Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Tak se jadę i słucham co kierowcy mówią na CB....nawalają na Płaczka i tygryska

Szkoda ze przy urnie nie byli takie cfane

tak to jest jak się głosuje na złość komuś

Opublikowano
38 minut temu, Bananek napisał:

moja młoda teraz mówi: o, to już jedenasta? to już dawno się zaczęły te wyścigi traktorów

Indoktrynujesz młodą?

Opublikowano

To jednak ten strajk jest przeciw władzy nie zielonemu ładowi?

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Szkoda ze przy urnie nie byli takie cfane

3 minuty temu, Bananek napisał:

tak to jest jak się głosuje na złość komuś

Opublikowano
6465 napisał:

To jednak ten strajk jest przeciw władzy nie zielonemu ładowi?

a to już trzeba by było zapytać każdego z osobna tam na strajku. gwarantuję, że 75% z nich nie potrafi odpowiedzieć dlaczego tam jest.

• Like 2
Opublikowano
Agrest napisał:

38 minut temu, Bananek napisał:

moja młoda teraz mówi: o, to już jedenasta? to już dawno się zaczęły te wyścigi traktorów

Indoktrynujesz młodą?

nie, tylko jak wracaliśmy że szkoły to mijaliśmy z 20 ciągników z flagami i pytała co to jest, czemu oni jadą tak dostrojeni. strajk rolników skojarzyła ze zwrotem wyścigi traktorów.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

a to już trzeba by było zapytać każdego z osobna tam na strajku. gwarantuję, że 75% z nich nie potrafi odpowiedzieć dlaczego tam jest.

Chyba tak. Jakoś mi bliżej do tych co strajkowali na granicy kupę czasu żeby ograniczyć wjazd zboża do Polski. Niż do tego co teraz się dzieje.

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

Nigdy nie będzie dobrze w rolnictwie. Rolnicy to chyba najmniej zjednoczona grupa społeczna w Polsce.

No ale jak się jednoczą to widzisz nawet tu ile tego lemingostwa się udziela że niedobrze i bez sensu 

21 minut temu, Łolek napisał:

Michał jak byłem na proteście to o dziwo kierowcy zawodowi nie wyzywali nas tylko cierpliwie stali albo za nami jechali i pozdrawiali albo krzyczeli że dobrze robimy najgorsi byli w osobowkach albo tacy ci się rok temu że wsi wyrwali 

Rolnik nie ma innego sposobu na zwrócenie uwagi na problemy, nie opuści stanowiska pracy czy nie zamknie się w zakładzie dobrze o tym wiesz a piszesz trochę na przekór 

Szkoda śliny 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No ale jak się jednoczą to widzisz nawet tu ile tego lemingostwa się udziela że niedobrze i bez sensu 

To prawda aż przykro czytać. Więc co się dziwić że ktoś tam z miasta k**wy sadzi jak tu rolnik z rolnika się nabija.

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

ale woźny to nie pracownik oświaty 😛

🤣

A skąd wzięło się powiedzenie 

"Wystroił się jak woźny na dzień nauczyciela"? 

Musiał się któryś poczuć ważny 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

rolnik z rolnika się nabija.

Się nie nabijam, niech tam sobie postoją pogadają. Napisałem tylko, że warto by uderzyć bezpośrednio w gniazdo, a nie zrażać do siebie innych Bogu ducha winnych ludzi, którzy i tak będą widzieć tylko ładne duże i drogie ciągniki. 

• Thanks 2
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

IMG_20240209_113434_746.jpg

IMG_20240209_113338_207.jpg

Bardzo mi się to podoba. Tylko nie potrzebnie politycy się do tego przyklejają 

3 minuty temu, Bananek napisał:

Się nie nabijam, niech tam sobie postoją pogadają. Napisałem tylko, że warto by uderzyć bezpośrednio w gniazdo, a nie zrażać do siebie innych Bogu ducha winnych ludzi, którzy i tak będą widzieć tylko ładne duże i drogie ciągniki. 

Nie bierz tego do siebie. Są tu tacy co się śmieją.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie. Ale wielbiciele tego starego konusa twierdza inaczej żeby poczuć się szczęśliwie 

Jak by któryś polityk pojawił się na blokadzie to powinni skandować "wy***rdalać" nie zależnie od partii politycznej 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Bardzo mi się to podoba. Tylko nie potrzebnie politycy się do tego przyklejają 

Też mi się to przyklejanie nie podoba. U nas żadnej polityki nie było. Same chłopy i w 80% krowiarze

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Szkoda śliny 

Próbuje zrozumieć 

Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał:

U nas skromnie...

IMG_20240209_111211.jpg

I można być jak się chce?

16 minut temu, radekz200 napisał:

no to organizuj tam 😛

To nie trzeba chyba organizować 

Patronat obejmiesz?

18 minut temu, 6465 napisał:

To prawda aż przykro czytać. Więc co się dziwić że ktoś tam z miasta k**wy sadzi jak tu rolnik z rolnika się nabija.

Ano tak jak mówiłem, fajnopolactwo i lemigostwo

Opublikowano

No i uj niektórzy już postrajkowali 

Kolega dzwonił 

Drugiego kolegi brat z konkurencyjnym gospodarzem się pobił 

Chłop krowiary nie wytrzymał wysokiego czynszu za dzierżawę I się rzucił z rencyma na zbożowca opasowva

Krowiorz już ponad 50 ha tak stracił, teraz ma złamaną rękę,  no i nos 

Nos to mu baba złamała za to że zaczął prowokować i się dał sprowokować 

Policjanty się nie wtrącały 

No i pewnie będzie już po krowiorzu bo zbożowiec opasowiec nie popuści

• Like 1
  • Haha 4
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

No i uj niektórzy już postrajkowali 

Kolega dzwonił 

Drugiego kolegi brat z konkurencyjnym gospodarzem się pobił 

Chłop krowiary nie wytrzymał wysokiego czynszu za dzierżawę I się rzucił z rencyma na zbożowca opasowva

Krowiorz już ponad 50 ha tak stracił, teraz ma złamaną rękę,  no i nos 

Nos to mu baba złamała za to że zaczął prowokować i się dał sprowokować 

Policjanty się nie wtrącały 

No i pewnie będzie już po krowiorzu bo zbożowiec opasowiec nie popuści

Ot nowy Polski ład.

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v