Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

No i uj niektórzy już postrajkowali 

Kolega dzwonił 

Drugiego kolegi brat z konkurencyjnym gospodarzem się pobił 

Chłop krowiary nie wytrzymał wysokiego czynszu za dzierżawę I się rzucił z rencyma na zbożowca opasowva

Krowiorz już ponad 50 ha tak stracił, teraz ma złamaną rękę,  no i nos 

Nos to mu baba złamała za to że zaczął prowokować i się dał sprowokować 

Policjanty się nie wtrącały 

No i pewnie będzie już po krowiorzu bo zbożowiec opasowiec nie popuści

Można się bawić.....?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Qwazi napisał:

IMG_20240209_113434_746.jpg

IMG_20240209_113338_207.jpg

Mimo iż u nas do strajku najbliższego było z 15 km, nie którzy pojechali na granicę 

A czytając ,,4''to mi się z Ryskiem kojarzy....

Edytowane przez Baks00
  • Like 2
Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

Się nie nabijam, niech tam sobie postoją pogadają. Napisałem tylko, że warto by uderzyć bezpośrednio w gniazdo, a nie zrażać do siebie innych Bogu ducha winnych ludzi, którzy i tak będą widzieć tylko ładne duże i drogie ciągniki. 

Póki co przez 25 kilometrów środkowego palca nie pokazał nikt, kciuków w górę masa 

25 minut temu, 6465 napisał:

Bardzo mi się to podoba. Tylko nie potrzebnie politycy się do tego przyklejają 

Nie bierz tego do siebie. Są tu tacy co się śmieją.

Jak by któryś polityk pojawił się na blokadzie to powinni skandować "wy***rdalać" nie zależnie od partii politycznej 

Obiecuje ze jak się któryś nawinie to wykrzyczę to

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

juz 2 razy sasiedzi kukurydzy mieli jakis problem z nia -ze swiata nie widac czy cos takiego. u jednego 5 metrow od okien..

cos slonko wyglada..

chyba z calego powiatu ciagniki sie zebraly- pis-owski elektorat wyje oderwany od pseudo-koryta..

gdzie byli gdy zboze wjezdzalo ?? teraz sie obudzili.

1 godzinę temu, Bananek napisał:

myślę, że nie. u mnie i traktor duży i ten ten.

a do tego banany bardzo dobrze wplywaja na potencje-to nie zart..

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Niestety ze sobą 

witamy w klubie inwalidow 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Kolega dzwonił 

Chłop krowiary nie wytrzymał wysokiego czynszu za dzierżawę I się rzucił z rencyma na zbożowca opasowva

Zawsze się chamstwo znajdzie 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

chyba z calego powiatu ciagniki sie zebraly- pis-owski elektorat wyje oderwany od pseudo-koryta

Masz ich karty do głosowania że wiesz na kogo wszyscy głosowali?

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Kolega dzwonił 

standardowo

Karikatur_Grundwald.jpg

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Zbożowiec zawzięty 

Wycina konkurencję, z kosztami się nie liczy

Tym bardziej że i finansowanie też nie tylko z rolnictwa

Powinien kopów dostać. Nigdy nie zrozumiem dokładania hajsu z poza gospo do gospo

Opublikowano
gregor1284 napisał:

5 minut temu, Karol6130 napisał:

Zbożowiec zawzięty 

Powinien kopów dostać. Nigdy nie zrozumiem dokładania hajsu z poza gospo do gospo

Jego pieniądze i jego sprawa. Nic nikomu do tego na co wydaje i skąd zarobił ( o ile są to pieniądze zarobione legalnie).

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

juz 2 razy sasiedzi kukurydzy mieli jakis problem z nia -ze swiata nie widac czy cos takiego. u jednego 5 metrow od okien..

cos slonko wyglada..

chyba z calego powiatu ciagniki sie zebraly- pis-owski elektorat wyje oderwany od pseudo-koryta..

gdzie byli gdy zboze wjezdzalo ?? teraz sie obudzili.

a do tego banany bardzo dobrze wplywaja na potencje-to nie zart..

witamy w klubie inwalidow 

Miałem coś napisać ale dam spokoj, trzymaj się Jacuś 

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Biznes nie ma moralności 

On robi to głównie na zakup maszyn i na życie 

To jest inwestycja kapitału 

Małych kiedyś wykupi, dużego prędzej czy później też

Duży ma kredyty zobowiązania których bez ziemi nie spłaci, spełni

To jest przykład agresywnego, bezwzględnego kapitalisty

Dla zwykłych ludzi zbawca, uprzejmy, pomocny

Dla konkurencji bezwzględny 

Opublikowano
2 godziny temu, Celownik07 napisał:

wlasnie mialem pisac ze kolega mowi ze stare urwisko.

ale jakiś stary oblech któremu zawdzięcza stanowisko urzędniczki pewnie troche POkorzysta 

Opublikowano
6 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Jego pieniądze i jego sprawa. Nic nikomu do tego na co wydaje i skąd zarobił ( o ile są to pieniądze zarobione legalnie).

Nie od dziś wiadomo że to najlepszy sposób przeprania.

Opublikowano

na rogatkach krakowa jest zakaz wjazdu wiec  jezdza na 2 w kolo..jak tacy zdesperowani to niech jada prosto na wawel . czemu swoich wsi nie blokuja tylko na inne przyjezdzaja ?? 

u nas drog mnogo wiec kazdy objezdza bez problemow procz autobusow mpk..

komu robia na zlosc- uczniom, studentom ,emerytom ,pracownikom ???? 

50 minut temu, Bananek napisał:

Się nie nabijam, niech tam sobie postoją pogadają. Napisałem tylko, że warto by uderzyć bezpośrednio w gniazdo, a nie zrażać do siebie innych Bogu ducha winnych ludzi, którzy i tak będą widzieć tylko ładne duże i drogie ciągniki. 

glos rozsadku...

43 minuty temu, Qwazi napisał:

Też mi się to przyklejanie nie podoba. U nas żadnej polityki nie było. Same chłopy i w 80% krowiarze

a co zrobia krowiarze gdy naprawde beda mieli powody do strajkow ??

15 minut temu, Bercik92 napisał:

Masz ich karty do głosowania że wiesz na kogo wszyscy głosowali?

nigdy nie slyszales o wynikach badan exit-poll ?? 

na stronie pkw.gov sprawdz dla swoje wsi czy okolicznych..

Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał:

Zbożowiec zawzięty 

tym co ogarnia swoje uprawy robi też usługi czy i inne branże mu dochód przynoszą?

Opublikowano

Rysiek co ci daje te krytykowanie cały czas lepiej się z tym czujesz ktoś ci płaci za to po 500 zł dostajesz z PISu??

Rysiek co ci daje te krytykowanie cały czas lepiej się z tym czujesz ktoś ci płaci za to po 500 zł dostajesz z PISu??

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

tym co ogarnia swoje uprawy robi też usługi czy i inne branże mu dochód przynoszą?

W usługach bardzo nie szaleje, tyle na ile brat pozwala 

Chyba że po za rejonem brata to już insza inszość, ale też w ten rynek dopiero wchodzi

A główny dochód to szerokopojęty handel

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Miałem coś napisać ale dam spokoj, trzymaj się Jacuś 

czem tak nie strajkowalisice gdy problemy sie zaczely ??

prawda w oczy boli ??? od czego zaczal sie caly problem ??? 

nowy rzad jest od 2 miesiecy a problemy od kiedy ??? 

komisarz rolnictwa cos moze ?? czy jest tylko figurantem ?

kto jest im winien ?? ten co zabronil zboze sprzedawac po 1,5 tys i firmy zaczely sprowadzac z ukrainy ???

kto tak walczyl z asf ze swin jest mniej niz za okupacji ??? kto to zboze ma zuzyc..

ile milionow sztuk zniknelo w 8 lat ?? ile milionow ton by zuzyly ??

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Dla zwykłych ludzi zbawca, uprzejmy, pomocny

Dla konkurencji bezwzględny 

U mnie jest dwóch takich baorków, powykupowali małych dookoła (lub dzierzawa) i tylko psiacza na siebie ze jeden drugiemu podbiera ziemi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v