Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak będą chcieli to Cię okradną i nic na to nie poradzisz ...

najlepsze zabezpieczenie - po jednej pod okno i na pewno nigdzie nie ucieknie w całości

Miny przeciwpancerne na Ukrainie [ANALIZA] | Defence24

Kolega gdzies dorwał atrapy granatów F1 bez napisów ćwiczebny czy atrapa i jak wyjeżdża na wakacje, wiesza w oknach, nie wiem jak złodzieje, ale sąsiadka zaglądała niby przypadkiem do chałupy, to mało na zawał nie zeszła

Edytowane przez jahooo
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Sąsiad miał tartak i w jednym pomieszczeniu trzymał wszystkie piły i elektronarzędzia. W weekend złodzieje od zewnętrznej strony firmy wykuli dziure w ścianie i wszystko wynieśli. Sprawa oczywista że pracownik lub były pracownik.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
39 minut temu, gregor1284 napisał:

Co za koncert?

Festiwal na bogatosci 

Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Sąsiad miał tartak i w jednym pomieszczeniu trzymał wszystkie piły i elektronarzędzie. W weekend złodzieje od zewnętrznej strony firmy wykuli dziure w ścianie i wszystko wynieśli. Sprawa oczywista że pracownik lub były ptacownik.

Dina tak rabowali

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Można wiedzieć czyj?

Przed chwilą, pedro2 napisał:

Ci dam koncert. 

9go tarpana strój we flagi i na protest 🪓⚔️🇵🇱🇵🇱🇵🇱

A no miałem dziś dwa telefony w tej sprawie. Chcą niby żeby coś organizować ale pomysłu nie mają 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Wszystko robił, czy tylko ustawiał i ile teraz taka zabawa?

6.5 stówki zapłaciłem.

Zrobił sekcje, no i co tam było trzeba 

Jutro mam zamiar założyć. Zobaczy się czy będzie lepiej 

Ogólnie to powinien nawet mniej palić teraz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, 6465 napisał:

Co to za rasa tego cieluna z ogonem do góry?

Jak to jaka 🤔...HF wersja podhalańsko-łukowska🤷🤭...

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

To premia będzie duża. Już nie lepiej zrobić 12 godzinny dzień pracy?

nie o premię chodzi bo będzie taka sama jak zwykle ale zobaczym w przyszłym tygodniu bo przelew za styczeń i naliczana na nowych tegorocznych warunkach a że 2 soboty w styczniu byłem to coś tam będzie ponad 4 na rękę i jeszcze taki nonsens u nas jest że żeby przyjść w sobotę na nadgodziny to trzeba w tygodniu dodatkowo 2 godziny za 50ki przyjść

się zastanawiam czemu , pewnie jakiś wał na podatku dochodowym i mniej mi zostaje na czysto ale sie nie wgłębiałem szczegółowo bo to chyba dość pokrętnie policzone

nie zrobią 12 godzinnego dnia pracy bo nie ma po co dla jednej maszyny i 2 stanowisk pracy zależnych od siebie, jest system 3 zmianowy i tego się trzymają a 12godzinny dzień pracy dla tych samych osób w weekend by kolidował z 8 godzinnym dniem pracy w tygodniu a chcą obejść płacenie setek za sobotę i niedzielę przy jednoczesnym zwiększeniu produkcji tygodniowej o tą robotę w niedzielę 

kilka osób bedzie mieć wolne w czwartek+piątek a przychodzić w sobotę i niedzielę , po 2 osoby na każdej zmianie 

Opublikowano
27 minut temu, szymon09875 napisał:

Dina tak rabowali

I u nas GS naprzeciw domu 

A co do złodziei: za dawnych lat jak się po rynkach jeździło,to chłopaki z Grójca opowiadali jak pierwszy sapard wszedł i nowe Lamborghini sadownika kupili. Przyprowadzili i tak kminia co zrobić żeby nie za***ali, wstawili do garażu, i na wszelki wypadek jeszcze drzwi Lublinem zastawili 

Tak se polepszyli że zamiast ciągnika za***ali im i ciągnik i Lublina 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v