Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Desperado napisał:

Przed wyborami mieli plan, wszystko wiedzieli co trzeba zrobić natychmiast, teraz potrzebują pieron wie ile czasu bo oni nic nie wiedzą.

To jest świetny przykład, jak można dość długo mówić i nic nie powiedzieć...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Owsiak biskupem?

Jeszcze te 10 lat temu mógł by zostać 

Tylko zloty raz na miesiąc, częściej by się przejadło 

Zresztą on przecież ma swój kościół 

Opublikowano
23 minuty temu, Łolek napisał:

Też mam taki tylko grammer, cud to nie jest ale 300 mth rocznie robię i już 18 rok trzyma, no ale może masz zad jak niedźwiedź to i nie za wygodny 

No przy wadze trzycyfrowej to raczej nie ma się tyłka jak pięść.

17 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam z tego gatunku co Rysiek pokazał, tylko nie dzielone. Spawałem je już parę razy. Zawsze pęka przy sankach, tam gdzie jest regulacja pochylenia. Nawet nie ma tego tam jak wzmocnić. Gooowno to jest...grammer to zapewne inna jakość materiału...

Szkoda mi pieniędzy na wymianę dopóki to jest. Może się nie rozleci do reszty.

Opublikowano
7 minut temu, Desperado napisał:

Dając się nabrać na niegłosowanie w referendum, mądre Polaki byli przeciw tej pięknej polityce.

Nie powielaj głupot. Pytania w referendum były tak ułożone, że żaden wynik nie byłby dla żadnej władzy wiszący. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Karol kościół to ludzie. Nie muszę iść do kościoła, żeby pogadać z Bogiem. Mogę to zrobić w oborze, czy w ciągniku. Nawet nie muszę gadać z Bogiem. Wystarczy, że będę szanował wartości, które niesie religia i samo to uczyni mnie lepszym człowiekiem. A kościołów laickich mamy aż nadto. I co dobrego one z sobą niosą? Pierwszy z brzegu, pseudo ekologiczny, tyle nam dał dobrego, żeśmy na drogi wyjechali🤷...

Jak będziemy pozwalać, żeby niszczyć nasze wartości, to byle kto je zniszczy 🤷...a najszybciej zrobi to pieniądz...

A to już za późno 

Przykład w kraju teraz widoczny najlepiej

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To jest świetny przykład, jak można dość długo mówić i nic nie powiedzieć...

Prounijny rząd nie ma się co nawet łudzić że będzie serwował odmienną politykę od polityki unii.

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Pomyśl.

Teraz pszenżyto poniżej 60 i naprawdę skupy nie chcą....no to co w żniwa?

A ja tak sobie myślę że to polityka robienia kumulacji zboża na rynku by zbić maksymalnie cenę, a w żniwa okaże się że jednak miejsce w magazynach jest.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Leszy napisał:

Nie powielaj głupot. Pytania w referendum były tak ułożone, że żaden wynik nie byłby dla żadnej władzy wiszący. 

Tam pier**lisz, bo ci tak w głowę nakładli i tak głosowałeś. Odrzucając referendum daliście przyzwolenie że nie macie nic przeciwko napchaniu do Polski imigrantów i nie próbuj zawracać teraz Wisły kijem.

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Desperado napisał:

Dając się nabrać na niegłosowanie w referendum, mądre Polaki byli przeciw tej pięknej polityce.

Ja nie mam nic przeciwko, żeby trafili do Warszawy, trójmiasta, byle by do mnie na wieś czy miasteczka nie zaglądali, fajnopolacy ich przyjmą z otwartymi ramionami, fajnopolki d*py dadzą, a jak nie to sami wezmą

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A ja tak sobie myślę że to polityka robienia kumulacji zboża na rynku by zbić maksymalnie cenę, a w żniwa okaże się że jednak miejsce w magazynach jest.

Oj chyba nie.

Za dużo tego trafiło 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

da się tylko trzeba do tego dorosnąć...

Gdy miałem jeszcze pieniądze, zastanawiałem się czy nie wejść w prywatny cmentarz 

Laicyzacja już jest tak wysoka, że można czerpać z tego garściami

Poniekąd to by zabujało kościołem 

Pytanie czy by zaskoczył na właściwe tory

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Próbujesz za wszelką cenę udowodnić że dobrze zrobiłeś nie biorąc karty do głosowania. Szukasz kruczków prawnych.

Jeśli nawet prawnie jest nie teges, to wydźwięk kilkunastu milionów obywateli przeciwko relokacji nie mógłby być wyrzucony do kosza. Zawsze byłoby to wykorzystywane w każdej debacie nawet nie mając mocy prawnej.

Teraz będzie wykorzystywane jako głos na tak i już tego nie zmienisz.

Spokojnie można powiedzieć że przegraliscie przyszłość dzieci i wnuków.

Referendum pokazało że kolejnych nie warto robić i dało ogrom danych specjalistom od kreowania rzeczywistości.

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Tam pier**lisz, bo ci tak w głowę nakładli i tak głosowałeś.

Nie pier**lę. Po prostu wystarczy spojrzeć na ich treść. Styl jak z komunistycznych plebiscytów (trzy razy TAK, cztery razy NIE). Pytania nastawione na NIE. Więc nie zmuszają do niczego władzy. To jedynie pozwoliło firmom państwowym i fundacjom wszelkiego typu włączyć się w kompanię. Nic więcej. Nabrali ludzi, że to miało większy cel i jakieś znaczenie. Oraz ktoś trochę zarobił na wymyśleniu i wyświetleniu ogłoszeń. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

kreowania rzeczywistości

W tym jest sedno sprawy. Patrząc na poprzednie TVP byłem w stanie oddzielić propagandę od informacji. Teraz nie ma może takiej propagandy ( lub bardziej stosowana jest propaganda poprzez jej widoczny brak), ale za to mam wrażenia, że wiele nie jest wogóle pokazywane (i to właśnie ta propaganda z poprzedniego nawiasu)...cały czas próby kreowania mojego postrzegania rzeczywistości...

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

I po tym zbiciu myślisz że wróci na 1500 PLN?

Niee bo ta cena nie powinna się pojawić.

Pisałem że za tą cenę zapłacimy w przyszłości oddając znacznie więcej.

Pozostaje liczyć na powrót stabilności. Opłacalność będzie na minimalnym poziomie dla nielicznych na kolejne lata, ale jeśli dane o ciągle zmniejszających się zapasach są prawdziwe to i Ukrainie przestanie się opłacać stosowanie dumpingowych cen.

Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

uważaj sobie .... przestanę polska paprykę kupować i nie widzę marudzenia 🤔

A ty grozisz mi tym że przestaniesz kupować nasza paprykę🤔 

Ogarnij się Sławku 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Nie pier**lę. Po prostu wystarczy spojrzeć na ich treść. Styl jak z komunistycznych plebiscytów (trzy razy TAK, cztery razy NIE). Pytania nastawione na NIE. Więc nie zmuszają do niczego władzy. To jedynie pozwoliło firmom państwowym i fundacjom wszelkiego typu włączyć się w kompanię. Nic więcej. Nabrali ludzi, że to miało większy cel i jakieś znaczenie. Oraz ktoś trochę zarobił na wymyśleniu i wyświetleniu ogłoszeń. 

Nabrali to was, którzy dali się nabrać na dużo rzeczy, a teraz trzeba wychodzić na blokady, i będzie tak bez końca, zaraz będą strajki przeciw imigrantom, tylko w większym wydaniu niż rolnicze.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

W tym jest sedno sprawy. Patrząc na poprzednie TVP byłem w stanie oddzielić propagandę od informacji. Teraz nie ma może takiej propagandy ( lub bardziej stosowana jest propaganda poprzez jej widoczny brak), ale za to mam wrażenia, że wiele nie jest wogóle pokazywane (i to właśnie ta propaganda z poprzedniego nawiasu)...cały czas próby kreowania mojego postrzegania rzeczywistości...

Pozwolę sobie jeszcze raz wkleić jako podsumowanie

Screenshot_20240219_212759_Facebook.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v