Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby ta koalicja nowo zapowiadana miała nastąpić to wcale nie pójdę na wybory. A może się poczuje ukraińcem i sobie jakieś obywatelstwo ogarnę? Utożsamiał się będę jako kobita to na wojnę mnie nie wezmą, grosza coś sypna za nic nie robienie a jeszcze zachoruje na traumę wojenna 🤣

• Haha 3
Opublikowano
30 minut temu, Kowalsky30 napisał:

już nie chcę panny z hektarami nawet z Piątnicy. Jeszcze by mnie zaprzęgła do kieratu jak taka jedna co tu zapolowała na chłopa. Szukam starej panny (im starsza tym lepiej) z wysoką emeryturą (im wyższa tym lepiej). Plan jest taki; Ona  kopie w kalendarz (im szybciej tym lepiej) a ja pobieram po niej rentę wdowią i żyje se jak pączek na oleju

Hmm jaki Alvaro... 

Najpierw to ty portki załóż, później to Ty gumaki dobrze wyczyść bo tej słomy to nawet stara i ślepa babuszka nie pozwoli sobie do izdebki wnieść, a na koniec na  wgranie nowego windowsa się zgłoś to może kiedyś jakaś zgodzi się byś mógł jej zmieniać pampersy 🤷

Ps  Żeby jak 🍩 na oleju żyć to trzeba mieć świeży olej albo smalec a nie stary i zjełczały ... 

• Haha 4
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ot i Kurła trzeba do Parczewa P0jechać

Ot i Kurła trzeba do Parczewa P0jechać

Ja jutro traktorem też się muszę kopnąć kilkanaście kilometrów od chałupy i nie płaczę. Ubrać się i można jechać.

na strajk to w piątek

Opublikowano

dziś czytałem artykuł że minister znów chce rzucić dotacje do nawozu i zboża 😁 chcą trochę rolników urobic a po wyborach to zobaczycie co będzie.... pełna wyjebka.

• Sad 1
Opublikowano
17 minut temu, Migotka napisał:

Hmm jaki Alvaro... 

Najpierw to ty portki załóż, później to Ty gumaki dobrze wyczyść bo tej słomy to nawet stara i ślepa babuszka nie pozwoli sobie do izdebki wnieść, a na koniec na  wgranie nowego windowsa się zgłoś to może kiedyś jakaś zgodzi się byś mógł jej zmieniać pampersy 🤷

Ps  Żeby jak 🍩 na oleju żyć to trzeba mieć świeży olej albo smalec a nie stary i zjełczały ... 

Najlepsze pączki są na smalcu/oleju tak z 1/3 smalcu. A najlepiej gęsim.

• Like 1
Opublikowano
Leszy napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

Piotruś ja biorę usługi maszynami za grube setki tysięcy bo takich raz nie stać dwa nie opłacalne 🙋‍♂️

Nie bądź taki skromny. Robić się po prostu nie chce 😜

szczerze to przy trawach taniej usługa wychodzi..

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Uziu92 napisał:

dziś czytałem artykuł że minister znów chce rzucić dotacje do nawozu i zboża 😁 chcą trochę rolników urobic a po wyborach to zobaczycie co będzie.... pełna wyjebka.

czyli nic nowego, czy tamci czy ci każdy ma wyjebke na wieś 

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie dużo

Trochę ostrych wkrętów co by P0sypać na szos żeby traktory w P0śluzg na strajku nie P0wpadały

ty jednak wredny i okrutny jestes, raczej POsypiesz te wkręty aby opony POdziurawić

Edytowane przez marulekk
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

czyli nic nowego, czy tamci czy ci każdy ma wyjebke na wieś 

ty jednak wredny i okrutny jestes, raczej POsypiesz te wkręty aby opony POdziurawić

Żartuję P0 zapasowy agregat Z germani przywieziony bez vatu

IMG_20240207_165529.jpg

• Haha 4
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Moj też nie

Ino lubię was P0dkurłać coby wy myśleli że ja hvj

A nie jesteś?

Przy bliższym Poznaniu zyskujesz?

....cza będzie to sprawdzić...brum brum....😆

Opublikowano

Nie może pół godziny

Ten  kluczykiem palony 

Na starość jak nie dam rady za sznurek ciągać to ino przekręcę kluczyk i chodzi

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A nie jesteś?

Przy bliższym Poznaniu zyskujesz?

....cza będzie to sprawdzić...brum brum....😆

No nie ja złoty chłopak

Mam szacun na dzielni

Opublikowano
52 minuty temu, wojtal24 napisał:

na strajk to w piątek

Ja? Strajkować? Jakbym był wierzący to powiedziałbym, że strajkowanie i narzekanie jest grzechem w mojej sytuacji. Zeszły sezon był dla mnie jednym z najlepszych i ten się dobrze zapowiada.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v