Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przepisowa jazda motocyklem po mieście już jest ciężka

Problem chyba jest troszkę inny. Motocykliści dają za mało czasu kierowcom na przemyślenie co mają zrobić i jak ustawić się na pasie. Musicie brać pod uwagę iż tam w puszce siedzi operator kierownicy, który na wasz widok w lusterku często dostaje małpiego rozumu albo paraliżu. Musicie być mądrzejsi, bo jesteście gorzej chronieni. Jeżeli dojeżdżam do świateł i mam czerwone, a za mną czai się motocykl, to zawsze zjade do prawej i machnę aby spokojnie podjechał do przodu. Facet podjeżdża podziękuje i jedziemy dalej.Bo wiem że za skrzyzowaniem i tak będzie próbował mnie wyprzedzić. Wszyscy muszą się jeszcze dużo uczyć . A szczególnie pokory.

• Like 7
Opublikowano

Patrzę nawet w święta całymi dniami nie dajeta odpocząć forum 🤭 

Dzieciulkom dzisiaj wyłączyłem routera to przez 3 godziny kolędy trzaskały  

Wam też polecam 😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Osobówka podjęła manewr przed samym nosem motocykla, motocykl uderzył w przednie koło, nie najechał na tył samochodu ...

Wcześniej🤷..ja wiem, że Ty tego nie dostrzegasz. Dodatkowo nie wjechała na środek pasa ruchu, czym wymusiłaby dwie opcje, czyli albo uciekam z pasa w bok, albo wale w samochód. Tutaj, gdyby nie prędkość i panika bądź brak umiejętności, motocykl swobodnie zmieściłby się bez wywrotki🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano

Wam też polecam 😁

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Problem chyba jest troszkę inny. Motocykliści dają za mało czasu kierowcom na przemyślenie co mają zrobić i jak ustawić się na pasie. Musicie brać pod uwagę iż tam w puszce siedzi operator kierownicy, który na wasz widok w lusterku często dostaje małpiego rozumu albo paraliżu. Musicie być mądrzejsi, bo jesteście gorzej chronieni. Jeżeli dojeżdżam do świateł i mam czerwone, a za mną czai się motocykl, to zawsze zjade do prawej i machnę aby spokojnie podjechał do przodu. Facet podjeżdża podziękuje i jedziemy dalej.Bo wiem że za skrzyzowaniem i tak będzie próbował mnie wyprzedzić. Wszyscy muszą się jeszcze dużo uczyć . A szczególnie pokory.

👍👌

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał(a):

Problem chyba jest troszkę inny. Motocykliści dają za mało czasu kierowcom na przemyślenie co mają zrobić i jak ustawić się na pasie. Musicie brać pod uwagę iż tam w puszce siedzi operator kierownicy, który na wasz widok w lusterku często dostaje małpiego rozumu albo paraliżu. Musicie być mądrzejsi, bo jesteście gorzej chronieni. 

To prawda. Sam staram się wyprzedzać tak aby dać szansę zauważyć się w lusterku. Z normalnymi ludźmi zazwyczaj nie ma problemów, najgorsze są 3 gatunki, szczyle w BMW, szczyle w Audi, i Janusze-Szeryfy w Pasacie Kombi TDI.

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Tutaj, gdyby nie prędkość i panika bądź brak umiejętności, motocykl swobodnie zmieściłby się bez wywrotki🤷

Motocykl to nie samochód że dajesz po heblach i skręcasz, albo jedno albo drugie ... Żeby hamować w zakrętach to tylko Marquez i podobni, coś jak Schumacher w świecie samochodów dla tych co nie wiedzą ... Dla mnie osobiście w tamtej sytuacji wina i osobówki i motocykla.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak komuś wymuszę to też będę się tak tłumaczył ... Obyś to nie ty wtedy jechał główną i zapłacił z swojego OC za naprawę mojego samochodu ... Osobówka podjęła manewr przed samym nosem motocykla, motocykl uderzył w przednie koło, nie najechał na tył samochodu ... Dać współwinę, może następnym razem jeden pojedzie wolniej, a drugi dokładnie się rozejrzy ...

Tylko widzisz Janie przekraczam motocyklem prędkości, nawet w zabudowanym, wyleczyłem się z tego już że 30 lat temu. Więc twoje tłumaczenie może nie mieć umocowania. Nawet jak mam czym, nie odkręcam manetki bo dla mnie jazda motocyklem to nie wyścig na drodze, tylko relaks. Tam, gdzie się wybieram, na pewno zdążę motocyklem. Od lat jeżdżę głównie turystycznie albo wkoło komina i nigdzie mi się nie spieszy. Trochę tych kilometrów w życiu natrzaskalem, kilka osób pożegnałem, co nie potrafili odróżnić drogi od toru wyścigowego. Tak że na moje OC nie licz.

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał(a):

Wam też polecam 😁

Ja w wigilię kabel wypiąłem ,na routerze lampki się świecą ale brak sygnału. Wczoraj na internetach to z 10 minut za cały dzień.

Teraz czytam , niedaleko odemnie wypadek karetki z osobówką.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jahooo napisał(a):

Tylko widzisz Janie przekraczam motocyklem prędkości, nawet w zabudowanym, wyleczyłem się z tego już że 30 lat temu. Więc twoje tłumaczenie może nie mieć umocowania. Nawet jak mam czym, nie odkręcam manetki bo dla mnie jazda motocyklem to nie wyścig na drodze, tylko relaks. Tam, gdzie się wybieram, na pewno zdążę motocyklem. Od lat jeżdżę głównie turystycznie albo wkoło komina i nigdzie mi się nie spieszy. Trochę tych kilometrów w życiu natrzaskalem, kilka osób pożegnałem, co nie potrafili odróżnić drogi od toru wyścigowego. Tak że na moje OC nie licz.

Ale ja tak samo jeżdżę, na prawdę staram się nie przekraczać prędkości, a jak już przekraczam to o niewielkie wartości. Zauważam tylko jedno, jakoś z samochodami ludzie się nie ścigają, nie utrudniają wyprzedzania próbując się ścigać, wymuszają też dużo rzadziej ... Wiele ludzi fajnie zjedzie do prawej jak widzi motocykl, zrobi Ci miejsce przed światłami żebyś mógł wskoczyć na pole-position. Ale nadal jest banda debilo-szympansów, i na motocyklach, i w samochodach ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Sam chyba pamiętasz, jak się zdziwiłem, że prędkość motocykla na ekspresówce i autostradzie to więcej niż 90, jakoś mi ta zmiana przepisów umknęła i nigdy mi to nie przeszkadzało:)

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał(a):

Wcześniej🤷..ja wiem, że Ty tego nie dostrzegasz. Dodatkowo nie wjechała na środek pasa ruchu, czym wymusiłaby dwie opcje, czyli albo uciekam z pasa w bok, albo wale w samochód. Tutaj, gdyby nie prędkość i panika bądź brak umiejętności, motocykl swobodnie zmieściłby się bez wywrotki🤷

Wiesz co, ale faktycznie jak w przednie koło to zajechanie...raczej.

I żeby nie było...

Nie to że bronie, bo mam motocykl.

Oczywiście ja z punktu widzenia laika..

19 minut temu, jahooo napisał(a):

Może już pytałem...ale można wiedzieć jakim motocyklem jeździsz?

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Sam chyba pamiętasz, jak się zdziwiłem, że prędkość motocykla na ekspresówce i autostradzie to więcej niż 90, jakoś mi ta zmiana przepisów umknęła i nigdy mi to nie przeszkadzało:)

Ja też rzadko z tego korzystam, autostrada czy ekspresówka jedynie przelotem jak się jedzie na Mazury, nad morze czy na południe Polski. Ale żeby na taką popołudniową niedzielną rundkę 200km w koło komina jechać to autostrady czy ekspresówki nigdy nie wybieram, jakieś krajówki/wojewódzkie najczęściej ;) 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

W ciapku wszyscy podrzucają pierścienie, a po 50 godzinach jest to samo. Tam nie ma typowej odmy i to nic nie daje...

Łączenie skrzyni z silnikiem, po prawej stronie, poniżej zbiornika paliwa, na tym okrągłym korpusie się kończy...

Twój ciągnik raczej remontu nie potrzebuje...

Daje, ostatni pacjent rzucił palenie,a jak jeździł to oleju brał jak stara honda. Zrobiona głowica plus nowe pierścienie i nie ten ciągnik, tuleje już też by musiały być zmienione ale nie chciał 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Rozumiem że jak ktoś jedzie niezgodnie z przepisami to uprawnia cię do tego aby mu wymuszać, zajeżdżać drogę itp ?? Motocyklista jechał za szybko, samochód wymusił ...

Ciekawe czy w tył uderzył czy otarł sie o bok, ale kto zdrowo myślący przy takim natężeniu ruchu robi taki manewr? podwójna ciągła też tam mignęła się🤦‍♂️ 

Cud jego koledzy zdążyli odbić 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
53 minuty temu, mirro napisał(a):

Musicie być mądrzejsi, bo jesteście gorzej chronieni.

większość się uważa za świętę krowy bo mają lepiej niż ci na 4 kółkach 

33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wiesz co, ale faktycznie jak w przednie koło to zajechanie...raczej.

jak wyjechał zderzakiem na przeciwległy pas to motocykl jeszcze był daleko a jak reszta budy wyskoczyła że kierowca widział przeciwległy pas to już było po ptokach 

19 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Nie wszystko co się opłaca warto, nie wszystko co warto się opłaca.

pięknie powiedziane 

Opublikowano
15 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):
W dniu 25.12.2024 o 20:56, gregor1284 napisał(a):

Ile kosztuje miesięczne utrzymanie kobity?

Jedzenie, plus prąd, woda więc licząc na szybko, i to wyłącznie na swoich produktach i bez jej wymagań co do malowania, dbania o siebie i wyjazdów to 1000 braknie.

Chcesz powiedzieć, że taniej kozę trzymać? 🙈

• Haha 5
Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał(a):

A później rozpacz że kobiety znaleźć się nie może. 

a czy ja kiedykolwiek szukał? nie mam nic do zaoferowania pod jakimkolwiek względem  a kogoś z problemami psychicznymi i niestabilną chwiejna osobowością borderline żadna kobieta nie potrzebuje ,sie wycofałem bo doszedłem do wniosku że ktoś kto ma problem osobowościowe z samopoczuciem , charakterem , zachowaniem nie potrafi się zorganizować i umiejętnie zagospodarować czasu by pogodzić swoje cele ,oczekiwania i obowiązki nie jest odpowiednim kandydatem do relacji 

tym bardziej że zdaniem wielu którzy lepiej stoją ode mnie powinienem zrezygnować z dotychczasowego życia i celów w imie przykładnego życia z drugą połówką 

a co do tego co pisał @slawek74 faktycznie jestem chory i sie przyznaje że jestem jak Casanova ale to tylko dlatego że chce dobre wrażenie na płci przeciwnej zrobić , nic poza tym i nic ponadto a bliższe relacje to nie na moje możliwości  lekcje wyciągnąłem z błędów innych którym nie wyszło

a z resztą może po prostu czekam na swoją kolej i lepiej żeby nikomu nie robić problemów 

Opublikowano

17 minut temu, konteno napisał(a):

a czy ja kiedykolwiek szukał? nie mam nic do zaoferowania pod jakimkolwiek względem  a kogoś z problemami psychicznymi i niestabilną chwiejna osobowością borderline żadna kobieta nie potrzebuje ,sie wycofałem bo doszedłem do wniosku że ktoś kto ma problem osobowościowe z samopoczuciem , charakterem , zachowaniem nie potrafi się zorganizować i umiejętnie zagospodarować czasu by pogodzić swoje cele ,oczekiwania i obowiązki nie jest odpowiednim kandydatem do relacji 

tym bardziej że zdaniem wielu którzy lepiej stoją ode mnie powinienem zrezygnować z dotychczasowego życia i celów w imie przykładnego życia z drugą połówką 

Z takim podejściem nigdy nie znajdziesz drugiej połówki.

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pojezdzilbys trochę na 2 kółkach to zobaczylbys jak często ludzie źle oceniają twoja prędkość. W zabudowanym jadę zawsze bez szaleństw, maksymalnie +10 względem ograniczenia, a wymuszenia są dużo częstsze niż jak jadę osobówka ...

Dla tych co wymuszają motocyklistom i powodują wypadki śmiertelne, jak najbardziej jestem za ...

Ale wy na siłę kombinujcie ...

Dozwolona prędkość nie koniecznie jest prędkością bezpieczną a ta jest ważniejsza 🙋‍♂️

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v