Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Swego czasu woziłem ziemniaki do Łodzi. Najpierw dla ciotki i jej sąsiadów, następny kurs już był dla ludzi z kolejnej klatki, potem następnego bloku. 5 kursem już zawiozłem mleko i jajka...i nie ja to wymyśliłem...

Kiedy to było? 20 lat temu to jak ojciec żuka o 5 odpalił to o 20 gasił. Jajka, mleko, ziemniaki, pomidory, peonie, goździki, w sezonie chryzantemy. 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Kiedy to było? 20 lat temu to jak ojciec żuka o 5 odpalił to o 20 gasił. Jajka, mleko, ziemniaki, pomidory, peonie, goździki, w sezonie chryzantemy. 

Z 10 lat temu Senior miał nasadzone 60a ziemniaków. Obrodziły, sprzedali z 20 ton, wszystko on trzydziestką z dwukołówką wywoził...

Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Nie będę próbował, bo to nie ma sensu

No właśnie. Czyli jesteś sztucznie utrzymywanym tworem dzięki dopłatom. Bez nich nie wyszedłbyś nawet na zero albo stękałbyś, że jesteś "niekonkurencyjny".

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

Moim zdaniem  to nie ilość wpływa na jakość

Kwestie indywidualne. Jednak jak coś wolniej rośnie to zazwyczaj ma trochę lepszą jakość. 

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

20 to nie, ale około 10 to na pewno. Niby nie miałem zamiaru i tylko jeden kurs miałem zrobić, ale jak zaczęli ludziska zamawiać to trochę pojeździłem...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

W którym roku pierwsze fiaty CC wyszły?

Wczoraj wyprzedził mnie w zabudowanym taki na żółtych tablicach. 

Możesz i nowe auto tak zarejestrować, wystarczy że jest częścią kolekcji 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Kwestie indywidualne. Jednak jak coś wolniej rośnie to zazwyczaj ma trochę lepszą jakość. 

Yo,ale jeżeli masz sprzęt i możliwość uzyskania produktu jednakowego z 2ha czy 20 lub od jednej krowy czy 50 więc odpowiedź prosta

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam nie byłem nigdy osobiście to nie wiem. Na 8 marca brojlery mam odebrać. To co z nich zostanie mam plan wydać w Wieprzu w Ursonie...

Gdzie po brojlery jedziesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Poszalał trochę Czesław ostatnio. To już chyba zasługa wieku. Próbował coś z Polmlekiem układać i radę w balona robił. Ale się radni nie dali. Mam zamiar parę pytań zadać na zebraniu. Zobaczymy też kto przyjedzie, bo prezes się w mleczarni nie pokazał od dnia zwolnienia

Weź się tam trochę za te towarzystwo

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Rusz tyłek ..

IMG_20240225_085948.jpg

Naszych z 30 też tam jest

• Like 2
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Po gówno 

A gdzie by Ty zboże sprzedał jak by jej nie było 

Właśnie dobrowolny ugór za 4000 do ha P0trzebny i P0 problemie zbożowym

taa może 10tys 🤦

Opublikowano
39 minut temu, PAN88 napisał:

Nie mondra o tym pisać.

@gregor1284 co tu się wczoraj działo 

A trochę tam się pospierali ale nic znaczącego. Na protest mnie namawiali żeby jechać do stolicy ale jako nowy doradca Hołowni to mi nie wypada chyba. Boże miej ten kraj w opiece 

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

47 minut temu, slawek74 napisał:

dom masz ocieplony ? plac utwardzony? płoty się nie walą? zero ambicji?

Sławek nie przesadzaj, jego sprawa jego życie co cię jego dom i podwórko obchodzą mówisz teraz jak Bogdan prowokuje nas tutaj i ma z tego ubaw 

z czym przesadzam? nie wierzę że mu nic nie potrzeba oprócz udek z ,,lidla,, ....

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Weź się tam trochę za te towarzystwo

A to standardowo. Siedzę sobie grzecznie, zapisuję co nieco, troszeczkę przeliczam, a potem...pytam🤷...

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A trochę tam się pospierali ale nic znaczącego. Na protest mnie namawiali żeby jechać do stolicy ale jako nowy doradca Hołowni to mi nie wypada chyba. Boże miej ten kraj w opiece 

Przybywaj i się nie wykręcaj 😡...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Po 1,20 i nie wybrzydzają. Ledwo wyrabiam.

U mnie 1,2 jajek pełno klienta brak

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Może do miasta daleko... Nie wiem. Ani ja nie mam problemu ani nikt kogo znam. Ale nikt nie jest nowy tylko trwa już w tym co najmniej kilka lat a niektórzy kilkadziesiąt.

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Może do miasta daleko... Nie wiem. Ani ja nie mam problemu ani nikt kogo znam. Ale nikt nie jest nowy tylko trwa już w tym co najmniej kilka lat a niektórzy kilkadziesiąt.

Ma po sąsiedzku przemysł 

Opublikowano
31 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć dziś w programie rolniczym tydzień 🤭 

Jakiś tak z mrirw miał plakietkę wspieram polskiego rolnika 🤣🤣 

Naklejka na dziadowski kożuch i jedziesz 

Opublikowano
39 minut temu, Qwazi napisał:

A to standardowo. Siedzę sobie grzecznie, zapisuję co nieco, troszeczkę przeliczam, a potem...pytam🤷...

Przybywaj i się nie wykręcaj 😡...

Śmierdzi mi ten strajk przez mocne zaangażowanie izb rolniczych i solidarności rolniczej. 

30 minut temu, MonteChristo napisał:

Potrzebujesz chyba kogoś od public relations 

12 minut temu, szymon09875 napisał:

Toć dziś w programie rolniczym tydzień 🤭 

Jakiś tak z mrirw miał plakietkę wspieram polskiego rolnika 🤣🤣 

Naklejka na dziadowski kożuch i jedziesz 

Leppera mi na szybę nakleili w tarpanie to już myślę skąd szybę wrazie czego ogarnąć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v