Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Swego czasu woziłem ziemniaki do Łodzi. Najpierw dla ciotki i jej sąsiadów, następny kurs już był dla ludzi z kolejnej klatki, potem następnego bloku. 5 kursem już zawiozłem mleko i jajka...i nie ja to wymyśliłem...

Kiedy to było? 20 lat temu to jak ojciec żuka o 5 odpalił to o 20 gasił. Jajka, mleko, ziemniaki, pomidory, peonie, goździki, w sezonie chryzantemy. 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Kiedy to było? 20 lat temu to jak ojciec żuka o 5 odpalił to o 20 gasił. Jajka, mleko, ziemniaki, pomidory, peonie, goździki, w sezonie chryzantemy. 

Z 10 lat temu Senior miał nasadzone 60a ziemniaków. Obrodziły, sprzedali z 20 ton, wszystko on trzydziestką z dwukołówką wywoził...

Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Nie będę próbował, bo to nie ma sensu

No właśnie. Czyli jesteś sztucznie utrzymywanym tworem dzięki dopłatom. Bez nich nie wyszedłbyś nawet na zero albo stękałbyś, że jesteś "niekonkurencyjny".

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

Moim zdaniem  to nie ilość wpływa na jakość

Kwestie indywidualne. Jednak jak coś wolniej rośnie to zazwyczaj ma trochę lepszą jakość. 

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

20 to nie, ale około 10 to na pewno. Niby nie miałem zamiaru i tylko jeden kurs miałem zrobić, ale jak zaczęli ludziska zamawiać to trochę pojeździłem...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

W którym roku pierwsze fiaty CC wyszły?

Wczoraj wyprzedził mnie w zabudowanym taki na żółtych tablicach. 

Możesz i nowe auto tak zarejestrować, wystarczy że jest częścią kolekcji 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Kwestie indywidualne. Jednak jak coś wolniej rośnie to zazwyczaj ma trochę lepszą jakość. 

Yo,ale jeżeli masz sprzęt i możliwość uzyskania produktu jednakowego z 2ha czy 20 lub od jednej krowy czy 50 więc odpowiedź prosta

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam nie byłem nigdy osobiście to nie wiem. Na 8 marca brojlery mam odebrać. To co z nich zostanie mam plan wydać w Wieprzu w Ursonie...

Gdzie po brojlery jedziesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Poszalał trochę Czesław ostatnio. To już chyba zasługa wieku. Próbował coś z Polmlekiem układać i radę w balona robił. Ale się radni nie dali. Mam zamiar parę pytań zadać na zebraniu. Zobaczymy też kto przyjedzie, bo prezes się w mleczarni nie pokazał od dnia zwolnienia

Weź się tam trochę za te towarzystwo

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Rusz tyłek ..

IMG_20240225_085948.jpg

Naszych z 30 też tam jest

• Like 2
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Po gówno 

A gdzie by Ty zboże sprzedał jak by jej nie było 

Właśnie dobrowolny ugór za 4000 do ha P0trzebny i P0 problemie zbożowym

taa może 10tys 🤦

Opublikowano
39 minut temu, PAN88 napisał:

Nie mondra o tym pisać.

@gregor1284 co tu się wczoraj działo 

A trochę tam się pospierali ale nic znaczącego. Na protest mnie namawiali żeby jechać do stolicy ale jako nowy doradca Hołowni to mi nie wypada chyba. Boże miej ten kraj w opiece 

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

47 minut temu, slawek74 napisał:

dom masz ocieplony ? plac utwardzony? płoty się nie walą? zero ambicji?

Sławek nie przesadzaj, jego sprawa jego życie co cię jego dom i podwórko obchodzą mówisz teraz jak Bogdan prowokuje nas tutaj i ma z tego ubaw 

z czym przesadzam? nie wierzę że mu nic nie potrzeba oprócz udek z ,,lidla,, ....

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Weź się tam trochę za te towarzystwo

A to standardowo. Siedzę sobie grzecznie, zapisuję co nieco, troszeczkę przeliczam, a potem...pytam🤷...

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A trochę tam się pospierali ale nic znaczącego. Na protest mnie namawiali żeby jechać do stolicy ale jako nowy doradca Hołowni to mi nie wypada chyba. Boże miej ten kraj w opiece 

Przybywaj i się nie wykręcaj 😡...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Po 1,20 i nie wybrzydzają. Ledwo wyrabiam.

U mnie 1,2 jajek pełno klienta brak

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Może do miasta daleko... Nie wiem. Ani ja nie mam problemu ani nikt kogo znam. Ale nikt nie jest nowy tylko trwa już w tym co najmniej kilka lat a niektórzy kilkadziesiąt.

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Może do miasta daleko... Nie wiem. Ani ja nie mam problemu ani nikt kogo znam. Ale nikt nie jest nowy tylko trwa już w tym co najmniej kilka lat a niektórzy kilkadziesiąt.

Ma po sąsiedzku przemysł 

Opublikowano
31 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć dziś w programie rolniczym tydzień 🤭 

Jakiś tak z mrirw miał plakietkę wspieram polskiego rolnika 🤣🤣 

Naklejka na dziadowski kożuch i jedziesz 

Opublikowano
39 minut temu, Qwazi napisał:

A to standardowo. Siedzę sobie grzecznie, zapisuję co nieco, troszeczkę przeliczam, a potem...pytam🤷...

Przybywaj i się nie wykręcaj 😡...

Śmierdzi mi ten strajk przez mocne zaangażowanie izb rolniczych i solidarności rolniczej. 

30 minut temu, MonteChristo napisał:

Potrzebujesz chyba kogoś od public relations 

12 minut temu, szymon09875 napisał:

Toć dziś w programie rolniczym tydzień 🤭 

Jakiś tak z mrirw miał plakietkę wspieram polskiego rolnika 🤣🤣 

Naklejka na dziadowski kożuch i jedziesz 

Leppera mi na szybę nakleili w tarpanie to już myślę skąd szybę wrazie czego ogarnąć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v