Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, superfarmer02 napisał:

W mieście jestem u bardzo fajnie to wygląda. Widać że ludzie wiedzą o strajku. Na ogrodzeniach kilku firm nawet tych "państwowych" flagi a i trochę samochodów oflagowany jeździ. Ciągniki z oczyszczania miasta też z małymi flagami 

bo ludzie zaczynają rozumieć o co jest gra

• Like 3
Opublikowano

a ten mardz zakonczycie na ulicy mickiewicza ??? na zolibozu jest  taka...

tam mieszka taki ktory was do tego doprowadzil-choc wiekszosc z was tego nie rozumie..

wjechalem na lake i szybko wyjechalem - pare dni musi schnac..

1 godzinę temu, Celownik07 napisał:

https://nobilismed.pl/specjalista/magdalena-tomaszewska/

zapisz sobie na przyszłość i oby ci nie bylo potrzebne. 1 wizyta prywatnie i za chwile  w CZD zabieg na uszy u 2latka gdzie terminy byly 2-3letnie. (równiez w Kajetanach).

wszedzie to tak wyglada .. traca na tym biedni i niezorientowani.. albo glupio chytrzy-im szkoda 300 zl wydac..

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

wszedzie to tak wyglada .. traca na tym biedni i niezorientowani.. albo glupio chytrzy-im szkoda 300 zl wydac..

dlatego śmieszy mnie nagonka na grodzkiego, bo zaraz musieli by ganiać 75% lekarzy w polsce

Kiedyś zawiozłem babke do rodzinnego na wizyte nfz i ta  daje lekarce przy mnie 20zł XD a tamta niewiele myslac schowala do fartucha.

• Thanks 2
Opublikowano

Mój wujek pszczelarz jak jeszcze żył(a żył ponad 90 lat) rozdawał lekarzom miód. Wszyscy go ponoć zawsze pamiętali i traktowali dobrze.  Za słoik brał wtedy 30 zł, a jeszcze na te podarunki kupował mniejsze, bardziej poręczne słoiczki.   

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

I tak se żyje prywatna służba zdrowia za państwowe pieniądze 

A biedny do piachu, teraz tam też drogo

Już w 2022 było drogo jak babcię chowałem 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jahooo napisał:

bo ludzie zaczynają rozumieć o co jest gra

Wiadomo jak komuś się pomogło a on teraz tego nie odwzajemnia jeszcze skarży, sam powinien zakazać do nas wwozenia zboza a nie jeszcze się rzuca,takich ludzi nikt nielubi.

Każdy z nas komuś pomugł kiedyś w zyciu a potem dostał jeszcze jakiś opier ,zero jakiegoś zadość uczynienia,od takich ludzi z daleka 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Łolek napisał:

No i lux będziemy z kamieniami i maczugami ganiać dinozaury czy inne mamuty 

Ja chętnie za tymi którzy to wymyślają, musi się polać krew inaczej nas za***ią

30 minut temu, Strongman napisał:

Wiadomo jak komuś się pomogło a on teraz tego nie odwzajemnia jeszcze skarży, sam powinien zakazać do nas wwozenia zboza a nie jeszcze się rzuca,takich ludzi nikt nielubi.

Każdy z nas komuś pomugł kiedyś w zyciu a potem dostał jeszcze jakiś opier ,zero jakiegoś zadość uczynienia,od takich ludzi z daleka 

w obecnej sytuacji i co wprawiają ukraińcy to powinno się z nimi zerwać jakąkolwiek dyplomację, zero pomocy i zamknąć granicę

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
3 godziny temu, Celownik07 napisał:

https://nobilismed.pl/specjalista/magdalena-tomaszewska/

zapisz sobie na przyszłość i oby ci nie bylo potrzebne. 1 wizyta prywatnie i za chwile  w CZD zabieg na uszy u 2latka gdzie terminy byly 2-3letnie. (równiez w Kajetanach).

Ale zabieg też prywatnie?

Mój starszy też miał w Kajetanach robione, na NFZ czas oczekiwania 3 lata, prywatnie niecałe 2 miesiace, ale zabieg kosztował ponad 2 tys 16 lat temu.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Ale zabieg też prywatnie?

Mój starszy też miał w Kajetanach robione, na NFZ czas oczekiwania 3 lata, prywatnie niecałe 2 miesiace, ale zabieg kosztował ponad 2 tys 16 lat temu.

Nie , tylko wizyta potem juz normalnie nfz zabieg(2dni pobytu). Teraz taki zabieg chyba w kajetanach 6k kosztuje (moge sie mylic bo juz troche zlecialo)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v