Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Rysiek zobacz sam czy ten twój idol jest zdrowy na umyśle? Bo ja po tym co widze upewniłem się że nie.

Obejrzałem kilka tych filmów i stwierdzam że gość jest popier🤬 niczym lato z radiem. 🤪🤦‍♂️

Opublikowano

mroz sie robi .chyba jakies wapno by rozsial.a nie chce i sie rano wstawac  🤣

2 godziny temu, Popier96 napisał:

Do was chyba 3 jeździ.

zgadza sie -juz raz pytalem po co do kobiety ktora zmarla w nocy wzywaja karetke i helikopter a na koniec ciezki woz bojowy- nikt nie potrafil odpowiedziec..

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Tak odkręciłem, ale ciężko podejść kluczami. Spada, wichaister się przekręca...no i zanim wpadłem czym tam podejść, to trochę się pobawiłem.

Jacus, pytanie mam.

Zanim car ludziom pola kazał dać, to większość pańszczyzna była, czy po prostu mieli mało ?

Ty tak trochę znasz historię, a zacząłem szukać jak to u nas było...

chwila cierpliwosci i da sie-pare przedluzek trzeba wyprobowac... 

u nas byla  krolewsczyzna potem folwarki ktore rozni dzierzawcy prowadzili, czesc chlopi wykupywali od panstwa-senatu wolnego miasta krakowa. - pozniej od prywatnych wlascicieli . areszte po I wojnie od dworow po drugiej stronie wisly.

u na o tyle latwiej ze jest lokalny historyk -pracuje w muzeum narodowym -i on odwala robote  w archiwach.

archiwa po polsku ale recznie pisane i czasami trudno odczytac. dot eog od potopo strat wojennych wielkich nie bylo i archwia sa kompletne.

na poczatek to do proboszcza trzeba uderzyc -powinien mie cksiegi metrykalne , u ans sa od pocztku XIX w.

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

A spróbuję...

Dzięki.

Kurna cyrylicą chyba...

sporo archiwow jess zdigitalizowanych, wpisujesz w wyszukiwarke nazwe swojej wsi i sporo mozna sie dowiedziec..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

mroz sie robi .chyba jakies wapno by rozsial.a nie chce i sie rano wstawac  🤣

zgadza sie -juz raz pytalem po co do kobiety ktora zmarla w nocy wzywaja karetke i helikopter a na koniec ciezki woz bojowy- nikt nie potrafil odpowiedziec..

Kosmitka 👽👽

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

widziałem jak jadły na kolanach a gnój powyżej murku 🤦

I tak nieraz bywa

6 minut temu, PRIMO napisał:

Obejrzałem kilka tych filmów i stwierdzam że gość jest popier🤬 niczym lato z radiem. 🤪🤦‍♂️

A który z tych co Rysiek ich ogląda jest normalny?

Przed chwilą, Leszy napisał:

Formalnie to chyba na nadgarstkach 😜 :D 

Łokciach🤭

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

W sumie racja. 😩

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Przemek myślisz, że jak podlinkuję to co ja oglądam, to któryś z kolegów obejrzy chociaż jeden cały odcinek 🤔🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Przemek myślisz, że jak podlinkuję to co ja oglądam, to któryś z kolegów obejrzy chociaż jeden cały odcinek 🤔🤭

Aż się boję zapytać. 😱

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

No😱

Już się pogubiłem ile to już było tych kont

No on to by może wytrwał godzinę na odcinku🤔

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Bo Kowalsky to mi się z owcami i ostrewkami kojarzy 🤣

A tu nie o te zwierzątki chodzi...ostrewki to może przez jaki luuuuźne skojarzenie by powiązał🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jest ciekawość 🤗

Zacytuję Ci klasykiem Pana "M": Nie jestem ciekaw ale lubię wiedzieć. 😁😂🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

Zawiozłeś pompę z Zetora?

Jutro.

Dziś musiał wyjechać.

Pisałem że strasznie się męczyłem z nakrętka za pompą...nie podejściowa.

Słuchaj, taki wężyk z tyłu. Z nadmiarem połączony...

Całkiem załamany. Nie wiem czy paliwo przepuszczał. Za co odpowiada?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Zacytuję Ci klasykiem Pana "M": Nie jestem ciekaw ale lubię wiedzieć. 😁😂🤣

A no to podlinkuję...odcinek adekwatny do pory roku i taki trochę krótszy...kto da radę obejrzeć niech napisze...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v