Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I tu nasuwa się pytanie - czemu tu brylujesz a nie gdzieś w jakimś urzędzie, sejmie czy kij wie czym... Zresztą na miejscu Merlin mając takiego jasnowidza w domu bym go chyba nie karmił bo by mnie tylko denerwował...

A skądTy możesz wiedzieć czy on z obory pisze czy z jakiego ministerstwa 🤔 

Fikcja literacka. Mówi Ci to coś? 

Może ma za zadanie prowadzić obserwacje i dialogi społeczne odnośnie ustawy o podatku bykowym 🤪

Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał:

Może ma za zadanie prowadzić obserwacje i dialogi społeczne odnośnie ustawy o podatku bykowym 🤪

Moje zdanie na ten temat zna.

275691879_2774141999549240_7029413558477180_n.jpg

Opublikowano
42 minuty temu, pedro2 napisał:

Podatek bykowy jest cały czas, tylko w wersji odwróconej i nikt głosu nie podnosi 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Sprawdź odchody. Ketoza pewno🤔🤭...

A to i bez sprawdzania odchodów wiadomo. Wtórna ketoza bo wczoraj już było dobrze pod wieczór podobno

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

I tu nasuwa się pytanie - czemu tu brylujesz a nie gdzieś w jakimś urzędzie, sejmie czy kij wie czym... Zresztą na miejscu Merlin mając takiego jasnowidza w domu bym go chyba nie karmił bo by mnie tylko denerwował...

Merlin nie ma dziś czasu ale zakaz czarnowidzenia wydała mi wcześniej. Poidła jakieś naprawia 

48 minut temu, pedro2 napisał:

Cicho! Cisza!

Opublikowano
32 minuty temu, mf362 napisał:

@bratrolnikamogłeś na kołach wrócić czy laweta ? Bo jak policjanci byli a z nimi różnie bywa 

To było z 2km od domu, pozwolili mi wrócić. Dowodu nie zatrzymali 

W sumie to go trytkami pospinalem i mam zamiar nim jeździć, dopóki na lakiernika będę czekał  

Nówka sztuka, nie ma śladu 🤣

20240206_130001.JPG

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

W sumie to go trytkami pospinalem i mam zamiar nim jeździć, dopóki na lakiernika będę czekał  

20240206_130001.JPG

Wyrwij tego grilla do końca i wstaw z siatki ogrodzeniowej będzie elegancko. Bo teraz to jak u janusza 🤭

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

20240206_130001.JPG

Nóffka sztuka. 😁

Nawet śladu po zdarzeniu nie ma. 

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Dowodu nie zatrzymali 

Jeśli bryła pojazdu w całości, reflektory działają, szyby i lusterka całe, żadna opona nie ma widocznego uszkodzenia i nie ma wycieku płynów eksploatacyjnych oraz brak elementów, które mogą odpaść w trakcie dalszej jazdy, to nie ma podstawy do zatrzymania dowodu rejestracyjnego...

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, HF86 napisał:

Podatek bykowy jest cały czas, tylko w wersji odwróconej i nikt głosu nie podnosi 

Z drugiej strony - czy za tyle co się nie należy by utrzymał baborobotnicę w chałupie? Nie sądzę. A jakby miała iść do pracy na 8h, przyjechać o 16, 17 czy 18 to nic nie użyję bo bym nawet obiady gotować dalej musiał...

Opublikowano
30 minut temu, gregor1284 napisał:

A to i bez sprawdzania odchodów wiadomo. Wtórna ketoza bo wczoraj już było dobrze pod wieczór podobno

To rób pręciutko wlew z glikofertilu i ze dwie dawki pójła poporodowego...a ode mnie dorzuć mu jeszcze z pół kilko ruchamaxu😉...zobaczysz, jak do życia wróci zaraz🤭...

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Jeśli bryła pojazdu w całości, reflektory działają, szyby i lusterka całe, żadna opona nie ma widocznego uszkodzenia i nie ma wycieku płynów eksploatacyjnych oraz brak elementów, które mogą odpaść w trakcie dalszej jazdy, to nie ma podstawy do zatrzymania dowodu rejestracyjnego...

brawo za rzeczową wypowiedź experta 👏

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Z drugiej strony - czy za tyle co się nie należy by utrzymał baborobotnicę w chałupie? Nie sądzę. A jakby miała iść do pracy na 8h, przyjechać o 16, 17 czy 18 to nic nie użyję bo bym nawet obiady gotować dalej musiał...

Musisz Pjoter w drugą stronę kombinować 

4 minuty temu, Qwazi napisał:

To rób pręciutko wlew z glikofertilu i ze dwie dawki pójła poporodowego...a ode mnie dorzuć mu jeszcze z pół kilko ruchamaxu😉...zobaczysz, jak do życia wróci zaraz🤭...

Jemu i tak dziś 7 światow 

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

brawo za rzeczową wypowiedź experta 👏

Dziękuję Radziu...jeno nie wiem, czy Ty poważnie, czy dla żartu, ale miło mnie jest🤗...

Opublikowano
27 minut temu, bratrolnika napisał:

20240206_130001.JPG

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie, tam w tej dziurze będzie trofeum, łeb jelenia🤣

To Cię milicjanty będą traktować, jakbyś ciągnikiem z turem jeździł i nękać za...przekroczenie prędkości dozwolonej konstrukcyjnie dla typu pojazdu🤷🤭...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v