Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurcze. Mam wske  i polonezy i żuka i tarpana 

Mnie na przykład nie stać na taki luksus niestety 🥺

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jeszcze tak myślę czy by nie ulepić jakiej ławki z palet, bo ta co stoi pod drzewem już dogorywa.

Mogę ci sprzedać za 25zł. 

Mam ze 3 chyba. 

Ciekawe czy jeszcze te 6mm elektrody mam to bym pokazał jak spawarką topi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Pa, a ja zatankował auto, dał lokalsowi przed chwilą zarobić, a vat dla Tuska pójdzie🤣

A lokals też miał w pamięci że wczoraj dystrybutor miał "awarię" i po cenie z wczoraj policzył, po 6,24. 

A ty obcych dorabiasz

20240131_172336.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Jeszcze przelewu nie było. 

Narazie na wkręty trzeba wydać i elewacje podziurawić 🥺

Na płot wieszaj jak masz. U nas jak zmiana soltysa nastąpiła to zbrojne jednostki w postaci peta i jego nie żyjącego już ziomka Czesława komisyjnie zawinęli tablice staremu sołtysowi i zanieśli nowemu żeby flaszkę wyłudzić. W wiosce obok soltysa odwołali to w ramach protestu nie chciał rowu odmulać 

6 minut temu, HF86 napisał:

Mnie na przykład nie stać na taki luksus niestety 🥺

Rozumiem. Kampania 😔

6 minut temu, jahooo napisał:

Żuka to sam bym kupił w znośnym stanie, jeszcze diesla

No ten diesel to tak tego ten 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Znaczy?

Bezpiecznik juz sie wypsztykal ,ma określoną liczbę wyrzuceń potem słabnie stopniowo i bedzie coraz cenściej sie wyłanczało,trzeba wymienić na nowy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, 12Pafnucy napisał:

to żadnego plusa to modernizacja ci nie da.

no jak nie , kasy nie wydał na coś innego 

on więcej tnie niż ty , mu świeca na 15 lat nie starczy 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
12 godzin temu, mf362 napisał:

9.6 kw . 

Nie mam jeszcze aplikacji, trzeba by z licznika odczytać. To nie wiem ile zużyłem w danym dni

To te 40 za środę, to takie trochę abstrakcyjne, te 20 za wczoraj OK. U mnie z 5 środa i czwartek tyle samo, równo po 12,5 kW

Opublikowano (edytowane)

Strongman

No nie wiem czy to przez to.

Jest tak że dłuższy czas na początku się nie wyłącza, ale jak długie spawy i się rozgrzeje, to później często i długo stygnie 

Denerwujące to.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

28 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To moja piła

Kupiłem  świece 3 elektrodowe to zakładałem. 

Ale po co? I tak jedna iskra.

Po za tym takie są gorsze.

Jedyny plus, to że dłużej wytrzymują.

Biorąc pod uwagę że w makicie po 15 latach wymieniłem, to żadnego plusa to modernizacja ci nie da.

jemu nie ale tuskowi vat 🤭🤪

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Na płot wieszaj jak masz. U nas jak zmiana soltysa nastąpiła to zbrojne jednostki w postaci peta i jego nie żyjącego już ziomka Czesława komisyjnie zawinęli tablice staremu sołtysowi i zanieśli nowemu żeby flaszkę wyłudzić. W wiosce obok soltysa odwołali to w ramach protestu nie chciał rowu odmulać 

Rozumiem. Kampania 😔

No ten diesel to tak tego ten 

Gdzie ja mam ten płot postawić?

Do drogi gminnej 300 metrów, do najbliższego sąsiada pewnie i z 500 .

Nawet moje psy nie wybiegają do drogi, bo im się nie chce tyle biec 😁

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

No nie wiem czy to przez to.

Jest tak że dłuższy czas na początku się nie wyłącza, ale jak długie spawy i się rozgrzeje, to później często i długo stygnie 

Denerwujące to.

To na pewno to ,na większym amperazu będzie szybciej i dłuższym jednorazowym spawie,powiedzmy po 2 elektrodach ciongiem.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Po co to tępić? Lepsze jest nie wspieranie i traktowanie jak coś nieistniejącego.

Nie mów tego głośno czasem na zebraniu wiejskim, bo wrócisz co najmniej bez portek do domu.  :P

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ale one istnieją.

Dla Was może tak. Ja nie naliczę 5 sztuk, które dla mnie istnieją. Reszta - wek.

1 minutę temu, Desperado napisał:

Nie mów tego głośno czasem na zebraniu wiejskim, bo wrócisz co najmniej bez portek do domu.  :P

Nie ma u nas tego już dawno... Z 10 lat albo niewiele do 10 lat braknie jak nikt tego nie organizuje...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Gdzie ja mam ten płot postawić?

Do drogi gminnej 300 metrów, do najbliższego sąsiada pewnie i z 500 .

Nawet moje psy nie wybiegają do drogi, bo im się nie chce tyle biec 😁

To Ty prawie jak amerykanin. Ranczo, po środku dom i gdzie wzrok sięga tam Twoje.  Tylko nie wiem ile dioptrii nosisz i jak daleko okiem rzucasz😁

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

To Ty prawie jak amerykanin. Ranczo, po środku dom i gdzie wzrok sięga tam Twoje.  Tylko nie wiem ile dioptrii nosisz i jak daleko okiem rzucasz😁

Tylko 14 ha mojego wkoło domu niestety, 

Może na starość jak wzrok się pogorszy to będę mógł się chwalić, że wszystko co widzę, toto moje 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v