Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Przyszły chińskie podróbki makity 😁

Mikołaj się opóźnił 😂

IMG_20241231_161026.jpg

Jak myślisz ile przyczepka fabryczna wytrzyma ciezaru,koła 13 ,po tonie nie raz woziłem, 1,5t wytrzyma,moze na tandemie od kogoś pożyczyć lub w iganiach czy łosicach mają.

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Wiesiek, a gdzie Ty odstawiasz?

Do pośrednika on wozi do mlekowity,tak 2,5 wychodzi.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Jak myślisz ile przyczepka fabryczna wytrzyma ciezaru,koła 13 ,po tonie nie raz woziłem, 1,5t wytrzyma,moze na tandemie od kogoś pożyczyć lub w iganiach czy łosicach mają.

Tonę też na swojej woziłem, ale więcej bym chyba nie ryzykował...

Do pośrednika on wozi do mlekowity,tak 2,5 wychodzi.

Za listopad miałem 2,4...za grudzień powinno być 2,2 i w styczniu wynika, że też 

Opublikowano (edytowane)

Tak mi się wydaje.

Wiesiek te 330zl to za tonę czy bb. I to cena brutto?

Może bym się kajtnął ciężarówką po to 🤔 a luzem granulowaną sprzedają? 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Alem się obżarł własnoręcznie zrobionymi frytkami, najpierw na obiad a teraz poprawka po nakarmieniu zwierzaków. 

Można ryśkować do 20.30, później zgasić światło kurom i spać.

2024 podsumowany, sezon na 5-, z ciekawszych danych:

- kury zniosły 9319 jaj

- Ursus przepalił 132l ON

- odchowane 64 uszate

- wywirowane 124kg miodu

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
Michal2399 napisał:

20 minut temu, MonteChristo napisał(a):

Nie warto, 72 konie ani to duże ani to małe

Ale na mój areał myślę że tej mocy by wystarczył. Bo większy to bym musiał maszyny zmieniać . A to dodatkowe koszty 😦 a postanowiłem sobie że ciągnik to już moja ostatnia inwestycja w rolnictwo 😟

a tydzień temu jebałem zetora i farmatracki chwalies

• Like 1
Opublikowano

Ja na zwykłych kołach wiozłem tonę ale to kawałek dosłownie, jak zmieniłem opony na wzmocnione od lawet co jedna ma ponad 600.kg to woziłem 1200 i nic się nie działo. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Alem się obżarł własnoręcznie zrobionymi frytkami, najpierw na obiad a teraz poprawka po nakarmieniu zwierzaków. 

- kury zniosły 9319 jaj

- odchowane 64 uszate

- wywirowane 124kg miodu

Co ty z kasą będziesz robił 

Opublikowano

- kury zniosły 9319 jaj

- odchowane 64 uszate

- wywirowane 124kg miodu

ile auta przepaliły i przejezdziły , ile ursus mth machnął

Opublikowano
6465 napisał:

17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ooo.

Może tam coś znajdziesz do kupna🤔

Ciężko. Choć w paleciare by wsunął i przywiózł. 

szwagier tak w paleciarze przywiózł crossa 125 w paleciarze

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

od ciebie to i tak będę miał raczej więcej 😛

Nie no to oczywiste...przecież Polmlek płaci cenę Piątnicy 🤷

Nie wstawiłem tego, żeby prowokować do kłótni 

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Jako masz ja mam rydwana,3m długości.

Ja mam frachta że zbuczyna, to jest przyczepka na resorze 5 piórowym z amorami, cała z profila , tonę spokojnie wożę, 1200 dała też radę ale więcej bym się bał, czy się os nie wygnie. 

Opony w niej były zwykle, wsadziłem wzmocnione wysokociśnieniowe to po oponach nawet znaku nie ma jak się tone rzuci.

Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

ile auta przepaliły i przejezdziły , ile ursus mth machnął

Kijanka - 1623km, spaliła w okolicach 95l benzyny.

Dajhajsu - 6954km, z czego lwia część od marca, spaliło około 500l gazu plus dwa tankowania benzyną po 20l każde.

Ursus - 46,6mth

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

Ja nie słyszał o tej firmie,każdy przeważnie ma rydwana czy sylanda,ja jeszcze swoją u dombrowskiej kupił,kiedyś nie było vat na przyczepki i jak wchodził to kupiłem jaka była.

To jest to samo co rydwan czy syland właściwie, jak kupowałem to cena była podobna, ale w zbuczynie w cenie zrobili mi plandekę i przednią burtę otwierana, dlatego wziąłem. 

• Like 1
Opublikowano

Kijanka - 1623km, spaliła w okolicach 95l benzyny.

Dajhajsu - 6954km, z czego lwia część od marca, spaliło około 500l gazu plus dwa tankowania benzyną po 20l każde.

Ursus - 46,6mth

I Ty naprawdę tak wszystko notujesz ?

Opublikowano
Teraz, kizak napisał(a):

I Ty naprawdę tak wszystko notujesz ?

Tak, wiem ile mnie co kosztuje, na czym mogę przydziadować, ile wydałem na części, na koncentrat, ile mnie kosztowały nawozy, ŚOR, wiem jaki wariant krojenia kosztów przy uprawie zboża najlepiej u mnie wygląda koniec końców. Wiem ile zostawiam w sklepie aby kupić sobie żarło, którego nie wyprodukuję, ile kosztuje mnie ogrzewanie, prąd.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

To jest to samo co rydwan czy syland właściwie, jak kupowałem to cena była podobna, ale w zbuczynie w cenie zrobili mi plandekę i przednią burtę otwierana, dlatego wziąłem. 

U mnie chyba dwa piura i siada na odboju,w sylandzie jeszcze amortyzator był dodatkowo ale chciałem 3m a sylanda juz takiego długiego akurat nie mieli.

Jeden opór powietrza a ciut dłuzsza to lepsza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v