Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wieje, wieje, i to mocno, pewnie gdzieś na wsi jakiś dach ruszy ...

prąd się robi z wiatraków a nie z paneli

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

🤔🤷

👻BUUUU!👻

nie strasz , nie strasz bo sie ...

Opublikowano
9 godzin temu, Desperado napisał(a):

Odwrotnie, no gdzie żółwia. Chodzi o samo przełączanie z żółwia na zająca że nie powinien mieć mniej niż 1200obr. ale jak mikro dobra to to nie ma większego znaczenia ile jest obrotów i tak przełączy.

Ja wszystko z żółwia na zająca i z zająca na żółwia robię na obrotach minimum 1250 

9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Zapala się kontrolka od ciśnienia na wolnych obrotach ? 

Jeśli nie to może i na zającu stać na wolnych 

W instrukcji jest tak napisane, ja się do tego stosowałem że jak stal ciągnik na luzie na wolnych obrotach to włączony był żółw. W transporcie też ruszałem z żółwia i włączałem zająca dopiero na ostatnim biegu. Chyba że duży ciężar to żółw-zajac bieg do góry i żółw znowu 

Nie bój się go używać. Grunt to nie doprowadzić do spadku ciśnienia w układzie. 

Jak jest mocno rozgrzany olej to się zapala na wolnych

Opublikowano

Kurde a ja tam nic nie przełączam na żółwia. A. Jak odpalam to mam wrażenie że żółw 🐢 się świeci sprzęgło wcisne to przeskakuje na zająca 🤔

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja wszystko z żółwia na zająca i z zająca na żółwia robię na obrotach minimum 1250 

Jak jest mocno rozgrzany olej to się zapala na wolnych

Z zająca na żółwia nie musi być na obrotach, jak się zapala kontrolka to mikropompa najprawdopodobniej zaraz będzie do wymiany, bo ciśnienie spada poniżej 8 barów.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Lekarze są. 

Dzień dobry. Wiatr duży a alertu nie przysłali 

Za pisu by alert był 🤔😁🤭🤣

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Narazie nie

Bo kto to kupi 🤭 i pieniądzów nie nawalą 🤪 stań ma desce będziesz cout większy 😁

37 minut temu, 6465 napisał(a):

antaqera  ruszamy po towar. 

Screenshot_2024-12-16-08-58-32-165_com.google.android.apps.maps.jpg

Masz prawie jak na wczasach 🤭

6 minut temu, Desperado napisał(a):

Z zająca na żółwia nie musi być na obrotach, jak się zapala kontrolka to mikropompa najprawdopodobniej zaraz będzie do wymiany, bo ciśnienie spada poniżej 8 barów.

Tam cały traktor do wymiany razem z kierowcą 🤭🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano

Mieliśmy pauzować do jutra,  iść nogi zamoczyć. Ale spedytor cis znalazł na dziś. To ładują i do Polski na święta. 

Miasto Malaga.  Dobra juz nie będę zasmiecal tego zacnego tematu zdjeciami. 

20241216_092753.jpg

Obiecuje ze ostatnie. Zobaczcie kolor wody. 

20241216_094525.jpg

• Like 6
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał(a):

Dobra juz nie będę zasmiecal tego zacnego tematu zdjeciami. 

Jak dla mnie to śmiało możesz zaśmiecać.

Sporo przyjemniejsze takie widoki niż czytanie o polityce.

• Like 4
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v