Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, radekz200 napisał(a):

no Harry latem to spał w cieniu pod tujami, nawet go widać nie było 

Mój owczarek niemiecki też się chowa, a jak powyżej 30 to od upału mu się w głowie aż kręci, najlepiej mu chyba przy takiej pogodzie jak teraz, lekko na plusie i sucho.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał(a):

Ale nie zdążył potanieć jak zboze tanie było 

Oj tyle lat na świecie i nie wie że to tak nie działa, jak świniak drożeje to kiełbasa drożeje, jak świniak tanieje to cena świniaka nie ma wpływu na cenę kiełbasy ;)

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

widać że dziamgaty jak właściciel 😂

Nie jestem jego właścicielem...jak obrażasz ludzi, to byś się chociaż mógł zorientować, kogo obrażasz...zachowanie z przedszkola🤦

Opublikowano

Jeśli chodzi o psy to wolę mniejsze kundle. Większym to tylko żercia nie  nastarczy  a mniejszy tak samo zaszczeka. Po co też te rasowe jeszcze może płacić za niego 😦

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Też tak się zastanawiam o tym Bogu czy wogóle istnieje. Dlaczego są wojny obozy były w Polsce i ile ludzi tam zginęło  chyba gdyby istniał to by nie pozwolił na to . Dlaczego też są choroby często małe dzieci od razu już są chore . Według mnie za dużo pytań bez odpowiedzi 

Właśnie po to jest wiara, żeby ci chorzy te małe dzieci mieli nadzieję, że to ich cierpienie było tylko drogą do celu jakim jest spotkanie z Bogiem... Żeby byli wytrwali, a nie tak jak ty. Które piwo już chlasz?😂

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
16 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Ta, marnym 

Dostał najlepszego jelcza i pisze że marny

Mliczarz premie wszystkie mleczarnie dawały w grudniu i upominasz się o prezent 🤔 my z @pedro2 biedni pracownicy 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie jestem jego właścicielem...j

Kto jest właścicielem Heńka? A miałeś jakiegoś na emeryturze? Niedaleko mnie mieszka były celnik i dostaje ogromne pieniądze na jego utrzymanie. Praktycznie całą rodzinę ten pies wyżywi

Opublikowano
10 minut temu, PAN88 napisał(a):

Mliczarz premie wszystkie mleczarnie dawały w grudniu i upominasz się o prezent 🤔 my z @pedro2 biedni pracownicy 

🙋Ja też prywaciarza dorabiam 😔

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Bierz tuska bierz za jaja

Cichoj. Przed chwilą przed domem strażaki z OSP defiladę zrobili nowym wozem bojowym 🫢. Aż wyleciałem zobaczyć czy co się nie pali. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Marek poidła po likwidacji obory masz jeszcze?

Mam  kilka,obory kolego to  są pełne młodych sztuk ,zaraz będą  sprzedania jałówki 

2 godziny temu, radekz200 napisał(a):

taką jak Harry 😛

IMG_5874.jpeg

A gdzie kostka przy tej cenie to na wiosnę musisz założyć 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano

i pyk parksajdzikj sobie ładnie wiszą 

IMG_6115.jpeg

3 minuty temu, Łolek napisał(a):

Mam  kilka,obory kolego to  są pełne młodych sztuk ,zaraz będą  sprzedania jałówki 

A gdzie kostka przy tej cenie to na wiosnę musisz założyć 

myślę pomału o betonie jak coś 😛

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał(a):

Dobrze żeby jednak ten pies żył w zgodzie z kurami 😜 potrzebny na oddzielnym gospodarstwie bo właśnie coś lub ktoś podbiera te kury ;) musi być duży żeby odstraszał wyglądem. W oko rzucił mi się owczarek belgijski. Niemiecki spoko ale mnóstwo tego ;). A człowiek chciałby mieć coś innego ;) Kaukaz to znowu sam bym się go bal. Nie będę miał mnóstwa czasu żeby się tym psem zajmować. 

To bernardyn albo  Berneński,belgijski potrzebuje mnóstwo uwagi i pracy 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
39 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Też tak się zastanawiam o tym Bogu czy wogóle istnieje. Dlaczego są wojny obozy były w Polsce i ile ludzi tam zginęło  chyba gdyby istniał to by nie pozwolił na to . Dlaczego też są choroby często małe dzieci od razu już są chore . Według mnie za dużo pytań bez odpowiedzi 

Raj to miał być dla ludzi wcześniej i był, ale ludzie już od samego początku byli małymi kombinatorkami i próbowali oszukać Pana Boga, a że się nie dało, no to stracili raj, stracili nieśmiertelność, a zyskali cierpienie, choroby, śmierć, i tak otrzymali łaskę miłosierdzia, bo Pan Bóg miał plan odkupienia człowieka. Dzisiaj człowiek nadal próbuje być mądrzejszy od Boga i myśli że mu się to uda, a że się i tak nic nie udaje, to próbuje podważać samo istnienie Stwórcy.

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Łolek napisał(a):

No 

Dlaczego tak ostentacyjnie manifestujesz swoją nieobecnośc tu mimo ciągłej obecności?😂 Nie podoba się  towarzystwo niektórych... mi też nie wszyscy pasują😂

• Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v