Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurna na piatek 15 zapowiadaja..slonce zaszlo..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Moja żona nie jest zwolennikiem motocykli. Raz kawałek się przewiozła, ale to nie dla niej.

Musiał bym jeździć jak emeryt w podeszłym wieku.😆 

Ale po części trafiłeś.

We śnie ścigaczem smigałem....

...piękny sen...

chyba duzo ci nie brakuje..

to wlasnie jest prawdziwa jazda.. co ci ze sciagacza ?? jedziesz sobi spokojnie dostojnie, patrzysz i podziwiasz krajobrazy..

przypomnialo mi sie jak skonczyl kiedys root-admin af na barierkach w krakowie. scigaczem..

35 minut temu, superfarmer02 napisał:

@jacus ale przecież pisałeś że wszyscy tu to debile to się chce dowiedzieć od ciebie 

wiec jak chcesz zrozumiec zawilosci chemii rolnej, jesli jestes debilem ?? 

poziom nauczania chyba sie jeszcze tak nie obnizyl ?? mam nadzieje ze nie 🤣.

pisalem ze wiekszosc- co do tego to chyba nikt nie ma watpliwosci ??

co naprawde w tej dyskusji jest najsmutniejsze ?? to ze nikt nie ma na tyle odwagi i honoru zeby przyznac sie ze nie mial racji..tylko probuja -jak ty-cwaniakowac...cienkie bolki..

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

No to gdzieś na zasilaniu paliwo powietrze coś musi być nieszczelne,  po mojemu

Zawiozłem do domorosłego mechanika, mówi że najprawdopodobniej uszczelniacze na wale. Ma wymoczyć gaźnik na noc i jutro może zrobi 

Qwazi jeszcze takie pytanie. Wybieram się na protest z przyczepą, opony, słoma. I nie wiemy czy z partyzanta na polu wywalić od razu czy na legalu. 

Mandatem to raczej się chyba nie skończy w razie czego? 

Chłopaki traktory może i duże mają, ale jajka małe. Na mandat się zrzucą, ale nikt nie chce brać na barki.

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

wiec jak chcesz zrozumiec zawilosci chemii rolnej, jesli jestes debilem ?? 

poziom nauczania chyba sie jeszcze tak nie obnizyl ?? mam nadzieje ze nie 🤣.

pisalem ze wiekszosc- co do tego to chyba nikt nie ma watpliwosci ??

co naprawde w tej dyskusji jest najsmutniejsze ?? to ze nikt nie ma na tyle odwagi i honoru zeby przyznac sie ze nie mial racji..tylko probuja -jak ty-cwaniakowac...cienkie bolki..

Ok. Sory, Większość. Nie zwaniakuje tylko chce żeby mi odpowiedział na dosłownie 3-4 proste pytania. Może być na PW 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

bez obrazy, ale moja "teściowa" ma tak na imię. wierzę, że Twoja żona to wyjątek od reszty zjebanych kobiet o tym imieniu.

Moja mama ma tak na imię, więc teraz to żeś naprawdę podpadł żółtoskóry koleżko 

Co prawda idealna nie jest 

Opublikowano

Co ma ZSRR do mojego wpisu jak on już ponad 30 nie istnieje. Po za tym co jest głupiego w tym żeby kraj rozwijał gospodarkę jak dwa inne się tłuką i jest okazja zarobić i poprawić byt ludzi ? Może się w wojnę fizycznie włączyć wg ciebie ? a może im wszystko oddać, a może trząść portkami przed tym ZSRR i słuchać propagandy jak to oni mają nas atakować , a może by zrobić tak żeby nas nie zaatakowali , może postarać się o straszak jakim jest broń nuklearna, może w to zainwestować ? Daj lepszy pomysł ? a moze od razu na balkonie ruskie flagi wywiesić ? uciec ?

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Zawiozłem do domorosłego mechanika, mówi że najprawdopodobniej uszczelniacze na wale. Ma wymoczyć gaźnik na noc i jutro może zrobi 

Qwazi jeszcze takie pytanie. Wybieram się na protest z przyczepą, opony, słoma. I nie wiemy czy z partyzanta na polu wywalić od razu czy na legalu. 

Chłopaki traktory może i duże mają, ale jajka małe. Na mandat się zrzucą, ale nikt nie chce brać na barki.

widac maja wiekszy mozg niz jaja ...

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ok. Sory, Większość. Nie zwaniakuje tylko chce żeby mi odpowiedział na dosłownie 3-4 proste pytania. Może być na PW 

zmien nick na pseudofarmer00 i wtedy pogadamy.

nie ze mna takie numery brunner.😂

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

to wlasnie jest prawdziwa jazda.. co ci ze sciagacza ?? jedziesz sobi spokojnie dostojnie, patrzysz i podziwiasz krajobrazy..

No wiem.

Jeżdżę i podziwiam czasami, ale strasznie lubię podkręcić manetkę...

Dlatego mam taki pośredni motocykl.

Turystyka z silnikiem rodem od ścigacza...

Nie ważne...

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

Co ma ZSRR do mojego wpisu jak on już ponad 30 nie istnieje. Po za tym co jest głupiego w tym żeby kraj rozwijał gospodarkę jak dwa inne się tłuką i jest okazja zarobić i poprawić byt ludzi ? Może się w wojnę fizycznie włączyć wg ciebie ? a może im wszystko oddać, a może trząść portkami przed tym ZSRR i słuchać propagandy jak to oni mają nas atakować , a może by zrobić tak żeby nas nie zaatakowali , może postarać się o straszak jakim jest broń nuklearna, może w to zainwestować ? Daj lepszy pomysł ? a moze od razu na balkonie ruskie flagi wywiesić ? uciec ?

Daj spokój z Jackiem on jest z Polski,, aaaaa,, i ty tego nie zrozumiesz zresztą nikt go tutaj nie rozumie 

Filmik ładny zarzuciłeś 👍

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

inteligencja nie jest twoja mocna strona ?? tacy na zartach sie nie znaja..

wpisz sobie rosja i sprobuj jeszcze raz zrozumiec , albo zapytaj rodzicow -oni pamietaja tamte czasy..

co trzeba zrobic ?? 

w naszym polozenie niema latwych i przyjemnych rozwiazan..

moze to powiedzenie zrozumiesz ??

wrog naszego wroga jest naszym przyjacielem 

gdybys nie zrozumial jakiegos slowa to zajrzyj do slownika internetowego ..

teraz takie trudniejsze. 

mieli do wyboru albo wojne albo hanbe ,wybrali hanbe a wojne i tak beda mieli..

jak to moiw a-kawasaki wywal w krzaki.. mi fascynacja motocyklami przeszla wpolowie lat 90...nie zarzekam sie ze nie wroci kiedys, gdy dopadnie mnie kryzys wieku sredniego 

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

zmien nick na pseudofarmer00 i wtedy pogadamy.

nie ze mna takie numery brunner.😂

Czego się boisz? Jakbyś był pewny swojej wiedzy to byś się zgodził.  Jak kończą się rzeczowe argumenty to zaczyna się atak? 

Opublikowano
15 minut temu, Uziu92 napisał:

Od 1918 roku Rosja ma zapędy odbudowy utraconej pozycji "mocarstwa" , głownie chodzi o terytoria, jakie utraciła w czasie IWS i rewolucji bolszewickiej. Co jakis czas pojawia tam się chory "wizjoner" w typie austriackiego malarza, któremu wydaje się, że Rosja jest na arenie międzynarodowej pokrzywdzona, że takie kraje jak Polska, kraje Bałtyckie, Finlandia czy Ukraina zdradziły "wielką Rosję" i pozinny zostać ukarane i włączone do tej idyllicznej wspólnoty. Jesli nie chcą po dobroci, to siłą.

I tu jest cały problem, że nikt tam po dobroci nie chce, a żeby włączyć siłą, Rosja jest za słaba gospodarczo i militarnie. Była w stanie od czasów Piotra I opanować małe kraje kaukazu a Polskę pokonała nie sama, a we współpracy z dwoma innymi dużymi państwami, wykorzystując słabość polityczną i gospodarczą Rzeczpospolitej. Inaczej militarnie nigdy by Polski nie podbiła.

ZSRR było takim komunistycznym pokłosiem tej samej manii wielkości, jaką miał car. i na szczęście ten moloch upadł. A dziś przyszedł Putin, któremu marzy się powrót do "imperium" z czasów Mikołaja II.

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

Myślę, że to nie wina imienia, tylko jakieś traumatyczne przeżycia związane z daną osobą najczęściej z dzieciństwa. Ja mam z Tereską😂

krzywdę Ci robiła? w jaki sposób🤔 albo nie mów 🤭🤦

Baks00 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

a pszenżyto?🤔

Nie mam pojęcia,Ci co u nas mają przepuszczają przez bydło 

szwagier pytał...

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

ale lepiej sie znaja niz my..slyszales o chorobach psychosomatycznych ??

nikt nie jest nieomylny. kazdy ma swoja kwatere na cmentarzu.

Mi i mojej rodzinie ich znajomość sprawy nie wyszła na dobre. Nawet ostatnio, sam sobie zbadałem antygeny na bolerioze, a lekarze wymyślali kolejne badania. Zaś co kiedyś mojemu ojcu zrobili, to już nawet nie chce opowiadać. 

Opublikowano
pedro2 napisał:

2 godziny temu, Qwazi napisał:

No to gdzieś na zasilaniu paliwo powietrze coś musi być nieszczelne,  po mojemu

na podwórku u siebie wywal i podpal najlepiej będzie...🤦

Opublikowano
5 godzin temu, Qwazi napisał:

Alfons. To imię nie brzmi dobrze. Na sąsiedniej wsi jest chłop 70+ o tym imieniu. Sympatyczny człowiek, ale zawsze kiedy go widzę, to się zastanawiam, jak można dziecku nadać takie imię 

Ciekawe od kiedy Alfons się kojarzy z alfonsem? Może wtedy nikt nie miał takich skojarzeń. 

Opublikowano
jacus napisał:

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

inteligencja nie jest twoja mocna strona ?? tacy na zartach sie nie znaja..

wpisz sobie rosja i sprobuj jeszcze raz zrozumiec , albo zapytaj rodzicow -oni pamietaja tamte czasy..

co trzeba zrobic ?? 

w naszym polozenie niema latwych i przyjemnych rozwiazan..

moze to powiedzenie zrozumiesz ??

wrog naszego wroga jest naszym przyjacielem 

gdybys nie zrozumial jakiegos slowa to zajrzyj do slownika internetowego ..

teraz takie trudniejsze. 

mieli do wyboru albo wojne albo hanbe ,wybrali hanbe a wojne i tak beda mieli..

jak to moiw a-kawasaki wywal w krzaki.. mi fascynacja motocyklami przeszla wpolowie lat 90...nie zarzekam sie ze nie wroci kiedys, gdy dopadnie mnie kryzys wieku sredniego 

za to widzę że jest twoją mocną strona, żadnego konkretu tylko że nie ma łatwego rozwiązania , nadalbys się do polityki do tych speców co się wypowiadają o wszystkim i o niczym i gówno robią bo nie ma rozwiązania, a ono jest bardzo proste. Tak się tej Rosji widzę boisz, ale to dobrze, tak ma być, społeczeństwo musi mieć straszak jak nie wcześniej kowid, to teraz znowu straszenie Rosja i Putinem w każdych mediach. Wystarczyło by te pieniądze które rozesrali przeznaczyć na własny program atomowy, bo uczonych mamy jednych z lepszych na świecie zbudować trochę rakiet balistycznych z głowicami i zrobić wystąpienie w telewizji że jaki kolwiek kraj naruszy nasze granicę , nasza suwerenność to jego stolica i większe miasta będą w odparowane w trybie natychmiastowym i tyle, nikt by nas nie ruszył , nawet by o tym nie pomyślał, ale nie, lepiej napisać że nie ma dobrego wyjścia i koncepcji, najlepiej portami niech wszyscy trzęsą, wystraszonymi ludźmi łatwiej kierować i łatwiej ich dzielić. A ta Rosja to co ? gdyby nie mieli broni atomowej to już nie jedno państwo by się po nich przejechało jak walec.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Chłopaki traktory może i duże mają, ale jajka małe. Na mand

Kwalifikacja zależy od okoliczności. Może to być tylko wykroczenie z 51 lub 145 kw. Ale może to też być np przestępstwo z art. 160 kk. Trudno jednoznacznie, wyprzedzająco określić...

24 minuty temu, Leszy napisał:

Ciekawe od kiedy Alfons się kojarzy z alfonsem? Może wtedy nikt nie miał takich skojarzeń. 

Z ciekawości zajrzałem do Wikipedii. I takie coś znalazłem:

Przestępcy trudniący się sutenerstwem nazywani są sutenerami lub potocznie alfonsami. To ostatnie określenie pochodzi od głównego bohatera wydanej w 1873 r. powieści Aleksandra Dumasa (syna) pt. Monsieur Alphonse, której tytułowy bohater trudnił się tym procederem.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

My mamy fundusz na mandaty i 15 tyś na dom dziecka już. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

"Wydarzenia takie jak to wczorajsze w Dorohusku, kiedy to protestujący rolnicy wysypali na jezdnię zboże z ukraińskich ciężarówek, zawsze budzą skrajne emocje. Bez wątpienia te poniosły stanowczo za daleko Andrija Yarmaka, byłego ekonomistę Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa a obecnie pracownika platformy rynkowej EastFruit, który nazwał protestujących w Polsce rolników leniwymi nieudacznikami i frajerami." Tyle pomocy i takie słowa 🤷

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

"Wydarzenia takie jak to wczorajsze w Dorohusku, kiedy to protestujący rolnicy wysypali na jezdnię zboże z ukraińskich ciężarówek, zawsze budzą skrajne emocje. Bez wątpienia te poniosły stanowczo za daleko Andrija Yarmaka, byłego ekonomistę Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa a obecnie pracownika platformy rynkowej EastFruit, który nazwał protestujących w Polsce rolników leniwymi nieudacznikami i frajerami." Tyle pomocy i takie słowa 🤷

Rozumiem cel główny ale wes mi powiedz czy ty ten transport zboża do Polski rozumiesz jako psucie twojego rynku poprzez spadek ceny i utratę pieniędzy w związku z tym związaną ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v