposób.

Też chodziłem do szkoły.

Zwykle pisanie ściąg zostawiało coś w głowie z tych informacji które się przepisywalo.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja po studiach inżynierskich jeżeli pozwolisz mam inne, przepisywanie rozwiązań z internetu nic cię nie nauczy, jak sam tego nie rozwiążesz ...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Powtarzasz materiał w ten sposób.

Też chodziłem do szkoły.

Zwykle podanie ściąg zostawiało coś w głowie z tych informacji które się przepisywalo.

Ściągi to zgoda, ale zadania z fizyki czy matmy to trochę inaczej, przepisywanie ciągu x i cyfr za wiele nie uczy...

Jeszcze raz powtórzę, ten co chce się nauczyć będzie sam wykonywał w domu dodatkowe zadania, a jak ktoś nie chce to i tak go nie zmusisz, bo zacznie kombinować z spisywaniem czy rozwiązywaniem przez mamusię ...

6 minut temu, witejus napisał:

Ale będzie miała, nie słyszałeś jak Hamownia zapowiadał że od 16 lat będą głosować?😂

Ale nie ma, to jakim cudem głosowali za kebsa ??? xD

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

ukończone 18 lat, 19 to nie młodzież?przecie 50 letni Trzaskoski to ,,młody, zapowiadający" polityk🤣

No to może głosowali za kebsa... Ciekawe dlaczego nie przeszkadza ci, że na Jarosława nie głosowali ludzie przekupieni 13 i 14 ??

Każdy kto ma prawa wyborcze korzysta z nich jak chce ... Ja głosowałem jak chciałem, ty też ...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

Kto ci tak powiedział?tefałeny?

Rozum, człowieku, rozum. Jakby chcieli dać emerytom pieniądze to by dali im dobrą waloryzację emerytur a nie przekupstwo za pomocą 13 i 14...

Jakiś kebab ci przeszkadza, a przekupowania emerytów pieniędzmi udajesz że nie widzisz xD 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v