Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Strongman napisał:

Fizyka się kłania ten jest najlżejszy na rynku,słupice z profila ,żaden nie ma z profila tylko pełna stal, ramy z profila nie zaduzego z mocnej twardej stali a nie zwyczajnej,pierwszy korpus blisko ciongnika na suwnicy a nie na jakimś trapezie daleko.

overum tez jest na suvnicy 

10 minut temu, Karol6130 napisał:

Masa też Ci będzie potrzebna 

chiba z przodu 

19 minut temu, soltys48 napisał:

To co napisałeś od razu by go u mnie skreśliły 

masz troche więcej qni i udźwigu do dyspozycji to nie musisz iść na kompromisy 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

pytam. elm327 z lexią współpracuje?

nie, w żadnym razie, do tego to podłączysz co najwyżej  FAp albo FAP lite na komórce - można tym błędy wyakasowac i trochę parametrów podejrzeć

kontrolę olejową można skasować na zegarach

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

@bratrolnika, @Łolek

Dzwoniłem do Strykowa. Jutro konstrukcja ma być przywieziona na plac że spawalni. Wynika z tego że gość ma podwykonawcę?

Transport do uzgodnienia na kiedy.

Wychodzi że terminowo, bo po połowie lutego ma być

Wygląda na to że tylko u nas i tylko nam idzie wszystko jak k**wie w deszcz...

Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

pytam. elm327 z lexią współpracuje?

nie, w żadnym razie, do tego to podłączysz co najwyżej  FAp albo FAP lite na komórce - można tym błędy wyakasowac i trochę parametrów podejrzeć

kontrolę olejową można skasować na zegarach

potrzebuję głębiej w kompa zajrzeć. polskie menu by się przydało.

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Jakie kompromisy

Kupił jd całkiem niedawno 

Chyba wiedział jaki potrzebuje

miałem na myśli renault sołtysa , dzondyrowi strongmana troche jednak brakuje i tego samego nie zaczepi i nie pociągnie z tak samo 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

nie ma polskiego menu w aucie

potrzebny interfejs diagbox (ja mam wersję gold , działa ok), laptop z windowsem 32bit, jak kupujesz interfejs to często jest płytka z lexią w wersji 7,2 albo 7,4, do c5 wystarczy

ja robiłem tym wszystko w swoim aucie, łącznie z wymianą komputerów, kwestia poznać ten debilny program, który koło intuicji to nawet nigdy nie leżał

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Wygląda na to że tylko u nas i tylko nam idzie wszystko jak k**wie w deszcz...

Trafiłeś na okres andrzejek, Barbórki, adwentu wigilii świąt sylwestra i nowego roku.

Tu nawet Pafnucy nie musiałby zadawać pytania czy świętujeta🤭

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Obudowę odkręć.

Stówka po znajomości🤭

Opublikowano
49 minut temu, Strongman napisał:

U mnie zawsze wejdzie bo nie mam gliny lub ziemi aby zaschła.

Wiesiek Kv robi różne serie pługów nie wszystkie są lekkie, i odległości między korpusami  różne mają

Opublikowano
42 minuty temu, radekz200 napisał:

jutro wam nagram filma, chciałem orać po rzodkwi na raz ale się nie dało bo się zapychało i jutro trzeba najpierw talerzówka przelecieć 

Będzie jeszcze gorzej chyba że odlezy trochę, dobry pług to i  metrowy poplon nakryje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v